Învingători și învinși în bătălia criptomonedelor în 2019
Anul 2019 va rămâne unul de referință pe piața criptomonedelor. Multe evenimente din istorie, au rămas legate de elementul care l-a generat: Drumul Mătăsii, Războaiele Opiului, Marea Depresiune, New Deal etc. Fără îndoială, că anul care a trecut a marcat o etapă distinctă a bătăliei criptomonedelor. Libere pe o piață aflată în reglementare, criptomonedele s-au confruntat atât între ele, cât și cu principalul inamic, monedele fiat.
Gigantul Facebook a inițiat demersurile de creare a Libra, criptomoneda proprie, fapt ce a atras atenția structurilor antitrust.
Războiul comercial dintre Statele Unite și China, a schimbat radical, în sens pozitiv punctul de vedere al investitorilor asupra utilității criptomonedelor precum Bitcoin, deși structurile americane de supraveghere continuă să fie sceptice și atente la orice evoluție pe piața criptomonedelor.
Anthony Pompliano, co-fondatorul firmei de administrare a activelor Morgan Creek Digital, citat de Cointelegraph a sintetizat parcursul ascendent al criptomonedei Bitcoin: „Prețul Bitcoin a crescut semnificativ în 2019 [deoarece există] mai mulți cumpărători decât vânzători pe net în acest an”.
Bitcoin a fost lider de piață cu un câștig de 165%, deoarece prețul său a crescut de la 4.103 dolari la 10.888 dolari. În plus, poziția pe piață a Bitcoin a crescut de la 54,6% la 65%. Practic, Bitcoin și aurul au fost cele mai tentante elemente pentru investiții. Bitcoin și-a mărit dominanța pe piață cu 5,4%, la finele anului 2019. În cele din urmă, dintre toate criptomonedele, performanța Bitcoin a fost cea mai bună până acum.
Gods Unchained, un joc de cărți virtuale bazat pe blockchain, construit pe Ethereum, a apărut ca unul dintre cele mai populare și mai populare jocuri blockchain din 2019. Platforma și-a vândut complet pachetul de carduri Genesis pentru suma de aproximativ 6,2 milioane USD. Acest lucru a avut loc după ce Blizzard, creatorii Hearthstone (un joc de cărți de tranzacționare digitală) i-a interzis participarea jucătorului Hearthstone Chung Ng Wai (cunoscut și sub numele de Blitzchung) pentru că acest operratorși-a exprimat sprijinul pentru protestele din Hong Kong.
Celelate criptomonede nu au atins perfomanțele Bitcoin sau Ethereum, în primul rând, datorită popularității scăzute, în al doilea rând din cauza anumitor deficiențe de siguranță, care țin de modul în care au fost gândite. XRP și Litecoin au scăzut cu o valoare cuprinsă între 4,4 și 6, 6 %.
Desigur, și cei care susțin mediul virtual în care se dezvoltă criptomonedele au avut de pierdut. De exemplu, Nvidia Corp., producător de cipuri folosite de cei ce minează criptomonedele și-a pierdut jumătate din valoarea de piață, după ce divizia de jocuri axate pe folosirea blockchain a avut pierderi, iar cererea de cipuri aproape că a încetat complet.
Evident, moneda fiat este aceea care este lovită de fiecare dată când o criptomonedă câștigă teren. Asistăm la un joc tradițional între conservatori și progresiști.
Marile puteri economice dacă nu detestă criptomonedele, în cel mai fericit caz, caută să le reglementeze pentru a putea aduce taxe la bugetele lor, sau să creeze stablecoins susținute de monedele emise de băncile lor centrale.
Conflictele internaționale fac ca tot mai mulți investitori să se orienteze spre zone în care politicul nu are nicio influență, iar piața criptomonedelor este un astfel de domeniu.
Echipa Tradesilvania
Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.