Cardano (ADA) - Coin of the Week

Cardano (ADA) - Coin of the Week

Unul dintre cele mai populare proiecte blockchain, Cardano le permite detinatorilor criptomonedei native ADA sa contribuie la operarea retelei blockchain si sa voteze modificarile tehnologiei blockchain Cardano. De asemenea, Cardano promoveaza dezvoltarea de contracte inteligente (smart contracts) si aplicatii descentralizate (dApps) cu numeroase aplicabilitati.

Cum a aparut criptomoneda Cardano (ADA) ?

Proiectul Cardano a fost dezvoltat de Jeremy Wood si Charles Hoskinson (co-fondator Ethereum). Cardano este sustinut de trei entitati independente:

  • Fundatia Cardano - organizatia non-profit are sediul in Elvetia si este responsabila pentru supravegherea dezvoltarii tehnologiei blockchain Cardano.
  • IOHK (Input Output Hong Kong) – organizatie fondata de Hoskinson si Wood, care a dezvoltat Cardano si algoritmul din spatele retelei.
  • Emurgo – organizatie care se ocupa cu incurajarea adoptiei Cardano la nivel global.

La momentul lansarii, in 2017, au fost generate aproximativ 31 de miliarde de ADA, dintre care aproximativ 26 de miliarde au fost vandute investitorilor printr-o companie japoneza angajata sa gestioneze vanzarea. Restul unitatilor de ADA au fost distribuite celor trei entitati mentionate mai sus.

Spre deosebire de alte proiecte blockchain, Cardano accentueaza o abordare bazata pe cercetarea designului si o rigoare academica care va ajuta in adoptia tehnologiei blockchain. Criptomoneda Cardano ofera optimizari eficiente bazate pe cercetare stiintifica si verificari algoritmice. Cardano este folosit in principal pentru a facilita tranzactiile cu criptomoneda nativa ADA si pentru a permite dezvoltatorilor sa genereze aplicatii descentralizate (dApps) complexe.

Cum functioneaza criptomoneda Cardano ?

Reteaua blockchain Cardano este impartita in doua elemente:

  • Cardano Settlement Layer - este utilizat pentru a transfera criptomoneda ADA intre conturi si pentru a inregistra tranzactiile.
  • Cardano Computation Layer - este utilizat pentru a muta in mod programatic fondurile, prin contracte inteligente (smart contracts).

Calculatoarele care ruleaza software-ul Cardano se pot alatura retelei ca unul dintre cele trei noduri:

  • Noduri mCore – folosit pentru staking cu ADA si pentru dezvoltarea platformei blockchain
  • Noduri Relay – folosit pentru transmiterea informatiilor intre nodurile mCore si internetul public
  • Noduri Edge – folosit pentru completarea tranzactiilor crypto.

Ouroboros este algoritmul de consens proof-of-stake (PoS) utilizat de calculatoarele care ruleaza programul Cardano. Algoritmul securizeaza reteaua, valideaza tranzactiile si face posibil procesul de staking.

Aplicatii ale monedei Cardano

  • Combaterea transporturilor de marfuri contrafacute
  • Eficientizarea colectarii si securizarii informatiilor cu caracter sensibil
  • Modernizarea sistemelor de educatie la nivel global

Pentru mai multe informatii cu privire la ADA mergi pe pagina Pret Cardano (ADA).

Avantajele criptomonedei Cardano

  • Sustenabilitatea Cardano
  • Scalabilitatea Cardano
  • Credibilitatea academica Cardano

Pentru mai multe informatii cu privire la ADA mergi pe pagina Pret Cardano (ADA).

Criptomoneda Cardano in 2023

Cardano a inceput anul 2023 cu un upgrade care permite dezvoltarea de punti de comunicare care faciliteaza interactiunea dintre portofelele Cardano si platformele din ecosistemul Web2, cum este Amazon. Proiectul Cardano include peste 4.800 contracte inteligente si peste 1000 de proiecte bazate pe tehnologia sa. Cu noul portofel actualizat, proiectul doreste sa se extinda si mai mult la nivel global in 2023.

Indicatori Cardano (ADA)

Market Cap Cardano: 12 miliarde EURO

Pret Cardano azi: 0.36 EURO

Volum de tranzactionare Cardano (24 ore): 393 milioane EURO

Comunitate Cardano

https://twitter.com/Cardano

Cele mai noi stiri despre Cardano

  • Fondatorul Cardano, Charles Hoskinson si-a exprimat entuziasmul fata de multitudinea de progrese observate pe blockchain-ul Cardano. Potrivit fondatorului, proiectul se asteapta la o serie importanta de aplicatii descentralizate (dApps) care se vor lansa in 2023 in ecosistemul Cardano.
  • Moneda stabila bazata pe ADA, numita DJED, a atras peste 27 milioane de unitati ADA ca suport intr-o zi de la lansare. DJED are o rata de rezerva de aproape 600%, ceea ce inseamna ca valoare fiecarei unitati de DJED este sustinuta de sase ori in unitati de ADA.

Cum cumpar criptomoneda Cardano (ADA)

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda Cardano sau alte tipuri de criptomonede, precum Ethereum (ETH) si Solana (SOL). In platforma noastra, ai posibilitatea de a include unitatile de Cardano (ADA) in serviciul de Savings, prin care poti genera venit pasiv.

Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda Cardano pe platforma premium de investitii crypto din Romania!