Merg statele europene spre criptomonede naționale?

Când frontiera dintre reglementat și nereglementat este perforată, economia reglementată se confruntă cu riscuri originate în spațiul nereglementat. Frontiera devine problematică atunci când...

Merg statele europene spre criptomonede naționale?

Când frontiera dintre reglementat și nereglementat este perforată, economia reglementată se confruntă cu riscuri originate în spațiul nereglementat. Frontiera devine problematică atunci când (i) entitățile nereglementate încep să se angajeze în activități reglementate (cum ar fi un ICO care se ridică la valori mobiliare emite) sau (ii) entitățile reglementate încep să se angajeze în activități nereglementate (cum ar fi un financiar reglementat furnizor de servicii care tranzacționează VC-uri sau utilizează VC-uri ca activul de bază al unui produs reglementat, cum ar fi: schema de investiții colective). Astfel de transfrontaliere de graniță cresc riscul de contagiune, de exemplu când o criză de lichiditate în spațiul nereglementat afectează poziția unei entități reglementate în regimul reglementat.

Tranzacțiile în criptomonede (VC) constituie o nouă frontieră a activității financiare: schemele VC pot constitui emisii valutare „gri”, emisiuni de valori mobiliare și șine de plată, de exemplu, care funcționează în paralel cu servicii financiare tradiționale (reglementate). Se poate face mult pentru a aplica această frontieră prin extinderea acesteia. Pentru de exemplu, Comisia pentru schimbul de valori mobiliare din Statele Unite („SEC”) a adoptat o poziție proactivă tratarea multor ICO-uri ca emisiune de valori mobiliare, în ciuda încercării emitenților lor de a evita implicarea în activitatea reglementată deloc.Autoritățile de reglementare din SUA au fost proactive și în aplicarea anumitor activități bancare reglementări către furnizorii de plăți VC.

VC-urile seamănă cu moneda prin faptul că sunt (de obicei) schimbate „peer-to-peer” într-o manieră descentralizată mai degrabă decât prin sistemul contabil al unei instituții centrale.9 Până în prezent, în general, fără numerar sistemele de plată folosesc un fel de compensare centrală, în timp ce Bitcoin a fost prezentat ca un „electronic sistemul de numerar Dar VC-urile se disting de monedă (adică numerar, format din bancnote și monede) (i) prin faptul că sunt create, transferate și stocate digital, mai degrabă decât fizic, (ii) prin faptul că acestea sunt emise de o entitate privată, mai degrabă decât de o bancă centrală sau de o altă autoritate publică, și (iii) în măsura în care acestea sunt nu „ofertă legală”.

În general, activitățile reglementate sunt definite în instrumente legale care înaintează de obicei apariția DLT și VC-urilor. Activități nereglementate de către entitățile nereglementate pot constitui o provocare pentru autoritățile de reglementare în măsura în care ar trebui să fie reglementate pe motive precum protecția investitorilor, prevenirea criminalității financiare sau menținerea suveranitatea monetară (de exemplu, prin aplicarea legilor anti-contrafacere în scheme alternative de monedă), dar nu este simplu să le aplicăm cadrele de reglementare existente.

În general se consideră că Uniunea Europeană va tinde spre propria criptomonedă digitală, fie un Euro digital de tip stablecoin, fie spre o criptomonedă în adevăratulînțeles al cuvântului, de tip Bitcoin.

Pandemia de Coronavirus a distrus multe aspirații spre independență, la care mulți se gândeau după Brexit și după încercarea nereușită de secesiune a Cataluniei. De aceea, aspirațiile naționaliste în Uniunea Europeană se vor domoli pentru o vreme.Șansele unui Euro digital sunt foarte mari, mai ales că, la cotitură, stau proiectul Libra al Facebook și Yuanul digital chinez.

Reglementarea unui cadru unitar al criptomonedelor în Uniunea Europeană va tinde spre găsirea unei formule a unei criptomonede europene. Numai colapsul Euro și alte eventuale desprinderi din Uniunea Europeană ar conduce spre criptomonede naționale.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.