Donatii crypto - interes ridicat si dezvoltare continua in 2022

Donatii crypto - interes ridicat si dezvoltare continua in 2022

Specialistii din domeniul organizatiilor caritabile se asteapta la o crestere semnificativa a donatiilor cu criptomonede in 2022. Noul val de interes pentru crypto va duce la democratizarea donatiilor, fapt ce va avea un efect benefic pentru organizatiile nonprofit.

In 2021, Tradesilvania a intrat in parteneriat cu asociatia SOS Satele Copiilor pentru a facilita donatiile in criptomonede catre organizatia neguvernamentala. In cazul donatiilor cu crypto, intreaga suma este directionata catre SOS Satele Copiilor, toate comisioanele fiind suportate de Tradesilvania.

Un exemplu international semnificativ este The Giving Block, o platforma populara de donatii crypto, care se asteapta sa stranga peste 1 miliard USD in 2022. In 2021, platforma a strans peste 100 de milioane de USD. In timp, expertii se asteapta ca donatorii de criptomonede sa devina un grup demografic semnificativ. Fidelity Charitable, o alta organizatie caritabila care accepta criptomonede, considera ca ecosistemul crypto reprezinta un pas important pentru incurajarea donatiilor.

GiveDirectly, o organizatie care sustine persoanelor ce traiesc in saracie, a observat ca numarul persoanelor care doneaza prin crypto a crescut cu 60% intre 2020 si 2021. Organizatia se asteapta ca numarul sa creasca in 2022, datorita preturilor ridicate din piata activelor digitale. In acelasi timp, reprezentatii organizatiei spun ca donatiile ajuta la legitimarea ecosistemului crypto.

Un alt exemplu relevant este donatia facuta de Vitalik Buterin, co-fondatorul retelei Ethereum, catre fondul COVID Crypto Relief, in mai 2021. Antreprenorul a transferat 1.2 miliarde USD in criptomonede pentru a sustine fondul caritabil din India. Tot anul trecut, co-fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a strans 2.9 milioane USD pentru GiveDirectly, prin vanzarea primului tweet de pe site, in forma de NFT - Non Fungible Token.

Tot in ecosistemul donatiilor cu crypto se afla si fondul de criptomonede UNICEF, care ofera bani companiilor ce dezvolta tehnologii pentru tarile in curs de dezvoltare in care UNICEF isi desfăsoara activitatea. In cadrul fondului, companiile si-au exprimat interesul pentru a primi finantare in crypto.

Expertii au mai remarcat ca donatiile de criptomonede castiga popularitate in tari cu un sistem bancar traditional problematic, cum este Venezuela. In acelasi timp, Kenya si Rwanda au fost cei mai mari beneficiari ai donatiilor crypto procesate de GiveDirectly in 2021.

Detalii despre parteneriatul Tradesilvania - SOS Satele Copiilor: https://tradesilvania.com/blog/donatii-criptomonede-sos-satele-copiilor-fara-comisioane-tradesilvania/

Tradesilvania ofera acces la 47 de criptomonede, 107 de paritati crypto, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!