De ce sa cumperi moneda Ethereum in 2019

De ce sa cumperi moneda Ethereum in 2019

Ether (ETH) este una dintre cele mai importante criptomonede din lume, momentan a doua dupa Bitcoin. Prin tehnologia inovatoare creata de Ethereum, „contractele inteligente” si capacitatea mare de protectie, a atras atentia cumparatorilor si investitorilor de pe piata cripto. Insa, pentru a raspunde la intrebarea „Ar trebui sa cumpar Ether in 2019?”, este nevoie de o discutie mai detaliata.

In primul rand, Ether este minata folosind Unitatea de Procesare Grafica (GPU) si echipamente specializate ASIC, ceea ce necesita multa energie. Pentru mineri, decriptarea tranzactiilor cu Ether inseamna ca sistemul functioneaza la capacitate maxima non-stop, astfel reflectandu-se in facturile de curent si întretinerea continua de hardware. Deci, la întrebarea „Ar trebui sa minez Ethereum sau sa cumpar?”, raspunsul cert este să il cumperi.

In ceea ce priveste viteza tranzactiilor, este de retinut ca scalabilitatea este un obstacol semnificativ in dezvoltarea tehnologiei blockchain. Competitorii care folosesc sistemul clasic centralizat nu au o astfel de problema. Mai multe tranzactii inseamna mai mult timp de asteptare pentru procesarea lor de catre blockchain. O veste buna, insa, este ca dezvoltatorii platformei Ethereum lucreaza la problemele de scalare in mod activ iar Vitalik Buterin, unul dintre fondatorii Ethereum, are credinta ca acesta va ajunge sa proceseze pana si 1,000,000 de tranzactii pe secunda, in viitor. Deocamdata blockchain-ul Ethereum proceseaza 15 tranzactii pe secunda. In contrast, VISA proceseaza in jur de 45,000.

Unul dintre cele mai mari puncte de vanzare pentru Ethereum a fost, si este, securitatea. Aplicatiile decentralizate sunt mult mai sigure si mai rezistente in fata atacurilor, iar blockchain-ul Ethereum este practic imposibil de manipulat. Acestea fiind spuse, Ethereum a avut totusi scandaluri in privinta atacurilor cibernetice, precum hack-ul DAO, datorita unui cod vulnerabil, care a fost cauza furtului de Ether (ETH) in valoare de peste 50 de milioane de dolari. Dupa acest eveniment, a avut loc un vot in comunitatea Ethereum si s-a ajuns la o actiune numita „hard fork”, prin care sistemul Ethereum a fost impartit in Ethereum si Ethereum Clasic. Dupa acest eveniment, blockchain-ul a crescut, și majoritatea mambrilor inca raspundeau afirmativ intrebarii „Ar mai trebui sa cumpar Ethereum?”.

O decizie informata provine din analizarea statisticilor care descriu schimbarile de pret pentru Ether. In 2018, s-a ajuns la cea mai mare valoare pe care Ether a avut-o vreodata, anume $1400. Aproape imediat, a avut o scadere drastica si continua pana spre sfarsitul anului, cand avea o valoare de $87. In decembrie 2018, se credea ca e posibil sa fi venit sfarsitul pentru Ethereum. Din 2019, insa, Ether a inceput sa creasca in valoare, incet, dar constant, iar in momentul scrierii acestui articol se afla la valoare de $288. Pentru a verifica fluctuatiile preturilor Ethereum, exista site-uri precum tradesilvania.com unde gasesti valorile in timp real, vizualizate intr-un grafic pentru o evaluare mai usoara. Scaderea dramatica a pretului in 2018 a avut insa consecinte precum faptul ca a deschis o usa pentru cresterea popularitatii altor platforme (precum TRON), care au posibilitatea de a functiona chiar mai bine decat Ethereum in viitor. Pe deasupra, dezvoltarea platformei pare lenta, si utilizatorii criptomonedelor incep deja sa adopte alte blockchain-uri.

In ceea ce priveste investitiile in Ether, starea volatila a pietei determina schimbarea rapida a preturilor. Pentru investitii de termen scurt, sincronizarea joaca un rol foarte important, deoarece poti sa investesti putini bani in moneda si sa castigi multi in scurt timp. Dar aceeasi teorie se aplica in sens invers in cazul in care sincronizarea este nefavorabila si pretul scade. Pe termen lung, este nevoie de o atentie si mai mare, o cercetare si mai aprofundata si de mult tupeu, deoarece poti ajunge sa ramai cu Ethereum in portofelul virtual pentru mult mai mult timp decat ai planuit.

Alegerea sta in mainile fiecaruia, si toti ne asumam un risc daca alegem sa cumparam sau sa investim in Ether. Parerile sunt impartite, dar statisticile arata pentru moment o crestere. Asadar, cel mai bine este sa cumperi Ether daca ai incredere ca este o moneda buna, si daca gandul ca pretul va scadea la zero si vei ramane cu ea in portofel nu te sperie prea tare.

Echipa Tradesilvania Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S