INTRODUCERE

Pe masura ce inaintam in dezvoltarea digitala in viata de zi cu zi, constatam ca ne formulam nevoi suplimentare. In special cand e vorba de resursele noastre economice, avem nevoie ca lucrurile sa se desfasoare rapid si eficient. In acest punct, intra in joc criptomonedele si piata cripto. Desi au devenit virale in ultimii ani, criptomonedele inca necesita o explicatie de la A la Z pentru multe persoane.

Definitia criptomonedelor se reduce la ideea de monede digitale criptate, care pot fi utilizate exact ca banii de tip fiat, fara a fi centralizate si reglementate de o institutie bancara sau de alt fel de institutie. Prima moneda cripto decentralizata, Bitcoin, a fost creata de o persoana cunoscuta sub numele de Satoshi Nakamoto in 2009. De atunci au aparut si alte criptomonede, cele mai cunoscute fiind Ripple, Ethereum, Litecoin, EOS.

Popularitatea criptomonedelor a crescut in ultimii ani datorita marilor investitori care si-au indreptat atentia asupra pietei cripto, dar si datorita calitatii criptomonedelor de a fi decentralizate, deci nu sunt supuse unor reglementari institutionale, ceea ce oferta transparenta tranzactiilor cripto


Echipa Tradesilvania Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.