Știri Blockchain și Crypto - Noul prim ministru al Rusiei are o opinie favorabilă despre criptomonede - 2020-03-30

Federația Rusă are, de curând, un nou prim ministru, Mikhail Mishustin, specialist în Finanțe, cu un palmares impresionant de declarații binevoitoare cu privire la criptomonede și o preferință pentru digitalizare.

Știri Blockchain și Crypto - Noul prim ministru al Rusiei are o opinie favorabilă despre criptomonede - 2020-03-30

Federația Rusă are, de curând, un nou prim ministru, Mikhail Mishustin,  specialist în Finanțe, cu un palmares impresionant de declarații binevoitoare cu privire la criptomonede și o preferință pentru digitalizare. Un obiectiv declarat al guvernului său va fi transformarea țării într-o platformă digitală „pentru popor”. Totuși, timpul va spune dacă planul său cuprinde utilizarea legală a monedelor digitale descentralizate.

Mikhail Mishustin a fost numit șef al guvernului rus la scurt timp după demisia cabinetului lui Dmitry Medvedev. Medvedev, un aliat politic de lungă durată al lui Vladimir Putin, părăsește postul după ce președintele rus a anunțat o reformă constituțională în timpul discursului său anual din fața Adunării Federale.

Înainte de numirea sa ca prim ministru, Mishustin a ocupat funcția de director al Serviciului Fiscal Federal (FTS) timp de 10 ani și a fost creditat ca fiind adeptul digitalizării sistemului fiscal din Rusia. Acum spune că prima sa sarcină urgentă este „să se angajeze serios în reformele instituționale” și să introducă „cea mai modernă tehnologie informațională”. Cu un doctorat în economie și pregătire profesională în domeniul IT, ar putea fi bine să conducă sarcina către realizarea aceste obiective.

În calitate de șef al agenției fiscale ruse, Mishustin a făcut comentarii pozitive despre criptomonede în mai multe ocazii. Nimeni nu a avut încredere în banii de hârtie atunci când au fost introduși în circulație și au trebuit să fie susținuți cu rezervele de aur ale băncilor centrale, a menționat în 2017, acesta. De asemenea, a precizat că vede monedele digitale ca pe instrumente financiare și a considerat că ar trebui impozitate ca atare.

În februarie 2019, Mikhail Mishustin a vorbit în favoarea reglementării industriei criptomonedelor din Rusia, subliniind că guvernul trebuie să se ocupe de criptomonede și alte forme de plată pe care statul nu le observă. În mandatul său, FTS a acceptat înregistrarea investițiilor din sfera criptomonedelor ca parte a capitalului unei companii, după cum a informat News.Bitcoin.com. Și, în timp ce alte instituții, precum Banca Centrală a Rusiei, consideră Bitcoinul ca o înlocuire ilegală pe bani, impozitul de 13% pe veniturile legate de criptomonede se datorează totuși administrației lui Mishustin.

Modificările vor oferi Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, mai multe puteri și le vor limita pe cele ale președintelui după ce al patrulea și ultimul mandat al lui Putin se va încheia în 2024. În timp ce actualul șef al statului alege în prezent premierul rus, în viitor, parlamentarii vor își asumă responsabilitatea de a selecta și numi un candidat pentru postul de premier, precum și toți miniștrii noului guvern.

Se preconizează că modificările vor trece de  discuțiile publice și vor fi în cele din urmă aprobate într-un referendum. Unele rapoarte media rusești sugerează că Medvedev pleacă, deoarece nu a fost de acord cu Putin cu privire la reforme. În anunțul său de demisie, el a menționat că atunci când schimbările vor intra în vigoare, acestea vor schimba echilibrul general al puterii de la Moscova, spunând: ”Este evident că noi, ca guvern al Federației Ruse, trebuie să oferim președintelui țării noastre posibilitatea de a lua toate deciziile necesare”.

Conform cotidianului Kommersant, Medvedev a imaginat un scenariu în care instituția prezidențială și guvernul se contopesc, oferind astfel președintelui puterea executivă deplină. Medvedev a fost numit acum șef adjunct al Consiliului de Securitate rus sub conducerea lui Putin.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.