Donald Trump implică Secret Service în lupta contra activităților ilegale cu criptomende - stiri crypto
Aflat în an electoral și în cursa pentru un nou mandat la Casa Albă, Președintele SUA, Donald J. Trump nu se dezminte. Autor al multor declarații controversate, în multe direcții, Donald J. Trump nu pierde ocazia să iasă în față, cu atitudini și acțiuni care provoacă atât aprecieri cât și critici dure.
Se știe despre Donald J. Trump că nu este un prieten al criptomonedelor și nici al tranzacțiilor și al altor operațiuni care le implică. Ca miliardar în active clasice, Donald Trump dorește să dea atitudinii sale față de criptomonede o nouă conotație, în sensul că el consideră că acestea sunt câmpul ideal pentru spălarea de bani, finanțarea terorismului. Astfel, președintele american a luat decizia să crească bugetul alocat Secret Service, instituție creată încă din 1865, pentru ca acesta să poată să se implice în lupta contra cyber-criminalității și a criminalității financiare, înțelegând aici și operațiunile ilegale cu criptomonede. Astfel, pentru 2021, bugetul anunțat va fi de 4, 8 trilioane dolari. Nu este deloc întâmplătoare această acțiune a președintelui american. Pentru cine nu cunoaște particularitățile funcționării sistemului politic intern american, trebuie spus că Secret Service s-a născut oficial pentru a ajuta Trezoreria să lupte eficient contra falsificării monedei americane. Anul 1865 este anul încheierii Războiului Civil American, când a început oficial Reconstrucția. Atât Nordul, cât și Sudul erau afectate de război, în special Sudul a cărui agricultură bazată pe monocultura bumbacului era la pământ. Forța de muncă lipsea, fermele erau distruse, moneda CSA (defunctului stat sudist) era fără valoare, iar tendința de falsificare a US Dollar era mare. Așadar, Donald Trump vrea să arate că ia decizii care pot fi considerate ”istorice”, fiindcă și azi, economia americană lovită de criza din 2008 poate fi afectată de fraude și falsuri.
Inițiativa lui Donald Trump nu este singulară, Uniunea Europeană inițiind o directivă contra spălării banilor, care vizează și domeniul criptomonedelor, asmuțind echipele ”anti-trust” pentru a preveni apariția unei criptomonede a Facebook care să amenințe economia comunitară.
Totuși, asocierea ”pe față ” a Secret Service cu lupta contra criminalității cibernetice și financiare nu facealtceva decât să avertizeze apariția unui ”dușman în plus” pentru cei care sunt implicați în activitățile ilegale, sau au de gând să meargă pe linia asta.
Donald Trump alătură declarativ SUA, cea mai solidă democrație a lumii, la nivel de imagine cu state dictatoriale ca Iran, China, Venezuela cu state puternice ca Federația Rsuă, care pedepsesc drastic activitățile ilegale și unde serviciile secrete monitorizează strict totul, deși tot el critică aceste state pe motiv că ele folosesc criminalitatea digital-financiară: ” Progresele tehnologice din ultimele decenii, cum ar fi criptomonedele și interconectarea din ce în ce mai mare a pieței financiare internaționale, au dus la organizații criminale mai complexe și au dezvăluit legături mai puternice între infracțiunile financiare și electronice și finanțarea teroriștilor și a actorilor necinstiți.
Făcând un rezumat al acțiunilor serviciilor secrete americane, Donald Trump a declarat: ”(Acestea) au întrerupt fluxul de miliarde de dolari către Iran, au întrerupt rețelele care au furnizat accesului brutal regim sirian accesul la petrol și finanțare și au extins sancțiuni pentru pedepsirea agresiunii ruse și a oligarhilor corupți din Kremlin”.
Deosebirea dintre SUA și aceste state este aceea că în SUA, presa are o putere foarte mare, nu este cenzurată ca într-o dictatură. Ori, publicul american, deși dorește să trăiască într-o țară sigură nu agreează acțiunile ”prea vizibile” ale serviciilor secrete.
Echipa Tradesilvania
Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.
Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.