Analiza saptamanala piata crypto (17 - 23 octombrie 2022)

Analiza saptamanala piata crypto (17 - 23 octombrie 2022)

Tradesilvania iti prezinta in fiecare saptamana o analiza a pietei crypto.

Evolutie piata criptomonede


Starea de acalmie s-a mentinut pe piata crypto si am avut astfel parte de inca o saptamana fara miscari semnificative.
Bitcoin si Ethereum se tranzactioneaza, in continuare, in jurul valorilor de 19.000 USD, respectiv 1.300 USD, iar dintre crypto-activele importante, volatilitate mai ridicata am vazut pe AAVE (+12%), MATIC (+5%), DOT (-5%) si SOL (-5%).
Sentimentul in randul investitorilor din pietele financiare nu a suferit imbunatatiri majore, astfel incat incertitudinea este inca dominanta in activitatea de pe bursele globale. Pana cand vom avea noi date economice importante care sa ofere indicii privind directia economiei mondiale, sau pana vom vedea comunicari si actiuni din partea bancilor centrale cu referire la ritmul majorarilor de dobanzi, este posibil sa asistam la continuarea evolutiei indecise din pietele bursiere, evolutii care pot influenta si directia pietei crypto.
In zilele urmatoare, si mai exact Joi 27 Octombrie, va fi important de urmarit decizia Bancii Centrale Europene, cu privire la o noua majorare de dobanzi, decizie care poate induce volatilitate in pietele financiare.
Capitalizarea Totala a Activelor Digitale se situeaza putin sub nivelul de 900 miliarde USD, trecand prin a cincea saptamana consecutiva fara miscari importante in piata crypto.

sursa: tradingview.com, grafic Weekly

Dominanta BTC in totalul valorii activelor digitale se mentine putin peste 40%, in contextul unei saptamani mixte in tranzactionarea crypto-valutelor.

sursa: tradingview.com

Bitcoin a incheiat a 5-a saptamana consecutiva in care pretul a oscilat in jurul nivelului de 19.000 USD, fara a inregistra miscari importante.
Volumele pe BTC (liniile din partea de jos a graficului)  sunt, in continuare, peste media din prima parte a anului 2022, ceea ce denota o potentiala perioada de acumulare, dat fiind ca pretul se mentine la niveluri constante.
Din punct de vedere al analizei tehnice, observam pe graficul saptamanal faptul ca inca ne aflam in trendul descrescator, inceput in noiembrie 2021, cu pretul situandu-se sub linia de trend (de culoare albastra) si sub media mobila de 200 de perioade (curba de culoare mov), unul din cei mai importanti indicatori de trend.
Pentru a putea vorbi de o reversare de directie, avem nevoie de strapungerea convinsa in sus a acestor niveluri, coroborata cu revenirea sentimentului pozitiv din pietele financiare.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

Pe graficul zilnic vedem faptul ca, de la mijlocul lunii septembrie, BTC se misca intr-un interval de pret foarte ingust, semn al unei apatii, care insa poate “exploda” in oricare dintre directii.
Asa cum mentinonam in rapoartele anterioare, este foarte important ca pretul sa nu coboare sub linia de suport de la 18.000 USD, un astfel de scenariu putand conduce la o accelerare a vanzarilor.
Determinant pentru directia din perioada urmatoare va fi starea din randul investitorilor cu privire la evolutia economiei mondiale, astfel ca trebuie sa urmarim cu atentie stirile din aceasta zona.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

ETH s-a tranzactionat lateral si in saptamana recent incheiata, fara directie clara si fara sa vedem miscari majore, astfel incat “lumanarea” de formare a pretului pe graficul saptamanal este cea mai mica din anul 2022.
Pretul a oscilat in jurul valorii de 1.300 USD, pentru a cincea saptamana la rand.
La fel ca in cazul BTC, tokenul retelei Ethereum se situeaza sub linia de trend descrescator, ceea ce denota faptul ca inca nu am iesit din perioada de incertitudine cu privire la directia ETH pe termen mediu.
De observat faptul ca ETH a fost extrem de corelat cu miscarile BTC-ului in ultimele 2 luni, dupa finalizarea evenimentului The Merge, astfel ca putem asista in continuare la aceasta evolutie in tandem.
Asteptam si aici un trigger care sa miste pretul, insa nu este exclusa mentinerea starii de acalmie si in perioada urmatoare.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

Si in cazul EGLD am avut parte de una dintre saptamanile cu cea mai mica volatilitate din acest an, pretul miscandu-se nesemnificativ in jurul valorii de 55 USD.
Apatia din piata s-a rasfrant si asupra tokenul retelei Elrond si observam pe graficul de pret o “lumanare” saptamanala aproape inexistenta, semn al lipsei de directie.
Asa cum mentionam si pentru BTC si ETH, se pare ca piata are nevoie de un declansator important care sa miste activitatea investitionala din sfera activelor digitale, insa acest declansator pare mai degraba ca poate veni din evolutiile macro - economice globale/pietele financiare.
Pana atunci, conferinta Elrond de la Paris de la inceputul lunii noiembrie poate aduce anunturi pozitive pentru compania de la Sibiu, anunturi care sa genereze miscari de pret pe eGold.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

Cresteri/scaderi importante din top 100 - ultimele 7 zile


Cresteri
APT +16%
AAVE +12%
CSPR +10%
LDO +10%
AR +9%
Scaderi
AXS -20%
LUNC -13%
COMP -10%
MANA -6%
SOL -5%

Limitarea raspunderii

Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.