Desi aflat inca la inceputurile sale, blockchain a fost creat ca un spatiu care sa permita utilizarea Bitcoin si contribuie la dezvoltarea acestei criptomonede in cat mai multe directii, astazi a devenit una dintre cele mai atractive tehnologii din domeniul tech. Tot mai multi antreprenori si sectoare guvernamentale au inceput sa aprecieze blockchain in ultimii ani si au introdus tehnolgia in propriile sfere de actiune.

La momentul actual, piata se misca cu rapiditate, iar schimbarile digitale nu intarzie sa surprinda lumea si sa creeze loc de noi oportunitati. Astfel, desi blockchain este un domeniu relativ nou, popularitatea sa a facut loc unor noi posibilitatile de cariere pe piata muncii, care si-au facut aparitia cu repeziciune. In caz ca te intrebi daca “merita” sau nu sa investesti timp intr-o astfel de cariera, raspunsul este cu siguranta da, caci spatiul de dezvoltare este unul variat. Sa aruncam o privire la optiunile existente in acest moment.

Manager de proiecte blockchain

O persoana care reuseste sa duca la capat un proiect incheiat intre persoane care cunosc latura tehnica a blockchain-ului si persoane care au nevoie de tehnologie pentru a-si dezvolta proiecte este un manager de proiecte blockchain. Acest job implica atat capacitati de evaluare a nevoilor partilor implicate, cat si capacitate de evaluare a proiectelor in sine pentru a putea gasi un numitor comun pentru a le putea duce la indeplinire. Este, deci, o provocare care necesita nu doar o afinitate pentru relatiile interumane, cat si o buna cunoastere a tehnologiei blockchain.

Inginer de calitate blockchain

Sa fii inginer de calitate este un job comun in lumea mainstream, insa domeniul s-a dezvoltat si pe blockchain. Practic, cine ocupa postul de inginer de calitate cand vine vorba de blockchain, trebuie sa se asigure ca totul legat de functionalitatea blockchain merge dupa standardele cele mai inalte. Studii in inginerie, dar si stapanirea tehnologiei blockchain sunt cele doua chei spre success pe aceasta cale.

Designer web proiecte crypto / blockchain

HTML, JavaScript, CSS, Illustrator, Sketch. Cu cat mai multe stii, cu atat mai bine, caci din ce in ce mai multe companii care au inceput sa dezvolte nise functionale pe baza tehnologiei blockchain cauta un web designer bun care sa faca acest lucru vizibil. Blockchain e cool si, ca web designer trebuie sa arati asta intr-un mod cat mai creativ.

Consultant legal in domeniul blockchain

Acolo unde exista colaborari intre companii, exista si o parte legala. Deoarece colaborarile dintre specialistii blockchain si diferite companii sunt tot mai variate, este nevoie de persoane care poate sa reprezinte partea legala in aceste afaceri si sa poata sfatui in mod corespunzator partile implicate. Te asiguram ca diploma de Drept nu are cum sa ramana prafuita!

Programator de aplicatii blockchain

Acesta este unul dintre cele mai bine platite job-uri relatate tehnologiei blockchain in acest moment si este o optiune potrivita mai ales daca esti la inceput de drum si vrei sa castigi niste experienta in domeniu, deoarece exista permanent proiecte in curs de dezvoltare.

In plus, pe langa diversitatea pe piata muncii, exista si alte motive pentru care ar trebui sa iei un considerare un job in industria blockchain:

Joburi mai bine platite intrucat terenul de dezvoltare acoperit de blockchain este vast, iar persoanele care lucreaza in acest domeniu nu sunt la fel de numeroase pe domenii pe care piata obisnuita a muncii este suprasaturata. Astfel, nevoia de forta de munca este mai mare si joburile sunt mai bine platite, iar provocarile mult mai captivante.

Flexibilitate. Munca pe care specialistii o desfasoara in sfera blockchain se desfasoara, in mare parte, pe calculatoare cu software-uri preinstalate. Prin urmare, optiunea de a lucra de acasa dupa propriul program este acceptata de majoritatea angajatorilor din comunitatea blockchain.

Acces mai mare la informatie pentru ca ai nevoie de cunostinte superioare atunci cand vrei sa iti dezvolti o cariera in blockchain. Din fericire, exista numeroase cursuri online bine puse la punct si accesibile, iar expertii de la care sa inveti sunt numerosi cand vine vorba de blockchain si cripto. In plus, fie ca vrei sa dezvolti aplicatii sau sa faci web design, programele pe care le vei folosi vin si ele cu cursuri si tutoriale care pot fi gratuite. Auto-disciplinarea nu a fost niciodata mai accesibila inainte.

O cariera in industria blockchain nu este facila, cu siguranta. Trebuie sa fii permanent la curent cu dezvoltarea tehnologiei si domeniile de aplicare, iar asta poate implica sa “duci job-ul acasa”, deci sa fii dispus sa ii acorzi atentie in orice moment poate aparea ceva revolutionar si sa intelegi ca e nevoie de invatare constanta, deoarece blockchain-ul se dezvolta cu rapiditate in diverse arii. Usor? Nu. Palpitant si provocator? Cu siguranta!

Echipa Tradesilvania