Ce este un bear market si cum sa investesti inteligent intr-o piata crypto in scadere

Ce este un bear market si cum sa investesti inteligent intr-o piata crypto in scadere

Pietele de crypto, actiuni, imobiliare si alte active sunt deseori descrise in unul din doua moduri: bull market si bear market. Simplu spus, o piata bull market este in crestere, in timp ce o piata bear market este in scadere. Deoarece pietele se confrunta adesea cu volatilitate zilnica (in special in spatiul crypto), cei doi termeni se aplica in doua cazuri:

  • Perioade lungi de volatilitate (in sus sau in jos)
  • Oscilatii substantiale (20% este un indice semnificativ)

Deoarece piata crypto a intalnit scaderi semnificative in ultima perioada, in acest articol ne vom concentra pe definirea pietei de tip bear market si pe modurile in care investitorii pot beneficia de o piata in scadere.

Ce este un crypto bear market?

Pietele de tip bear market sunt definite de perioade de timp in care oferta este mai mare decat cererea, increderea este scazuta si preturile sunt in scadere. Tranzactionarea poate sa fie dificila intr-o piata de tip bear, in special in cazul investitorilor fara experienta, care pot considera ca preturile vor continua sa scada.

Este complicat de prezis cand se incheie o piata bear market si cand a fost atins pretul minim, deoarece revenirea este de obicei un proces lent si imprevizibil, in special in cazul criptomonedelor. Revenirea dintr-un bear market este influentata de miscarile din economia globala, psihologia investitorilor si stirile relevante pentru sectorul crypto. Totusi, o piata bear market poate prezenta si anumite oportunitati.

Cum beneficiezi de o piata crypto in scadere?

Chiar si intr-un bear market, investitorii pot implementa anumite strategii pentru a naviga preturile in scadere si perioada de incredere scazuta.

Tranzactioneaza crypto intr-un mod inteligent

Piata bear market poate fi momentul potrivit pentru a face tranzactii crypto eficiente, care se vor dovedi benefice pe termen lung. Problema cu piata bear market este ca investitorii nu stiu cat va dura scaderea sau cat de mult vor scadea preturile. Din acest motiv, investitorii crypto sunt expusi riscului suplimentar de a face tranzactii gresite sau de a rata sansa unei investitii cu randament mare.

Deoarece investitiile intr-o piata bear market prezinta un plus de speculatie, investitorii crypto trebuie sa tranzactioneze inteligent. O modalitate prin care se ocoleste speculatia este folosirea unei strategii denumite Dollar Cost Averaging. Acest plan presupune investirea unei sume fixe la intervale regulate, indiferent de directia pietei, pentru a beneficia de preturile crypto in orice situatie.

Diversifica portofoliul crypto

Investitiile controlate si bine conturate in timpul unei scaderi semnificative sunt extrem de eficiente. Scopul principal al diversificarii portofoliului de active digitale este maximizarea randamentelor, dar si minimizarea riscului, in perioade de scadere. Distribuirea riscului intre mai multe criptomonede poate creste eficienta portofoliului, in special intr-o piata bear market. Tradesilvania ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Solana (SOL) si alte 40 de criptomonede.

Implementeaza o strategie crypto de termen lung

Intr-o piata de tip bear market investitiile pe termen scurt sunt riscante si speculative. De aceea, in acest caz, investitorii experimentati se concentreaza pe tranzactiile cu randamente eficiente pe termen lung.

Efecturarea investitiilor inteligente pe termen lung pot fi extrem de eficiente si benefice. De exemplu, de la inceputul anului 2020 si pana la finalul lui 2021, Bitcoin (BTC) s-a apreciat ca valoare cu aproximativ 700% si a actionat ca un activ eficient impotriva inflatiei.

Tranzactionarea inteligenta, diversificarea portofoliului crypto si implementarea unei strategii pe termen lung sunt trei elemente importante care fac diferenta intr-o piata de tip bear market. Implementarea lor minimizeaza riscul si creste randamentul portofoliului pe termen lung.

Tradesilvania ofera acces la 101 de paritati crypto si o aplicatie mobila, care permite accesarea portofoliului de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid ca persoana fizica sau persoana juridica!