Analiza saptamanala piata crypto (31 octombrie - 06 noiembrie 2022)

Tradesilvania iti prezinta in fiecare saptamana o analiza a pietei crypto.

Evolutie piata criptomonede


Impulsul pozitiv resimtit recent pe piata crypto a continuat si in prima saptamana a lunii noiembrie si am vazut, din nou, aprecieri importante de preturi pe majoritatea crypto-activelor, astfel incat Capitalizarea Totala a activelor digitale a revenit peste pragul de 1 trilion USD, pentru prima data de la inceputul lunii septembrie 2022.
Dintre proiectele din top 50, sunt de remarcat cresterile ALGO (+30%), MATIC (+28%), LINK (+15%) si SOL (+12%), in timp ce Bitcoin si Ethereum au evoluat usor pozitiv, cu aprecieri de pana in 3%.
In ultima saptamana am vazut o decuplare intre miscarea din piata crypto si directia pietelor bursiere globale, piete care au avut o evolutie negativa venita pe fondul majorarii dobanzii de politica monetara din partea Bancii Centrale SUA - FED, in continuarea strategiei de a inaspri conditiile de creditare din piata monetara, pentru a contracara inflatia.
Desi in ultimele luni evenimentele de acest gen aduceau scaderi si in piata crypto, de data aceasta activele digitale s-au dovedit extrem de reziliente si au avut o performanta saptamanala pozitiva.
Totusi, preturile tokenurilor aferente proiectelor crypto raman la niveluri atractive pentru investitorii de termen lung.

Economia globala este in continuare amenintata de perspectivele unor vremuri tulburi, astfel ca un optimism exagerat ar fi prematur, dar rezistenta crypto-activelor din aceste zile ar putea transmite semnale pozitive cu privire la evolutia pietei criptomonedelor in perioada urmatoare.

Capitalizarea Totala a Activelor Digitale a depasit in saptamana recent incheiata pragul de 1 trilion USD.

sursa: tradingview.com, grafic Weekly

Dominanta BTC in totalul de piata a activelor digitale si-a continuat scaderea, in contextul in care am vazut proiecte importante performand superior BTC-ului in aceste zile.

sursa: tradingview.com

Bitcoin a crescut usor in prima saptamana din Luna noiembrie, depasind borna de 21.000 USD.
Este de remarcat evolutia ascendenta a BTC-ului in contextul in care bursele de actiuni au inregistrat scaderi in ultimele zile, aceasta schimbare de directii intre cele doua clase de active reprezentand o nota pozitiva pentru crypto-active, ce poate pune bazele unui nou trend crescator.
Observam pe graficul saptamanal faptul ca Bitcoin se indreapta de jos in sus catre indicatorul Media Mobila de 200 de perioade (saptamani), linia de culoare mov, care, daca va fi spart in sus, va genera inca un semnal optimist pentru piata. Totusi, de cele mai multe ori, pretul tinde sa respinga, cel putin temporar, cand intalneste acest indicator, astfel ca ne putem astepta la volatilitate in jurul acelui nivel de 24.000 USD, in situatia in care vom ajunge acolo in zilele urmatoare.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

Pe graficul zilnic, urmatorul target pe directia ascendenta este zona de 23.000 USD, un maxim atins in luna septembrie.
Daca vom vedea continuarea trendului recent si vom trece si de 23.000 USD, putem spera ca pretul BTC-ului sa testeze zona de 24.000-25.000 USD pe termen scurt, zona maxima a canalului in care pretul a oscilat indepand cu luna iunie.
Pentru aceste scenarii avem nevoie de continuarea impulsului de crestere din ultima perioada si a starii optimiste din piata.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

ETH a crescut, asemenea BTC-ului, intr-un ritm mai scazut decat majoritatea altcoins, iar pretul a sarit putin peste 1.600 USD.
Sentimentul recent pozitiv din piata crypto a fost factorul care a tras in sus tokenul retelei Ethereum, atingand linia de trend descrescator, inceput in luna noiembrie 2021.
O spargere convinsa in sus a acestui nivel poate crea cale libera pentru ca Ether sa urce pana in zona de 2.000 USD, daca vom avea continuarea starii optimiste din ultima perioada.
Observam cu Media Mobila de 200 de perioade (saptamani) - linia mov - a actionat ca si un suport dinamic, pretul nereusind sa coboare semnificativ sub aceasta zona, astfel incat, in cazul unei reveniri a fricii in piata, putem spera ca pretul sa reziste peste arealul de 1.200-1.300 USD.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

Pe graficul zilnic vedem ca, atat timp cat ascensiunea recenta va continua, avem o prima “tinta”, nivelul de 1.800 USD, iar mai apoi putem astepta pretul ETH la maximul ultimelor 4 luni, si anume 2.100 USD.
Toate acestea depind in mare masura de sentimentul general din randul investitorilor din piata crypto, sentiment care pare a se fi stabilizat in ultimele doua saptamani.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

Evenimentul toamnei pentru reteaua Elrond a fost cu siguranta conferinta X-Day de la Paris din saptamana recent incheiata, conferinta unde reprezentantii proiectului din Sibiu au dezvaluit o serie de  noutati semnificative, dintre care cea mai importanta pare a fi rebrandingul Elrond Network in MultiversX si largirea ecosistemului pe mai multe paliere si cu mai multe produse, in special pe zona de metaverse.
Reactia tokenului eGold a fost de apreciere in primele zile ale conferintei, cand pretul a crescut pana aproape de 64 USD, sub entuziasmul anunturilor din cadrul X-Day, ca mai apoi, posibil pe fondul unor tranzactii de marcari de profit, pretul a coborat sub 60 USD.
Observam pe graficul zilnic faptul ca EGLD se tranzactioneaza inca din luna iunie intr-un interval destul de ingust, comparativ cu perioadele anterioare in care ne obisnuise cu volatilitate ridicata.
Este posibil sa vedem in continuare pretul tokenului Elrond in limitele acestui interval, ceea ce poate reprezenta o buna oportunitate de acumulare pe termen lung.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

Cresteri/scaderi importante din top 100 - ultimele 7 zile


Cresteri
LRC +31%
MATIC +28%
CHZ +27%
LTC +26%
FTM +23%
Scaderi
KLAY -18%
FTT -10%
LEO -7%
HT -6%
CSPR -3%

Limitarea raspunderii

Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.