Ce este Solana (SOL)? Token SOL . Aplicatii si Exchange Solana

Ce este Solana (SOL)? Token SOL . Aplicatii si Exchange Solana

Ce este Solana (SOL) ?  Token solana

Solana este un proiect open-source, care implementează un nou blockchain de înaltă performanță, permissionless. Fundația Solana are sediul în Geneva, Elveția, și întreține proiectul open source  Solana (SOL).

Solana poate susține un număr uriaș de aplicații descentralizate, fără să  aiba probleme de viteza, sau să aibă costuri de tranzacționare extrem de ridicate (o problemă care afectează în prezent ecosistemul Ethereum). Tranzacțiile Solana (SOL)  pot costa doar 0,001 USD.

Solana abordează una dintre cele mai mari provocări ale blockchains existente - scalabilitatea. Proiectată de la zero pentru a putea procesa peste 50.000 de tranzacții pe secundă, blockchain-ul  Solana (SOL) este construit cu gândul la scalabilitate și viteză a tranzactiilor crypto.

O tranzactie realizata in blockchain Solana poate atinge timpi de confirmare sub o secundă, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu trebuie să aștepte ca tranzacțiile lor să fie confirmate o perioada mare de timp. Acest lucru face ca tokenul Solana să fie un blockchain ideal pentru finanțe și tranzacționare descentralizată - deoarece comercianții cer timpi de tranzacționare aproape instanti ( pentru confirmarea platilor realizate cu token crypto).

Tranzactiile Solana ating această viteză incredibilă prin rezolvarea modului în care blockchain-ul urmărește timpul și emite timestamp-uri - folosind un mecanism numit "proof of history". Mecanismul de validare - Proof of history permite rețelei Solana (SOL) să își sincronizeze timpii interni ai retelei astfel încât să fie toate în concordanță unul cu celălalt.

Blockchain-ul Solana aduce un total de 8 inovații care sunt exclusive sistemului său. Inovațiile se învârt în jurul modului în care sunt trimise informațiile în cadrul unei rețele blockchain SOL  - cu obiectivul de a face Solana la fel de rapidă ca și modul în care sunt transferate datele.

1.            Proof of History (POH) - Ceas crypto pentru blockchain Sol.

Solana a dus în fața comunității o nouă soluție pentru a face un blockchain mai descentralizat. Sistemul Proof of History -PoH încorporează înregistrări istorice ale tranzacțiilor din blockchain, pentru a dovedi că tranzacțiile au avut într-adevăr loc înainte de a fi incluse în distributed ledger.

2.            Tower BFT - versiunea Solana a sistemului Practical Byzantine Fault Toleration (PBFT)

Înainte ca starea registrului Solana să fie finalizată, validatorii votează cu privire la ce versiune a registrului este corectă. Apoi, votul lor este blocat. Acest lucru înseamnă că li se interzice să facă un vot diferit pe o versiune viitoare a blockchain-ului Solana, care nu arată  înregistrarea voturilor anterioare pe aceasta.

3.            Turbine - Protocol de broadcast al blockchain-ului.

Solana facilitează transmiterea datelor către fiecare nod blockchain prin împărțirea lor în pachete mai mici. Acest lucru ajută Solana să rezolve problemele legate de lățimea de bandă și să își mărească capacitatea de a deconta mai rapid tranzacțiile SOL.

4.            Gulf Stream - Protocol de redirecționare fără mempools.

Solana poate atinge un viteza de rețea de 50.000 de tranzacții pe secundă prin ușurarea procesului de confirmare a blocurilor. Gulf Stream facilitează procesul de capturare și expediere a tranzacțiilor, chiar înainte ca următorul set de blocuri pentru confirmare să fie finalizat.

5.            Sealevel – smart contracts paralele ale Solana.

Mii de smart contracts rulează în paralel unele cu altele pentru a obține un timp de execuție mai eficient pentru Solana. Tranzacțiile care se află în aceeași stare a blockchain-ului pot rula concomitent.

6.            Pipelining- Unitatea de procesare a tranzacțiilor.

Un set de blocuri care conțin informații despre tranzacții este validat rapid și replicat în toate nodurile din rețea. Solana face acest lucru prin atribuirea unui flux de date de intrare pe un hardware diferit care este responsabil pentru fiecare dintre ele.

7.            Cloudbreak- Baza de date a conturilor.

Solana realizează scalabilitatea fără riscul de sharding, prin organizarea unei baze de date care citește și scrie simultan datele de intrare ale tranzacțiilor. Cloudbreak stabilește o structură de date în care tranzacțiile Solana sunt procesate într-un software care utilizează fiecare hardware responsabil pentru indexarea datelor.

8.            Archivers - Stocarea istoricului blockchain.

Rețeaua Solana permite fiecărui nod să reproducă informații din blockchain, în funcție de spațiul disponibil pe hardware-ul lor. Archivers își descarcă datele respective de la validatori, iar aceste date sunt accesibile rețelei Solana.

Token SOL ($SOL):

Token-ul nativ al Solana este $SOL. În prezent, există o ofertă circulantă de 26 milioane de SOL și are o ofertă maximă de 489 milioane de SOL.

Problema comună cu blockchains anterioare ,este problema legată de viteza de decontare a tranzacțiilor și de lățimea de bandă. Cu noua arhitectură a Solana, alimentată de o nouă modalitate de verificare a tranzacțiilor și cuplată cu un mecanism PoS eficient, Solana poate fi cu siguranță un candidat puternic pentru platformele care ar putea concura cu Bitcoin și Ethereum.

Unde poti cumpara Solana -  SOL ($SOL)

Exchange-ul Tradesilvania, Romania are in acest moment 32 de criptomonede listate care pot fi tranzactionate cu EUR sau Lei cat si direct in perechi Crypto ( 70 de perechi crypto).
In cursul lunii septembrie 2021, Tradesilvania va implementa tocken-ul Solana ( SOL) in cadrul exchange-ului pentru a cumpara Solana - EUR, Solana - RON.
Daca nu aveti cont pe platforma Tradesilvania , va puteti crea un cont nou AICI si va asteptam la tranzactionare pe platforma.

Echipa Tradesilvania