Analiza saptamanala piata crypto (16 - 22 August 2021)

Tradesilvania iti prezinta in fiecare saptamana o analiza a pietei crypto.

Evolutie piata criptomonede


Tonul pozitiv de pe piata crypto si monede virtuale a continuat si in saptamana recent incheiata, valoarea totala a activelor digitale - Total Market Cap - depasind pragul de  2 trilioane USD.

Ultimele zile nu au adus stiri majore din zona crypto, astfel ca trendul ascendent a beneficiat de momentum-ul inceput in urma cu cateva saptamani pe fondul evenimentelor pozitive din acest sector, de la discutiile privind potentiale reglementari (sub o forma mai usoara decat se preconizase initial) aduse de catre autoritati domeniului crypto (in special in SUA), fapt care vine sa certifice piata activelor digitale ca o piata legitima, si pana la adoptia tot mai sustinuta a tehnologiei blockchain/crypto assets de catre marile companii si holdinguri financiare ale lumii (Goldman Sachs, JP Morgan, Wells Fargo, BlackRock etc.).

Sentimentul general din piata este pozitiv, insa dupa  cresterile semnificative din ultima luna, nu sunt excluse perioade de consolidare a preturilor. Acestea pot sa reprezinte oportunitati de cumparare la niveluri mai atractive.

sursa: coinmarketcap.com

Bitcoin(BTC)-ul a crescut in ultima saptamana cu aproximativ 8%, depasind zona tehnica importanta de la 47.500 - 48.000 - linia verde. De asemenea, pretul pare a se stabiliza peste media mobila de 200 zile (MA 200 - culoarea mov) - indicator relevant, fapt ce valideaza directia ascendenta pe termen mediu.

Asa cum am mentionat, putem sa vedem si zile de usoara corectie, cu retestarea nivelului 47.500, insa consolidarea pretului peste MA 200 intareste trendul upside.

Este de urmarit cum se va comporta BTC-ul in zona de 50.000 USD, deoarece nivelurile fixe/rotunde pot actiona ca un nivel psihologic important. O spargere convinsa a acestei zone de pret poate duce Bitcoinul din nou catre 60.000 USD.

sursa: investing.com - grafic Daily

Ethereum(ETH) a intrat intr-o usoara zona de consolidare, dupa atingerea maximului recent de 3.350 USD, generand un mic retracement natural - dupa cresteri sustinute, pretul “ia putina pauza” pentru a-si “reface fortele” catre o noua runda ascendenta. Sentimentul pozitiv legat de ETH continua, iar efectul deflationist creat dupa implementarea London Hard Fork, poate duce valoarea Ether catre nivelul de 4.000 USD.

Pentru aceasta, trebuie sa vedem o strapungere puternica a rezistentei de la 3.350 USD.

sursa: investing.com - grafic Daily

O moneda care ne-a atras atentia inca din raportul precedent, este ADA, tokenul retelei Cardano.

Fondatorul acestui proiect, Charles Hoskinson, a anunat detaliile referitoare la implementarea functionalitatii Smart Contracts pe retea, astfel incat Cardano sa poata sustine proiecte DeFi si NFT.

Pretul a urmat aceste stiri pozitive, astfel ca ADA a atins un nou maxim istoric - 2,60 USD, capitalizarea totala a proiectului ajungand la 84 miliarde USD - locul 3 in piata, dupa BTC si ETH.

Cand un activ financiar isi depaseste precedentul nivel maxim se genereaza in piata un semnal bullish puternic, care poate aduce, in continuare, cresteri importante. Totusi, in astfel de situatii, nu este exclusa o usoara corectie naturala. Multi investitori vad in potentialele retrageri de pret, un moment bun de acumulare pentru reluarea trendului upside.

sursa: investing.com - grafic Weekly

Ponderea Bitcoin-ului in totalul pietei crypto - BTC dominance - se mentine in zona de 44% - 45%, semn ca investitorii nu sunt inca hotarati sa isi mute atentia in mod semnificativ de la BTC catre altcoins de rang 2 sau 3.

sursa: coinmarketcap.com

Stiri criptomonede


  • Al doilea cel mai mare creditor ipotecar din SUA, United Wholesale Mortgage, va accepta incepand din acest an plati in Bitcoin. Astfel, adoptia crypto isi face intrarea la baza produselor financiar-bancare clasice: creditele ipotecare.
    Second-largest U.S. mortgage lender will accept payment in bitcoin
  • In studiul anual realizat pe evolutiile din sectorul blockchain/cypto, compania globala de consultanta Deloitte arata ca nu mai putin de trei sferturi dintre managerii institutiilor financiare de top chestionati considera ca valutele digitale vor inlocui banii fiat (valutele traditionale), intr-un interval de pana la 10 ani.
    The Future Belongs to Cryptocurrencies, Banks Must Embrace It: Deloitte Survey
  • Compania BlackRock, cel mai mare manager de fonduri de investitii din lume, a dezvaluit in rapoartele oficiale faptul ca a investit aproximativ 400 milioane USD in doua companii importante de bitcoin mining, Marathon Digital Holdings si Riot Blockchain. Astfel, BlackRock se alatura celorlati doi giganti ai domeniului fondurilor de investitii din SUA, Fidelity si Vanguard, ca actionar la doua entitati reprezentative din sfera minarii de Bitcoin.
    BlackRock Joins Fidelity And Vanguard As A Bitcoin Mining Investor

Cresteri/scaderi importante din top 100 - ultimele 7 zile


Cresteri
AVAX +140%
SOL +56%
ATOM +43%
RUNE +26%
DOT +23%
Scaderi
ETC -10%
BTT -8%
CEL -6%
RVN -6%
XRP -4%

De remarcat:  Proiectele dezvoltate in reteaua Polkadot (DOT) sunt din ce in ce mai active pe zona de DeFi, facand din DOT cel mai important network de Internet of Blockchain, unde utilizatorii pot sa isi transfere in siguranta datele si activele digitale intre diferite blockchain-uri.
Pe masura ce activitatea pe DeFi se va intensifica, Polkadot va fi un beneficiar major al acestei evolutii.


Limitarea raspunderii

Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.