INTRODUCERE
Cand vine vorba de tranzactionarea monedelor, exista o veste buna si o veste proasta. Vestea proasta este ca inceputul este dificil. Vestea buna, insa, este ca tranzactionarea criptomonedelor nu necesita in mod obligatoriu vaste cunostinte matematice si algoritmi de calcul complicati, ci poate fi fi simplificata prin invatarea unor tehnici centralizate de analiza a datelor. Odata stapanite, aceste tehnici contribuie la evaluarea cat mai realista a tendintelor de crestere sau scadere a valorii unei criptomonede si ofera o imagine de ansamblu asupra pietei criptomonedelor, ceea ce face ca deciziile de schimb si investitie sa poata fi mai calculate.
BULL, BEAR si WHALES
Cele doua mari tred-uri care pot influenta economia globala se afla la baza intelegerii fluctuatiilor pe piata si a dinamicii tranzactiilor si s-ar putea rezuma in doua enunturi simple: in bull market, pretul pietei este ascendent. In bear market, pretul pietei este descendent.
Bull market este eticheta unui mediu economic stabil, prosper si in crestere, pe o perioada indelungata de timp. O atitudine „bullish” este de obicei o atitudine optimista asupra pietei, orientata spre castig mai degraba decat spre pierdere. Piata americana este un exemplu universal de atitudine „bullish”. In sfera criptomonedelor, cresterea Bicoin din 2017 este o miscare reprezentativa pentru bull market.
Bear market este sintagma folosita pentru o economie stagnanta sau in scadere. Totusi, spre deosebire de bull market, aceasta nu se extinde pe o perioada mare de timp si de multe ori este o perioada preferata de catre unii investitori pentru marile decizii economice, intrucat pretul pietei este unul scazut.
Whales sunt descrise cel mai simplu ca si indivizi care detin o cantitate semnificativa dintr-o anumita moneda. Atat de multa, de fapt, incat atunci cand cumpara sau vand, fac valuri pe piata. Aceste valuri pot sa fie destul de mari pentru a avea un adevarat impact asupra intregii piete. Multumita bogatiei lor digitale, si partial datorita firii nereglementate a pietelor, “whales” au puterea de a muta preturile in directia pe care o prefera. Multi traderi crypto sunt foarte atenti la acesti indivizi si observa cand, cum si unde fac trading. Astfel, pot sa se alature valului pentru a profita alaturi de ei, sau pur si simplu sa evite sa mearga impotriva lor, atat timp cat asta ar duce la pierderi.
Pentru a putea stapani tranzactiile de criptomonede, este necesar sa putem identifica perioadele de bull si bear markets si in viata personala, nu doar in trendurile economice globale. In tranzactiile cripto trebuie, in primul rand, sa tinem cont de trendurile pietei si de metodele care se potrivesc cel mai bine nevoilor personale, pentru a minimaliza riscul si a maximiza sansele de castig. Un trader orientat spre profit este un trader care este adaptabil in ambele faze ale pietei, atat bull cat si bear si isi orienteaza activitatea spre categoria whales.
Echipa Tradesilvania Nu uita! Azi poti cumpara peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.