Ethereum (ETH) - Coin of the Week

Ethereum (ETH) - Coin of the Week

Ethereum (ETH) este unul dintre cele mai ambitioase proiecte blockchain. Pe langa aplicabilitatea in finantele descentralizate (DeFi), platforma isi propune sa descentralizeze o serie de produse si servicii. Criptomoneda ETH este construita ca un punct de legatura intre numeroasele active si aplicatii descentralizate pe care utilizatorii acestui blockchain le pot dezvolta.

Termenul Ethereum este adesea folosit ca fiind denumirea criptomonedei,  insa aceasta referinta este incorecta. Ethereum este platforma in care functioneaza criptomoneda Ether.

In prezentare, folosim termenul Ethereum in loc de Ether, asa cum face majoritatea, pentru a fi coerenti cu terminologia curenta utilizata in lumea criptomonedelor.

Cum a aparut criptomoneda Ethereum?

Criptomoneda ETH a fost dezvoltata de antreprenorul ruso-canadian Vitalik Buterin. Potrivit lui Buterin, criptomoneda Ethereum reprezinta o dezvoltare a capabilitatilor blockchain oferite de Bitcoin. Antreprenorul a primit o bursa pentru proiect si a dezvoltat o organizatie non-profit pentru lansarea Ethereum. La inceputul anului 2014, Fundatia Ethereum a vandut 72 milioane de ETH, generand aproximativ 18 milioane de USD. Criptomoneda Ethereum a fost lansata in mod oficial in 2015.

Ethereum a adoptat o abordare diferita fata de Bitcoin, oferind utilizatorilor o platforma care permite dezvoltarea de programe si aplicatii descentralizate. In plus, tehnologia Ethereum urmareste tranzactiile confirmate pe blockchain si potentialele modificari care urmeaza sa apara in viitor.

Aceste functionalitati sunt implementate prin contracte inteligente (smart contracts), programe automate care se afla in spatele aplicatiilor descentralizate (dApps). Contractele inteligente reprezinta modalitatea prin care ecosistemul Ethereum incearca sa dezvolte piete competitive care nu sunt guvernate de entitati centralizate.

Cum functioneaza criptomoneda Ethereum?

Ethereum a fost lansata ca o criptomoneda bazata pe protocolul proof-of-work (in care minerii rezolva probleme matematice pentru a genera crypto). In acelasi timp, dezvoltatorii Ethereum programeaza contracte inteligente si le implementeaza in blockchain pentru a sustine reteaua.

Toate nodurile din retea includ o copie de Ethereum Virtual Machine (EVM), care traduce limbajul de programare si il executa pe blockchain. In septembrie 2022, Ethereum a facut tranzitia catre protocolul Proof-of-stake.

Proof-of-stake

In cazul noului Ethereum, orice utilizator care detine minimum 32 ETH poate bloca fondurile intr-un contract, pentru a castiga venit pasiv (proces numit staking).

Aplicatii ale monedei Ethereum

  • Dezvoltarea ecosistemului financiar
  • Initial Coin Offerings (ICO)
  • Finante descentralizate (DeFi)

Pentru mai multe informatii cu privire la ETH mergi pe pagina Pret Ethereum (ETH).

Avantajele criptomonedei Ethereum

  • Sustenabilitatea
  • Aplicabilitatea Ethereum
  • Inovatie constanta

Pentru mai multe informatii cu privire la ETH mergi pe pagina Pret Ethereum (ETH).

Criptomoneda Ethereum in 2023

Fondatorul Ethereum, Vitalik Buterin, a spus ca in 2023 Ethereum isi indreapta atentia spre provocare importanta din ecosistemul crypto - confidentialitatea. Buterin a recunoscut necesitatea de a veni cu o solutie pentru confidentialitate, deoarce in mod implicit, toate informatiile care intra intr-un blockchain sunt publice. El propune un concept de “adrese ascunse” - o solutie in blockchain care ar putea anonimiza tranzactiile peer-to-peer si transferurile de NFTs, protejand astfel utilizatorii.

Indicatori Ethereum

Market Cap Ethereum: 176 miliarde EURO

Pret Ethereum azi: 1442 EURO

Volum de tranzactionare Ethereum (24 ore): 9 miliarde EURO

Comunitate Ethereum

https://twitter.com/ethereum

Cele mai noi stiri despre Ethereum

  • Tinyverse Games, dezvoltatorul jocului blockchain Tiny Colony, a anuntat ca jocul sau NFT, un simulator de constructie si management, va migra de pe blockchain-ul Solana pe reteaua de scalare de tip Ethereum, numita Immutable X.
  • National Australia Bank (NAB) va lansa o moneda stabila, denumita AUDN, pe blockchain-urile Ethereum si Algorand.

Cum cumpar criptomoneda ETH

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda Ethereum sau alte tipuri de criptomonede, precum Bitcoin (BTC) si Solana (SOL). Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda Ethereum pe platforma premium de investitii crypto din Romania!