Bănci, companii de automobile, companii miniere folosesc cu succes tehnologia Blockchain - stiri 2019-01-17

Bănci, companii de automobile, companii miniere folosesc  cu succes tehnologia Blockchain - stiri 2019-01-17

Tehnologia Blockchain atrage tot mai multe companii care vor să introducă facilitățile oferite de această tehnologie pentru a optimiza producția și distribuirea produselor către beneficiari, cu reducerea emisiilor poluante. De asemenea, bănci comerciale de renume au ales să folosească tehnologia Blockchain pentru a ușura emiterea obligațiunilor.

Santander Bank, bancă multinaţională cu sediul în Spania intenționează să facă emiterea de obligațiuni mai rapidă, eficientă și mai simplă. Oficialii Santander au declarat că obligațiunea va rămâne pe blockchain-ul Ethereum până la sfârșitul scadenței sale de un an.

John Whelan, șeful serviciilor bancare de investiții digitale la Santander,  a declarat căa „tocmai s-a efectuat o răscumpărare anticipată a [obligațiunilor] sale bazate pe blockchain ... emise pe 10 septembrie 2019. Acest lucru dovedește fără echivoc că o garanție a datoriei poate fi gestionată prin ciclul său complet de viață pe un blockchain (public în acest caz). "

Banco Santander (Santander Bank) a anunțat că a emis o obligațiune în valoare de 16 milioane de lire sterline și una dintre unitățile Grupului care deține un cupon trimestrial de 1,98%, la prețul pieței,  a cumpărat obligațiunea. Tot atunci, banca comercială spaniolă a utilizat blockchain-ul public Ethereum care i-a permis să genereze în siguranță obligațiunea și ulterior să o înregistreze într-o manieră autorizată pe blockchain. Pentru ca acest proiect să fie unul de succes, Santander a fost susținut de Nivaura, o companie de avocatură fintech reglementată din Londra și firma de avocatură internațională Allen & Overy.

Recent, NatWest și Coadjute au format un nou consorțiu de tehnologie ledger distribuit, care avea drept scop eficientizarea procesului de cumpărare de locuințe în Marea Britanie. Potrivit raportului Forbes, procesul de cumpărare a locuinței ar putea fi redus la trei săptămâni din câteva luni prin intermediul acestui consorțiu. Alți furnizori de software care participă și la acest consorțiu sunt eTech Surveyor Software, Redbrick Solutions Software Conveyancing, LMS Panel Management Software, Search Acumen Property Data, Conveyancing Data Services Property Data și Dezrez Estate Agency Software. Prin utilizarea unei aplicații a companiei, acest proiect va avea drept scop oferirea clienților NatWest cu transparență de 100% pe întregul proces de cumpărare a casei.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și firma minieră Glencore au devenit ultimii participanți care s-au alăturat rețelei responsabile Sourcing Blockchain (RSBN), o colaborare industrială care folosește tehnologia blockchain pentru a sprijini practicile durabile, responsabile de aprovizionare și producție de la mină la piață.

Potrivit Fiat Chrysler, compania va lucra în comun cu rețeaua pentru lansarea unui audit global și a urmelor de cobalt în lanțul său de aprovizionare. Până în 2022, producătorul auto intenționează să lanseze mai mult de 30 de plăci de identificare electrificate, iar consorțiul va juca un rol important în a permite un lanț de aprovizionare responsabil cu cobalt, care este utilizat în bateriile cu litiu pentru alimentarea vehiculelor electrice.

Glencore consideră că RSBN joacă un „rol-cheie în promovarea parteneriatului durabil între producătorii de mărfuri care vor permite trecerea la o economie cu emisii reduse de carbon”.

Producătorii auto  sunt printre cei mai dornici părți interesate de înscriere, fiind deja membre companii precum Ford, Volkswagen și Volvo. Compania Volvo, a devenit prima companie din consorțiu care a aplicat integral soluția RSBN în lanțul său de aprovizionare LG Chem.

Carl Smiley, directorul de achiziții și aprovizionare la FCA, a declarat: „Angajamentul nostru pentru achizițiile responsabile de materii prime este esențial pentru integritatea și durabilitatea lanțului nostru de aprovizionare, mai ales că strategia noastră de electrificare se extinde. Îmbunătățirea acestei călătorii împreună cu liderii tehnologiei și industriei ne vor propulsa capacitatea noastră de a avea vizibilitate în minele artizanale și la scară mică, permițându-ne să gestionăm mai bine impactul social și de mediu al afacerii noastre. "

Rețeaua blockchain de aprovizionare responsabilă va deveni operațională până în primăvara anului 2020.

Așadar, tehnologia Blockchain se extinde în domenii cât mai diverse, grație facilităților superioare pe care le oferă.

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.