Analiza pietei crypto 4 septembrie 2023

Analiza pietei crypto 4 septembrie 2023

Piata crypto in ultimele 24h:

🌐 Capitalizarea globala a pietei crypto: 966.71 miliarde € (-0.10% ultima zi).
📈 Volumul total crypto (24h): 21.82 miliarde € (+25.32%).
💹 Volumul DeFi: 1.94 miliarde € (8.89% din volumul total).
💳 Volumul stablecoin-urilor: 20.83 miliarde € (95.45% din volumul total).
🅱️ Dominanta Bitcoin: 48.39% (+0.01% astazi).

Bitcoin (BTC/EUR) - Modelul Head and Shoulders


In aceasta analiza, vom examina graficul orar al BTC/EUR, concentrandu-ne asupra unui potential model head and shoulders si a implicatiilor sale.

Confuzie pe piata
Piata criptomonedelor poate fi adesea un loc de planificare si provocare. In prezent, sentimentul predominant este unul de confuzie, deoarece traderii se lupta cu fluctuatiile de pret si cu lipsa unei directii clare. In astfel de momente, este esential sa mentinem o atentie asupra actiunii preturilor si a aparitiei unor modele potentiale.

Modelul Head and Shoulders: Un semnal bearish
Modelul head and shoulders este in centrul analizei noastre, o formare tehnica care semnaleaza adesea sentimentul bearish. In cazul BTC/EUR, acest model se materializeaza pe graficul orar, determinand prudenta printre traderi.

Explorarea scenariilor de descompunere
Pentru cei care urmaresc indeaproape BTC/EUR, este esential sa se ia in considerare posibilele scenarii de descompunere. Un punct important de interes este daca pretul se va descompune efectiv sub linia gatului si zona cererii in jurul valorii de 23.082 Euro. Acest lucru ar putea indica o tendinta bearish, iar trebuie remarcat faptul ca nivelul de 23.000 are o semnificatie psihologica, adaugand greutate acestei zone. In cazul unei descompuneri, traderii isi pot indrepta atentia asupra celor doua tinte ulterioare: 22.409 Euro si 21.925 Euro.

Scenariul de invalidare
Cu toate acestea, ca in cazul tuturor modelelor tehnice, exista posibilitatea ca modelul head and shoulders sa fie invalidat. Daca pretul depaseste umarul drept al modelului, ar arunca indoiala asupra scenariului bearish asociat acestei formari.

Ethereum (ETH/EUR) - Modelul Head and Shoulders si Alte Semnale Bearish


Traderii Ethereum (ETH/EUR) navigheaza in prezent printr-o piata care poarta ecouri ale modelului recent al Bitcoin.

Modelul Head and Shoulders in curs de dezvoltare
Pe graficul orar al Ethereum, apare un model head and shoulders, care indica un semnal bearish potential. Acest model cuprinde trei varfuri, cu varful din mijloc sau “capul” mai inalt decat celelalte. Intr-un scenariu tipic, aparitia acestui model poate indica o tendinta bearish viitoare.

Preocuparile suplimentare: Modelul M si linia de rezistenta
In plus fata de modelul head and shoulders, graficul orar al Ethereum sugereaza un alt semnal bearish - modelul M. Adaugand un alt strat la acest tablou complex este prezenta unei linii de rezistenta la un interval de timp mai mare, care alimenteaza sentimentul bearish.

Explorarea scenariilor de descompunere
Toata atentia este indreptata in prezent spre faptul daca pretul va rupe linia gatului si nivelul cererii pozitionat la 1.506,78 Euro. Daca se produce o astfel de descompunere, ar putea semnala o faza bearish iminenta. In cazul unei descompuneri, traderii ar putea dori sa ia in considerare doua niveluri ulterioare de suport: 1.495,24 Euro si 1.482,56 Euro.

EGLD (EGLD/EUR) - Tendinta Bearish si Posibila Descompunere


EGLD/EUR se afla in prezent intr-o tendinta bearish, asa cum indica formarea unor minime mai mici. Piata a retras recent dintr-un nivel de suport si daca se rupe sub acest suport, am putea asista la o continuare a tendintei bearish. Pentru a confirma aceasta miscare bearish, vom cauta o descompunere sub nivelul de 22,57 Euro, urmata de un retest. Daca acest scenariu se desfasoara, tintele noastre potentiale pe partea negativa ar putea fi la 21,65 Euro si 21,10 Euro.

Polkadot (DOT/EUR) - Modelul Invers Cup and Handle Sugereaza O Inversare


Modelul invers cup and handle este o formare tehnica care de obicei semnaleaza o inversare a tendintei predominante. In cazul DOT/EUR, acest model sugereaza o schimbare catre o tendinta bearish.

Niveluri cheie de urmarit
Zona cererii la 3,83 Euro: Acest nivel serveste ca un punct important de suport. O descompunere sub 3,83 Euro ar putea indica o continuare a tendintei bearish.
Inaltul manerului: Daca pretul reuseste sa depaseasca punctul inalt al manerului, ar invalida modelul invers cup and handle.

Scenariu bearish
Daca DOT/EUR se descompune sub zona cererii la 3,83 Euro, poate deschide usa pentru o miscare bearish ulterioara, cu potentiale tinte de suport la 3,57 Euro si 3,39 Euro.

Algorand (ALGO/EUR) - Modelul Invers Flag and Pole Indica O Posibila Tendinta Bearish


Modelul invers flag and pole este o formare tehnica care adesea semnaleaza o continuare a tendintei curente. In contextul ALGO/EUR, acest model sugereaza posibilitatea persistentei unei tendinte bearish.

Niveluri cheie de urmarit
Traderii ar trebui sa monitorizeze indeaproape doua niveluri cheie:
Zona cererii la 0,0814 Euro: Acest nivel serveste ca un suport crucial. O descompunere sub acest punct ar putea semnala o miscare bearish ulterioara.
Pragul la 0,0945 Euro: Daca pretul depaseste acest prag, ar invalida modelul invers flag and pole.
Daca ALGO/EUR se descompune sub zona cererii la 0,0814 Euro, poate deschide calea pentru un impuls bearish suplimentar, cu potentiale tinte de suport la 0,0773 Euro si 0,0732 Euro.

In lumea in continua evolutie a tranzactionarii criptomonedelor, vigilența și adaptabilitatea sunt esentiale. Urmăriți cu atenție aceste modele tehnice și nivelurile cheie pe măsură ce se dezvoltă și luați în considerare întotdeauna scenariile potențiale pe care le pot semnifica.

Toate criptomonedele analizate sunt disponibile pentru tranzactionare in platforma Tradesilvania iar pretul lor poate fi urmarit in pagina de pret Tradesilvania, accesibila prin urmatorul link: https://tradesilvania.com/ro/prices

Cu ajutorul platformei vei putea incasa, plati si cumpara sau vinde oricare dintre aceste criptomonede utilizand portofelul digital gratuit.

Descopera  tranzactionarea directa cu RON si cele peste 80 de criptomonede disponibile in platforma.


Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.