8 moduri de a castiga criptomonede
In fiecare zi pretul criptomonedelor creste si scade, si oricat de mica ar fi valoarea lor la un anumit moment, nu inseamna ca lumea cripto trebuie lasata in urma. Evolutia Bitcoin si a celorlalte monede de top ne-a aratat cat de benefica poate sa fie adoptarea de criptomonede inca de la inceputuri, s cai exista mai multe moduri prin care acestea pot fi accesate.
1. Cumpara
In mod natural, cea mai simpla metoda de a pune mana pe criptomonede este de a le cumpara. Cu 11 ani de istorie si evolutie a industriei cripto, popularitatea acesteia a crescut iar cererea amplificata de criptomonede a facut cumpararea lor mai usoara ca oricand.
Exista ATM-uri Bitcoin, unde poti plati folosind cash sau un card de credit, si poti avea Bitcoin in cateva secunde, la pretul unui comision. Bancomatele Bitcoin sunt o solutie simpla si eficienta, desi acestea nu contin si criptomonede mai putin cunoscute, precum Ripple sau EOS.
Astfel, cea mai populara metoda de a cumpara criptomonede ramane folosirea serviciilor de exchange online. Procesul este simplu, iar comisioanele sunt mai mici, in functie de fluctuatiile pietei. La Tradesilvania, poti cumpara sau vinde criptomonede fara comision. Tot ce trebuie sa faci este sa te inregistrezi creand un cont si sa il confirmi.
Unele exchange-uri necesita verificare cu banca la care esti inregistrat, ceea ce poate dura intre cateva zile si cateva saptamani.
2. Mineaza
Minatul de criptomonede este un proces sigur de a le castiga. Totusi, aceasta activitate este mai complexa decat se crede, intrucat implica rezolvarea unor probleme matematice pentru a valida fiecare tranzactie care intra pe blockchain. Toate criptomonedele exista in sume limitate intr-un protocol, dar trebuie validate pentru a putea fi folosite.
Ca recompensa, primul individ care rezolva problema matematica pentru a valida tranzactia, primeste o parte din moneda pe care a validat-o.
Daca minezi Bitcoin, de exemplu, ai nevoie de multa putere de procesare, si echipament care poate atinge preturi considerabile. Minatul de altcoin-uri, insa, se poate efectua folosind un computer obisnuit.
Pentru incepatori sau pentru cei care cauta un mod mai usor de a mina criptomonede, exista retele de minat in care poti lucra in grup pentru a rezolva problemele matematice. Dezavantajele pot aparea sub forma taxei de participare la retea, si a faptului ca recompensele se impart intre membrii grupului cu care ai lucrat.
3. Proof of Stake
Exista criptomonede care nu pot fi minate, deoarece nu folosesc protocolul care permite aceasta activitate. Protocolul se numeste Proof of Work (Pow) si implica validarea de catre orice individ cu destula putere de procesare.
Alte criptomonede, insa, folosesc un protocol numit Proof of Stake (PoS), unde persoana care valideaza tranzactia este aleasa pe baza numarului de monede pe care il detine. In locul recompenselor pentru validarea de blocuri in blockchain, PoS rasplateste utilizatorii prin comisioane.
Totusi, pentru a fi ales ca validator, trebuie sa detii deja un numar substantial de monede, astfel incat aceasta metoda este potrivita numai daca vrei sa iti maresti capitalul.
4. Airdrop
Actiunile numite airdrops sunt o cale buna de a profita de la inceput de proiecte in curs de lansare, care initiaza campanii airdrop pentru a castiga un nivel de popularitate de inceput si pentru a-si crea o comunitate.
Exista mai multe beneficii in participarea la astfel de actiuni, printre care faptul ca fanii cripto afla mult mai usor de proiecte noi, si pot castiga tokeni in acelasi timp.
Tokenii unui proiect se castiga indeplinind un set specific de sarcini, care ii ajuta pe creatorii proiectului cu popularizarea muncii lor, si pe tine, ca utilizator, te pot imbogati. Cand proiectul intra pe piata, tokenii castigati pot fi schimbati pentru alte criptomonede, sau vanduti in schimbul unei monede fiat.
Sarcinile cele mai comune includ urmarirea proiectului pe social media, distribuirea de postari despre acesta, inregistrarea pe platforma creatorilor sau descarcarea aplicatiei.
5. Microsarcini
Microtask-urile functioneaza in mod foarte asemanator cu airdrop-urile, dar au un scop strict promotional si sunt mai dificile. Numite si “bounty”, aceste activitati pot implica crearea unei evaluari video a proiectului, scrierea unui testimonial sau unui comunicat de presa sau distribuirea unui video promotional.
6. Freelance
Daca esti motivat/a si vrei sa lucrezi pentru criptomonede, poti duce aceste sarcini cu un pas mai departe si sa alegi sa fii platit/a in criptomonede prin tehnologia blockchain. Exista platforme pentru liber-profesionisti care vor sa lucreze in schimbul criptomonedelor, si majoritatea nu au comisioane sau costuri suplimentare.
7. Accepta plati in cripto
Pentru cei care detin website-uri sau practica comertul online, exista posibilitatea de a accepta platile in criptomonede. Iti poti adauga aceasta optiune pe propriul site sau poti alege acest tip de plata pe site-uri de comert online precum Shopify, care accepta peste 300 de criptomonede diferite.
8. Promoveaza
De asemenea, daca ai un site care nu e legat de cripto, il poti folosi pentru a castiga monede. De cand Google a interzis reclamele despre lumea cripto pe retea, industria a fost nevoita sa se adapteze. Astfel, s-au nascut nenumarate retele de reclame cripto precum Coinzilla, care au creat un sistem de publicisti pe site-urile carora agentii de publicitate isi pot pune reclamele.
Daca administrezi unul sau mai multe website-uri, poti fi platit de acestia pentru afisarea reclamelor cripto, si desi cele mai multe retele platesc publicistii intr-o singura moneda fiat precum euro sau dolar, cele mai multe ofera de asemenea diferite criptomonede.
Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S