Cum te protejezi de fraudele crypto?
Unul dintre cele mai importante subiecte blockchain despre care discută utilizatorii este securitatea oferită de platformă. Criptomonedele pot fi vizate de escroci pentru activități ilegale, din cauza lipsei reglementărilor și a controlului de securitate. Din păcate, există mulți utilizatori de malware care nu își pierd ocazia de a înșela milioane și de a genera neîncredere în tehnologia crypto. Majoritatea înșelătoriilor au semne de avertizare clare și, cu cunoștințe de bază și bun simț, utilizatorii pot externaliza înșelătorii de criptocurrency și să le protejeze portofelele, motiv pentru care este important să înțelegeți cele mai frecvente tipuri de înșelătorie pe Blockchain.
Utilizatorii își tranzacționează criptomonedele / jetoanele în pagini de schimb pe web, unde își investesc în portofele. Aceste schimburi oferă diferite tipuri de servicii, unul dintre ele oferind acces la mai multe criptomonede la o singură platformă. Multe guverne au impus reglementări pentru aceste schimburi, pentru a se asigura că cetățenii lor sunt protejați și că toate schimburile urmează o listă de protocoale de securitate, dar, pe de altă parte , există multe țări care nu au niciun tip de reglementare și se multiplică potențialul înșelătoriei.
De obicei, escrocii pot dezvolta o aplicație de portofel fals sau o pagină de schimb în care victimele nevinovate își furnizează cheile private și de acolo începe înșelăciunea.
Toți utilizatorii înainte de a avea încredere într-un portofel sau o aplicație / web de schimb ar trebui să facă o cercetare aprofundată înainte și să știe mai multe despre reputația și tranzacțiile sale.
Dacă schimbul este nou pe piață și se aruncă și încep să facă știri într-un mod foarte rapid, de obicei este o pagină înșelătorie.
Un alt mod de a prinde un steag roșu la burse, este atunci când oferă reduceri masive care atrag noi investitori care devin victime ale escrocheriei.
Nu depuneți fonduri și nu furnizați informații personale fără a face mai întâi investigarea.
Nu descărcați niciun portofel dintr-un magazin de aplicații. Faceți cercetarea.
Nu în ultimul rând, utilizatorul poate analiza certificarea adreselor URL de schimb și poate verifica dacă este autentic.
Alături de termenul de blockchain este foarte frecvent să auzim despre ICO-uri (Oferta inițială de monede). Prin intermediul ICO-urilor, multe întreprinderi pot strânge fonduri pentru proiectele lor. Când un ICO este fraudulos, aceste „companii” site-uri false pentru utilizatori să depună monede, acești escroci pot fi un grup de oameni care se reunesc pentru înșelătorie. Există mulți pasionați de cripto care doresc să investească în această nouă tehnologie, dar nu au cunoștințele sau informațiile necesare despre aceasta, de aceea escrocii profită de aceste persoane și îi conving să cumpere o criptomonedă care nu există de fapt. De exemplu, potrivit Cointelegraph, 80 la sută dintre ICO-uri efectuate în 2017 au fost escrocherii.
Nu ar trebui să investești într-un ICO până când nu ai făcut cercetări semnificative despre organizație. Oferiți o lectură minuțioasă cărții lor albe, împreună cu citirea echipei lor, scopul monedei, tehnologia din spatele acesteia, specificul vânzării de jetoane și alți investitori.
Cele mai frecvente cazuri sunt furtul cărților de credit și a detaliilor contului bancar, dar în lumea blockchain, acest concept se reflectă în furtul informațiilor din portofelul web sau în contul de schimb prin hackeri care infectează computerul cu un miner de criptocurrency și înlocuirea adresei legitime. sau cheie privată cu o adresă de escrocher.
Actualizați-vă programul antivirus în mod regulat.
Nu deschideți atașamente suspecte.
Nu descărcați și nu instalați programe fără a verifica dacă acestea sunt de încredere.
Piramida Crypto sau schema Ponzi atrage noii investitori cu promisiunea unor rentabilități mari prin recrutarea din ce în ce mai mulți membri pentru un proiect specific, promovându-l drept „fără riscuri” pentru investiții. Scopul este de a convinge cât mai mulți investitori, iar membrul primește un „randament” care vine de la noi investitori, această acțiune satisface investitorii inițiali, crezând legitimarea proiectului, dar ceea ce se întâmplă cu adevărat este că acești oameni sunt înșelat și sunt încurajați să investească din ce în ce mai mulți bani, crezând că vor avea mai mulți profituri, încurajându-i pe alții să facă acest lucru, până la scăderea schemei.
Caută să-ți crești cunoștințele despre investiții. Nu vă încredeți niciodată într-o schemă care promite să dea un sunet prea bun pentru a fi adevărat.
Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.
Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.