Crypto Index introdus de S&P Dow Jones - opt indici criptomonede in 2021

Crypto Index introdus de S&P Dow Jones - opt indici criptomonede in 2021

In 2021, S&P Dow Jones a adaugat opt noi indici (index) crypto, care urmaresc evolutia criptomonedelor din diverse perspective. Aceasta miscare a marcat un an important in piata crypto, avand in vedere cresterile semnificative vazute in cazul Ethereum (ETH) si Bitcoin (BTC).

Opt indici crypto S&P

S&P Dow Jones face parte din S&P Global si ofera investitorilor informatii despre indicii pietei financiare. Spre exemplu, S&P urmareste evolutia a celor mai mari 500 de companii listate pe bursa din SUA, sub forma indicelui S&P 500.

Institutiile financiare si investitorii folosesc datele indicilor disponibile pentru a analiza pietele globale. Datele din index sunt folosite in cadrul conferintelor, clipurilor educationale si aplicatiilor de tranzactionare. Implementarea indicilor crypto in pietele financiare reprezinta maturizarea ecosistemului criptomonedelor si denota o continua evolutie a spatiului blockchain.

In 2020, S&P Dow Jones a anuntat ca va include indici crypto cu aproximativ 550 de criptomonede si posibilitatea de a crea indici personalizati. In mai 2021, S&P Dow Jones a lansat trei indici crypto: S&P Bitcoin Index, S&P Ethereum Index si S&P Crypto MegaCap Index. In timp ce primele doua monitorizeaza parcusul criptomonedelor asociate indicilor, ultimul index urmareste randamentul activelor digitale in functie de capitalizarea de piata.

In octombrie, S&P a lansat inca cinci indici crypto: S&P Cryptocurrency Broad Digital Market, LargeCap Index, BDM Ex-MegaCap Index, BDM Ex-LargeCap Index si LargeCap Ex-MegaCap Index. Indicii urmaresc diferitele componente ale pietei crypto si includ caracteristici importante pentru tranzactionarea cu criptomonede.

Piata crypto in 2021

Avand in vedere cresterea semnificativa inregistrata de piata crypto in 2021, nu este de mirare ca institutiile consacrate din piata financiara traditionala se implica in monitorizarea evolutiei crypto.

In 2021, criptomonedele au primit un vot de incredere din partea multor companii importante, precum Tesla, Visa si PayPal. Aceste companii, impreuna cu multe alte corporatii din diverse domenii, au experimentat cu ecosistemul crypto si au permis oamenilor sa plateasca pentru bunuri si servicii in criptomonede. In plus, Bitcoin (BTC) si Ethereum (ETH), cele mai importante criptomonede din punctul de vedere al capitalizarii de piata, au ajuns la preturi record in noiembrie 2021. Evolutia semnificativa reprezinta increderea investitorilor, institutionali si retail, in activele digitale si in ecosistemul blockchain.

Aceste elemente, impreuna cu lansarea indicilor S&P care urmaresc evolutia pietei crypto, reprezinta o dezvoltare importanta pentru piata criptomonedelor si inca un semn ca adoptia crypto si blockchain este in continua crestere.

Platforma Tradesilvania ofera acces la 44 de criptomonede, 101 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite utilizatorului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!