Știri Blockchain și Crypto - Orașul Konya din Turcia introduce propria criptomonedă pentru decontarea tranzacțiilor zilnice

Ugur Ibrahim Altay, primarul Konya, al șaptelea oraș cu cel mai populat oraș din Turcia, a confirmat recent că primii pași necesari pentru lansarea unui proiect de criptomonedă numit „moneda orașului” au fost finalizați.

Știri Blockchain și Crypto - Orașul Konya din Turcia introduce propria criptomonedă pentru
decontarea tranzacțiilor zilnice

Ugur Ibrahim Altay, primarul Konya, al șaptelea oraș cu cel mai populat oraș din Turcia, a confirmat recent că primii pași necesari pentru lansarea unui proiect de criptomonedă  numit „moneda orașului” au fost finalizați.

Detalii cu privire la inițiativa monedelor orașului vor fi anunțate în cadrul Congresului și expoziției Smart Cities and Municipalities, care va avea loc în octombrie 2020 în Konya. În cadrul evenimentului va fi introdusă și o inițiativă majoră axată pe blockchain.

Moneda digitală a Konya poate fi folosită pentru a percepe impozitul pe vânzări mai eficient. Konya ar putea deveni unul dintre puținele orașe din lume care are propria monedă digitală, în cazul în care proiectul va avea succes. Jetonul virtual al orașului ar permite municipalității să își îndeplinească mai ușor sarcinile și obligațiile de rutină. De exemplu, moneda digitală ar putea fi folosită pentru colectarea impozitului pe vânzări într-o manieră mai eficientă. În prezent, detaliile specifice referitoare la proiectul „monedă de oraș” al orașului Konya nu au fost partajate public.

Cu toate acestea, surse locale au spus că mai multe informații cu privire la proiect vor fi furnizate la viitoarea conferință din octombrie. Obiectivul pe termen lung al proiectului este de a ajuta Konya să-și dezvolte propriul ecosistem axat pe criptomonede.

Turcia s-a implicat activ în sprijinirea dezvoltării proiectelor legate de blockchain. În iulie 2019, Guvernul de la Ankara a declarat că intenționează să lanseze propria sa formă de „bani digitali”, care va fi susținută de Banca Turcă a Rezervelor. Se pare că dezvoltarea monedei digitale a Turciei este o parte a celui de-al 11-lea Plan de Dezvoltare al Guvernului, care are ca scop transformarea Istanbulului într-un mega-oraș multinațional pentru finanțare. În prezent, nu este clar dacă „moneda orașului” a lui Konya va face parte din acest plan.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.