Chainlink - LINK - disponibil in platforma Tradesilvania

Există numeroase proiecte blockchain care încearcă să rezolve problemele apăsătoare ale industriei criptomonedelor. Chainlink este unul dintre aceste proiecte și aduce interoperabilitate în lumea blockchain-urilor.

Până în prezent, rețele blockchain prestigioase, precum Bitcoin, Ethereum și Ripple au funcționat în izolare, deoarece nu exista nicio modalitate de a le conecta între ele și de a le conecta la datele din lumea reală, din afara blockchain-ului. Interoperabilitatea ajută atât utilizatorii cât și dezvoltatorii, să obțină acces la nenumărate caracteristici ale diferitelor blockchains, asigurându-se în același timp că integritatea rețelelor rămâne intactă.

Chainlink reprezintă următorul pas în revoluția blockchain, ajutând diferite blockchains să interacționeze între ele, dar și cu sursele externe de date. Chainlink este un proiect cu adevărat unic, primul de acest fel. Este un concept dedicat în întregime conectării smart contracts la lumea reală.

Chainlink funcționează prin conectarea ecosistemului blockchain, la aplicații externe. La un capăt se conectează cu blockchain-ul, iar la celălalt este integrat cu un API. Soluția se bazează pe oracole, care ajută la limitarea nivelului de încredere într-o singură entitate și care lucrează cu ușurință într-o infrastructură descentralizată.

Token-ul LINK este token-ul nativ al rețelei Chainlink. Acesta este un token ERC20, ceea ce înseamnă că a fost creat pe platforma Ethereum.

Token-ul LINK este utilizat pentru plata operatorilor de noduri din rețea. Valoarea și cererea acestor tokeni este direct dependentă de numărul de operatori care lucrează la arhitectura off-chain a rețelei.

Token-ul LINK își ia de asemenea valoarea din cazurile de utilizare – cu cât mai multe cazuri de utilizare are platforma Chainlink, cu atât mai valoros va fi token-ul LINK.

Oferta totală de tokeni LINK este limitată la 1 miliard, ceea ce înseamnă că, după un anumit punct, aceștia nu mai pot fi creați, ceea ce duce la o oarecare raritate, care adaugă valoare token-ului, odată cu trecerea timpului.

De cand se poate tranzactiona ?

Criptomoneda LINK se va putea tranzactiona pe platforma Tradesilvania incepand cu data 12.10.2020 ora 10:00.

Perechi LINK

Pentru inceput Chainlink (LINK) se va putea tranzactiona in pereche cu RON si EURO.

Echipa Tradesilvania