10 lucruri pe care va trebui să le știe un inginer Blockchain în 2020

în ciuda limitărilor și provocărilor tehnologiei, cererea pentru ingineri blockchain a crescut cu peste 500% între 2018 și 2019. Mulți ingineri doresc să sară pe blockchain...

10 lucruri pe care va trebui să le știe un inginer Blockchain în 2020

10 lucruri pe care va trebui să le știe un inginer Blockchain în 2020

Blockchain nu mai este doar coloana vertebrală a Bitcoin (BTC) sau criptomonede. Este mai mult decât atât. Aplicarea sa în diverse industrii este la fel de largă ca mările. Și în ciuda limitărilor și provocărilor tehnologiei, cererea pentru ingineri blockchain a crescut cu peste 500% între 2018 și 2019. Mulți ingineri doresc să sară pe blockchain bandwagon. Inginerii Blockchain pot avea un început de start sau pot rămâne relevanți dacă cunosc aceste 10 aspecte ale industriei. Poate că nu toți. Dar cu cât știu mai multe, cu atât mai bine.

Interoperabilitatea Blockchain se referă la capacitatea blockchain-urilor separate de a accesa, vedea și partaja informații între ele. Cu toate acestea, blockchain-urile actuale sunt izolate și tăiate din următoarea. Ele există independent, poate pentru că există prea multă concurență. Experții susțin că interoperabilitatea blockchain va duce la succesul global al industriei. Un exemplu bun este cel al platformelor de plată precum PayPal, care pot interopera cu alte aplicații de plată pentru mobil. Trebuie construit un pod - să spunem, de exemplu, între Bitcoin și Ether (ETH). Să ne imaginăm o lume în care era imposibil să trimiți un e-mail de pe serverele Yahoo către serverele Gmail ale Google.

Finanțele descentralizate, denumite în mod obișnuit DeFi sau finanțe deschise, se referă la furnizarea de servicii financiare, precum împrumuturi, împrumuturi, asigurări, economii, împrumuturi, tranzacționare și multe altele pe blockchains publice. DeFi oferă mai multe beneficii în comparație cu serviciile financiare vechi. Conform site-ului Analitics Defipulse, valoarea totală blocată în DeFi a depășit 1,2 miliarde de dolari în februarie 2020. Finanțele descentralizate sunt în creștere și au potențialul de a ajunge la fiecare ființă umană cu un smartphone.

Pe măsură ce tehnologia blockchain continuă să evolueze, nevoia de sisteme îmbunătățite de blockchain crește. Limbajul digital de modelare a activelor, sau DAML, este un limbaj inteligent al contractului, care permite inginerilor de blockchain să codifice cu exactitate acorduri multi-party pentru diverse blockchain-uri. DAML este acum open-source și se așteaptă să implementeze o experiență de dezvoltator îmbunătățită și să ofere suport front-end și îmbunătățiri ale modelului ledger în 2020.

Blockchain-as-a-Service, sau BaaS, este un model de blockchain gestionat care permite inginerilor să construiască aplicații blockchain și alte servicii digitale printr-o rețea distribuită. În acest model, industria oferă infrastructura și instrumentele de construire a blockchain-urilor. Modelul BaaS oferă o înregistrare auditivă a tranzacțiilor, un middleware pentru monitorizarea dezvoltării aplicațiilor, o rețea și infrastructură modulare și preconfigurate și un management al arhitecturii platformei.

Cryptojacking - numit, de asemenea, minerit cripto-minerit - este o amenințare în curs de dezvoltare online, care implică extragerea rău intenționată a criptomonedelor pe dispozitivul unei victime. Deși potențialul de exploatare a criptelor nu a fost încă explorat pe deplin, a existat o creștere semnificativă a instanțelor de criptare. Este mai bine să detectați și să preveniți cojocarea prin intermediul soluțiilor de monitorizare a rețelei, deoarece amenințările nu sunt ușor detectate de soluțiile finale. Majoritatea întreprinderilor și organizațiilor au instrumente de monitorizare a rețelei.

Lightning Network - o tehnologie din al doilea strat pentru micropagamente instantanee - a fost introdusă ca o soluție pentru problemele de scalabilitate ale blockchain-ului. Cu toate acestea, se confruntă cu probleme proprii. Un document de cercetare intitulat „Lightning Network: A Second Path to Centralization of the Bitcoin Economy” a concluzionat că rețeaua are vulnerabilități de securitate din cauza centralizării sporite. Inginerii Blockchain lucrează pentru a elimina această lacună.

Blockchain este o binecuvântare pentru multe organizații - și un blestem pentru cei care se ocupă de informații extrem de sensibile. Descoperirea blockchain-ului federat a adus alinare acestor organizații. Un blockchain federat este un blockchain privat și autorizat unde entitățile devin membre ale rețelei prin vot sau aprobare prealabilă. 2020 este anul blockchain-ului federalizat și fiecare inginer ar trebui să se pregătească pentru acest feat.

Un lanț de aprovizionare este vital pentru multe organizații. Blockchain-urile îmbunătățesc trasabilitatea, reduc mărfurile contrafăcute, îmbunătățesc transparența și redefinesc tranzacționarea în lanțurile de aprovizionare. Tehnologia ledger distribuită înregistrează informații cheie despre produs, cum ar fi originea, materiile prime utilizate etc. în produsele de fabricație. Consumatorii pot utiliza aceste informații pentru a verifica autenticitatea produselor. Se estimează că Blockchain va îmbunătăți lanțurile de aprovizionare în următorul deceniu.

Blockchain se bazează pe alte tehnologii. Acest spațiu național necesită ingineri cu abilități în dezvoltarea de software, criptografie, programare, aplicații web și analiză de date, printre altele. Nici o singură abilitate nu va fi niciodată suficientă pentru a oferi unui inginer un avantaj asupra celorlalți. O combinație de abilități în mai multe domenii este de dorit, deoarece noile concepte sunt aduse în teren în fiecare zi.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano Sde la magazinul Tradesilvania.