Ce pot face statele lumii cu criptomonedele Bitcoin confiscate?

Perfecționarea mijloacelor de luptă contra criminalității cibernetice, perfecționarea mijloacelor de monitorizare a pieței criptomonedelor și a altor tipuri de active digitale au dus la veritabile capturi de criptomonede, în special de Bitcoin. Bitcoin va avea o cantitate de 21 milioane de unități, nemaifiind minat o dată ce se va atinge acest prag.

Practic, statele lumii care au reșușit să intercepeze sume ilegale convertite în Bitcoin au dreptul de a le confisca, dacă dovedesc că provin din tranzacții ilegale. Totuși, infractorii ascund Bitcoin în conturi cu o serie de coduri greu detectabile, fapt ce face ca acea cantitate de Bitcoin să fie blocată cumva. Volatilitatea Bitcoin face ca valoarea contului să crească sau să scadă, statele trebuind să știe cum să procedeze. Eviden, toți estimează că Bitcoin va crește sau preferă să îl dețină, fiindcă va veni o vreme când nu va mai putea fi minat ci doartranzacționat.

Se afirmă că o cantitate impresionantă de Bitcoin se află în China, unde sunt mari trusturi de minare a criptomonedei cu cea mai mare popularitate și eficiență din lume. Statele dictatoriale au și ele o cantitate însemnată de Bitcoin, minată în secret. Temerarii care minează ilegal Bitcoin se pot trezi cu această cantitate confiscată, iar statele își măresc zestrea.

Este clar că atunci când se va atinge pragul de 21 milioane de Bitcoin, lumea va avea o mare surpriză, când se va vedea cine deține cota cea mai mare. Este foarte posibil ca o parte din Bitcoin să fie în conturile ilegale confiscate, iar statele să le păstreze ca pe titlurile de valoare clasice.

În timp ce unele guverne vând Bitcoin (BTC) confiscat prin acțiuni de aplicare a legii, Finlanda încă va decide ce să facă cu BTC-ul său confiscat. Vamă finlandeză, care funcționează în cadrul Ministerului Finanțelor, a fost în dezbatere despre ce să facă cu 1.666 de Bitcoin confiscate de la  traficanții de droguri în 2018.

După cum a raportat compania  națională de radiodifuziune publică finlandeză din 25 februarie, serviciul vamal finlandez nu dorește să scoată la licitație Bitcoin confiscat, deoarece criptomoneda ar putea fi returnată pe mâna criminalilor.

Potrivit raportului, la momentul confiscării, în 2018,  suma de Bitcoin confiscată era în valoare de sub 700.000 de euro sau aproximativ 760.000 de dolari. În acest moment, cele 1.666 BTC valorează aproape 15 milioane de euro - sau mai mult de 15,5 milioane de dolari, Se presupunea că autoritatea inițial intenționează să scoată la licitație fondurile în 2018.

Se presupune că autoritățile americane au pierdut peste 1,7 miliarde de dolari prin vânzarea Bitcoin preluat prea devreme. IRS-ulamerican a confiscat și a vândut 185.230 de Bitcoin (BTC).

Echipa Tradesilvania