Avantaje Blockchain în domeniul financiar

Surse pertinente indică faptul că tehnologia Blockchain a început să fie implementată și în mediile guvernamentale. Circa 48 % din operatorii în sfera financiar-bancară au decis că a venit momentul să creeze un fel de ”ecosistem bancar”. Până în acest moment...

Avantaje Blockchain în domeniul financiar

Tehnologia Blockchain cunoaște o creștere spectaculoasă în sfera operațiunilor financiare și nu numai oferind solutii in sectorul fianciar care nu au cunoscut imbunatatire in ultimii 150 de ani.

Surse pertinente indică faptul că tehnologia Blockchain a început să fie implementată și în mediile guvernamentale. Circa 48 % din operatorii în sfera financiar-bancară au decis că a venit momentul să creeze un fel de ”ecosistem bancar”. Până în acest moment, 30 % din structurile de tip Blockchain operează în sectorul bancar, iar 9 din 10 directori bancari sunt de acord cu posibilitatea adoptării acestei tehnologii în instituțiile pe care le conduc.

Datorită modului ingenios în care a fost realizată, tehnologia Blockchain a început să se identifice practic cu sectorul financiar, ducând siguranța tranzactiilor financiare la cel mai înalt nivel de până acum oferind transparentia si viteza pentru tranzactiile efectuate prin tehnologia Blockchain. Atât mediile financiar-bancare cât și cel IT trebuie să coopereze pentru înlăturarea vulnerabilităților, iar implementarea tehnologiei Blockchain poate să reprezinte răspunsul pe care aceste medii îl caută de mult timp.

Ideea lansării unor programe pilot in sectorul financiar prin implementarea unor solutii bazate pe tehnologie Blockchain, cooperarea dintre specialiștii în siguranța datelor financiare,siguranța sistemelor au condus la crearea unei viziuni generale asupra interoperabilității și guvernanței generale.

Estimările specialiștilor referitor la avantajul tehnologiei Blockchain in sectorul financiar sunt optimiste, mergând până acolo încât să considere că și IMM-urile, băncile, alte instituții de credit, instituții ale administrației publice să își desfășoare activitatea implementând tehnologia Blockchain, ceea ce ar duce la o reducere considerabilă a costurilor.

Giganții IT au conceput deja soluții bazate pe tehnologia Blockchain pentru optimizarea relației cu clienții lor. IBM a dezvoltat un sistem de plăți bazat pe tehnologia Blockchain, Amazon va dori să includă Blockchain în seria de aplicații AWS, în timp ce Microsoft a introdus  deja  tehnologia “Blockchain as a Service” pe platforma de cloud, Azure.

Estonia este primul stat membru al Uniunii Europene care a implementat deja tehnologia Blockchain la nivel guvernamental prin introducerea X-Road, sistemul descentralizat care oferă informații despre toți cetățenii și rezidenții, informații accesibile tuturor serviciilor publice din această țară. În 2019, X-Road  a fost implementat și în Finlanda, Insulele Feroe, Azerbaidjan, Namibia. Începând din luna iunie  a anului 2017, a fost implementat schimbul automat de date între Estonia și Finlanda, aceasta  fiind practic prima platformă din lume care a facilitat schimbul automat de date între două state.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.