Analiza saptamanala piata crypto (24 - 30 octombrie 2022)

Analiza saptamanala piata crypto (24 - 30 octombrie 2022)

Tradesilvania iti prezinta in fiecare saptamana o analiza a pietei crypto.

Evolutie piata criptomonede


Piata crypto a avut o evolutie foarte buna in saptamana recent incheiata, dupa o lunga perioada de acalmie, si am vazut astfel cresteri importante pe majoritatea crypto-activelor.
Dintre proiectele majore, remarcam aprecierile de pret ale Ethereum/ETH (+20), Chiliz/CHZ (+22%), Cosmos/ATOM (+20%) sau Cardano/ADA (+15%).
Vedeta saptamanii a fost meme-coin-ul DOGE care aproape s-a dublat in valoare, cu o crestere de aproximativ 97%.
Bitcoin a urcat cu 6% in timp ce investitorii si-au indreptat atentia mai mult catre altcoins.
Miscarea din piata crypto a fost corelata cu evolutia pozitiva din pietele financiare de actiuni, care au avut cea mai buna saptamana din luna august incoace, dupa ce au aparut voci din randul analistilor financiari care sustin ca bancile centrale, si in speciala Banca Centrala SUA - FED, ar putea incetini ritmul de cresteri a dobanzilor de politica monetara in prima parte a anului viitor. Aceste zvonuri au adus un impuls pozitiv in randul investitorilor si am vazut cumparari pe majoritatea activelor investitionale - actiuni, obligatiuni, crypto etc.
Totusi, perspectiva unei recesiuni globale inca persista in viziunea majoritatii analistilor, astfel incat nu este exclus ca euforia de saptamana trecuta sa fie de durata redusa.
Capitalizarea Totala a Activelor Digitale a urcat pana aproape de pragul de 1 trilion USD.

sursa: tradingview.com, grafic Weekly

Dominanta BTC in totalul de piata a activelor digitale a scazut catre zona de 40%, intr-o saptamana in care altcoinurile au tinut capul de afis pe piata crypto.

sursa: tradingview.com

Bitcoin a revenit pe crestere dupa mai multe saptamani de tranzactionare fara directie clara, iar pretul a urcat peste pragul de 20.000 USD, pana in apropiere de 20.500 USD.
BTC a reusit sa treaca peste linia de trend descrescator inceput in luna Noiembrie 2021, pe fondul sentimentului optimist care s-a transpus din bursele de actiuni, in piata crypto.
Inca ne aflam sub media mobila de 200 de saptamani, un important indicator de trend, astfel incat nu putem fi siguri ca BTC a reversat trendul general.
Perspectivele ecomoniei mondiale  pentru anul 2023 sunt in continuare la niveluri scazute, iar in acest context activele considerate purtatoare de risc (printre care si activele crypto) pot avea in continuare turbulente de pret. De aceea, avem nevoie de un impuls major in directie ascendenta pentru a putea spera la o reversare de trend.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

Pe graficul zilnic vedem ca, daca starea optimista din piata din ultimele zile se va mentine, putem ajunge cu BTC-ul in zona de 22.000 USD pe termen scurt, si chiar 24.00 USD pe termen mediu.
Daca situatia din sfera investitionala se va deteriora din nou, nu este exclusa o re-testare a minimelor recente, la 18.000 USD.

sursa: tradingview.com - grafic Daily

ETH a avut cea mai buna evolutie saptamanala din ultimele doua luni, pretul crescand cu aproximativ 20%, pana aproape de 1.600 USD.
Tokenul retelei Ethereum a beneficiat de pe urma optimismului din piete si a reusit astfel sa urce pana la linia de trend de culoare albastra. Este important ce va face pretul in aceasta zona: o spargere in sus putand pune zona de 2.000 USD in vizor, insa, o respingere in jos, poate readuce ETH care 1.200-1.300 USD.
La fel ca in cazul BTC, ETHER pare mai degraba cuplat cu miscarile din pietele financiare internationale astfel incat evolutiile din zona bursiera vor dicta, cel mai probabil , si directia ETH in perioada urmatoare.
Asa cum mentionam mai sus, este inca devreme pentru a concluziona o schimbare de trend si avem nevoie de continuarea convinsa a miscarii in sus, pentru acest scenariu.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

EGLD a avut o saptamana cu un plus usor, ce a dus pretul pana in zona de 58 USD, pe fondul unei tranzactionari mai restranse.
Evenimentul toamnei pentru reteaua dezvoltata in Romania va fi conferinta Elrond X-Days de Paris, ce va incepe in 3 Noiembrie si unde sunt invitate numeroase nume mari din sfera blockchain, dar nu numai. Investitorii asteapta anunturi si noutati importante in ceea ce priveste strategia Elrond pe termen mediu-lung, astfel incat este posibil sa vedem miscari de pret importante pe EGLD in aceasta perioada.
In functie si de evolutia generala a pietei, putem vedea EGLD mergand catre zona superioara a canalului de tranzactionare inceput in luna Iunie, catre 70-75 USD, daca vom avea update-uri majore din partea echipei Elrond.
Insa, nu trebuie sa uitam ca inca ne aflam in bear-market pe pietele financiare si pe piata crypto, astfel ca turbulente de pret catre zone inferioare sunt oricand posibile.

sursa: tradingview.com - grafic Weekly

Cresteri/scaderi importante din top 100 - ultimele 7 zile


Cresteri
DOGE +96%
CHZ +22%
ATOM +20%
SHIB +20%
ETH +20%
Scaderi
APT -15%
CSPR -9%
MKR -5%
HNT -3%
QNT -1%

Limitarea raspunderii

Prezentul raport emis de Tradesilvania are un caracter pur informativ si nu este realizat in scopul utilizarii ca instrument in procesul de luare a deciziilor de investitii in crypto-active. Orice persoana care intelege sa foloseasca prezentul raport in procesul de luare a deciziilor de investitii,  isi asuma in mod expres toate riscurile aferente, Tradesilvania SRL neavand nicio obligatie legala sau de orice alta natura fata de persoana in discutie, ce ar deriva din publicarea acestui raport public.

Informatiile care stau la baza prezentului raport au fost obtinute din surse publice, considerate, in limita datelor disponibile publice, relevante si de incredere.

Valoarea activelor digitale la care se face referire in prezentul raport fluctueaza in timp, iar performanta trecuta nu constituie un indicator pentru performanta viitoare.

Reproducerea totala sau partiala a acestui raport este permisa doar prin mentionarea sursei.