Ethereum Hard Fork Istanbul

Liderul echipei Fundației Ethereum (ETH), Péter Szilágyi, a confirmat că data de 4 decembrie este data preconizată pentru următorul forthcoming Istanbul hard fork. În două postări pe Twitter din data de...

Ethereum Hard Fork Istanbul

Liderul echipei  Fundației Ethereum (ETH), Péter Szilágyi, a confirmat că data de 4 decembrie este data preconizată pentru următorul forthcoming Istanbul hard fork.

În două postări pe Twitter din data de 7 noiembrie, Péter Szilágyi a indicat că Istanbulul va începe la blocul 9069000. El a furnizat operatorilor de noduri de rețea Geth o legătură către o nouă versiune de întreținere concepută pentru a începe inițializarea fork-ului.

Geth este numele unuia dintre cei mai populari doi clienți obișnuiți să opereze noduri în rețeaua Ethereum - celălalt fiind Parity, care se va actualiza la activarea Istanbulului, dar acum se află în etapa de revizuire.

Un fork nseamnă o intersecție, o împărțire în două aunei căi de comunicație. În mod asemănător, când un blockchain care funcționează cu un set de protocoale și consensul participanților, poate fi împărțit,operațiune cunoscută sub denumirea FORK.

Împărțirea –Fork poate să fie· Fork Planned - o actualizare / modificare planificată pentru a îmbunătăți performanța și utilizarea Blockchain-ului.  Bizanț Ethereum, planul de actualizare Ethereum în două faze care a avut loc în octombrie 2017 pentru o mai bună scalabilitate și integrarea tranzacțiilor private este un astfel de exemplu Totodată, poate fi și un Fork  controversat generat de dezacordurile din cadrul comunității, unul dintre exemple fiind Ethereum Classic, o acțiune de forță a Ethereum.

Hard Fork Istanbul este o actualizare planificată inspirată de numele istoric al celui mai mare oraș turcesc - Istanbul. Fondatorii Ethereum în ultimul trimestru al anului 2017, au decis să includă unele dintre caracteristicile semnificative ale Blockchain-ului Ethereum. Actualizarea a fost numită Metropolis, dar lista de funcții a fost masivă, iar implementarea unică va fi o sarcină dificilă. De aici au decis să împartă actualizarea în două – Istanbul- Bizanț și Constantinopol.

Această Hard Fork este planificată în două etape, prima etapă este integrarea a șase EIP-uri în octombrie 2019, iar cea de-a doua etapă în care este activată principala rețea,  planificată pentru 2020. După cum a declarat dezvoltatorul principal Ethereum, Péter Szilágyi, „Am împărțit Istanbulul în două. Unul dintre ele îl putem livra de fapt în câteva săptămâni. [Celălalt conține] două EIP-uri cu adevărat mari, care ar fi frumos să aibă, dar care necesită unele lucruri care nu pot fi realizate în intervalul de două sau trei săptămâni. "

În urma upgrade-ului de la Constantinopol - care a fost realizat în februarie 2019 - Istanbul reprezintă cel mai nou hard-fork din posibila tranziție a rețelei către Ethereum 2.0, denumită Berlin, destinată a fi actualizarea finală a lui Ethereum, care se va produce în 2020.

Cea mai semnificativă caracteristică a Berlinului este informaţia vehiculată că ea reprezintă implementarea unui nou algoritm programatic de probă a muncii (PoW), denumit „ProgPoW”, destinat să combată avantajul pe care minerii ASIC îl au în rețea.

„ASIC” defineşte  hardware-ul minier care folosește cipuri ASIC (Circuit Integrat Specific Aplicației), adaptate pentru a efectua eficient tranyacţii cripto pe baza unui algoritm specific de hashing.

Pe de altă parte, setările care folosesc unități de procesare grafică (GPU) sunt mai puțin specializate și, de aceea, până în prezent au încercat să concureze pentru recompense pe rețea cu cele care implementează ASIC.

Dezvoltatorii Ethereum au decis să împartă implementarea Istanbulului în două etape, începând cu o versiune care a inclus o selecție de șase propuneri de îmbunătățire a Ethereum (EIP) pentru integrarea testnetului în octombrie 2019.

Echipa Tradesilvania
Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.
Tradesilvania este reseller oficial Ledger in Romania. Poti cumpara Ledger Nano S