Platforma Blockchain și identificarea digitală

Companiile adesea colectează informații sensibile despre utilizatorii lor și le stochează alături de date de afaceri mai puțin sensibile de rutină. Acest lucru creează noi riscuri de afaceri odată cu creșterea reglementărilor centrate pe confidențialitatea utilizatorilor, cum ar fi GDPR și schimbarea industriei orientate către responsabilitatea IT corporativă.

Există aproximativ 7 miliarde de dispozitive conectate la internet. Se estimează că acest număr va crește până la 10 miliarde până în 2020 și 22 de miliarde până în 2025. Într-o industrie încă în vigoare, majoritatea tehnologiilor IoT nu încorporează capacități adecvate de identitate și gestionare a accesului, nu spre deosebire de Internetul timpuriu, care consta doar din instituții de încredere. Dispozitivele și obiectele interconectate de internet ale obiectelor (IoT) și obiecte trebuie să identifice senzori, monitoare și dispozitive și să gestioneze accesul la date sensibile și non-sensibile într-o manieră sigură. Furnizorii IT de top au început să ofere sisteme de gestionare IoT pentru a rezolva aceste lacune de servicii. De exemplu, nu este neobișnuit ca o singură organizație să aibă zeci de mii de dispozitive IoT, spre deosebire de doar zeci sau sute de servere tradiționale și dispozitive utilizator. Nepotrivirea standardelor pe dispozitive este o afecțiune comună cu un astfel de volum. Securitatea rămâne adesea gândită după punerea în aplicare a impunerilor deja de capabilități simple de gestionare la scară, evident cu hacking-urile IoT pe scară largă apărând ca un subiect în vogă la conferințele IT de top.

Identitatea este parte integrantă a unei societăți și a unei economii funcționale. Având o modalitate adecvată de a ne identifica pe noi înșine și bunurile noastre ne permite să creăm societăți înfloritoare și piețe globale. La nivelul ei cel mai de bază, identitatea este o colecție de revendicări despre o persoană, un loc sau un lucru. Pentru oameni, acesta constă, de obicei, în nume și prenume, data nașterii, naționalitatea și o formă de identificare națională, precum numărul pașaportului, numărul de securitate socială (SSN), permisul de conducere etc. Aceste puncte de date sunt emise de entități centralizate (guverne) și sunt stocate în baze de date centralizate (servere de guvernare centrală).

Formele fizice de identificare nu sunt disponibile pe scară largă pentru fiecare om din diferite motive. Aproximativ 1,1 miliarde de persoane din întreaga lume nu au o modalitate de a-și revendica proprietatea asupra identității lor. Aceasta lasă o jumătate din populația lumii într-un stat vulnerabil - incapabil să voteze la alegeri, să dețină proprietăți, să deschidă un cont bancar sau să găsească un loc de muncă. Incapacitatea de a obține documentația de identificare pune în pericol accesul unei persoane la sistemul financiar și, la rândul său, limitează libertatea acesteia.

Cetățenii cu forme de identificare recunoscute oficial continuă să nu aibă proprietate și control complet asupra identităților lor. Aceștia au o experiență de identificare online fragmentată și pierd în mod inconștient valoarea pe care o generează datele lor. Companiile care dețin datele lor sunt supuse unor consultări frecvente, ceea ce obligă o întreagă viață la atenuarea fraudelor pentru utilizatorul final. Odată ce un număr de securitate socială este emis și pierdut, nu mai există recurs.

Aproximativ 1,1 miliarde de persoane din întreaga lume nu au nicio dovadă de identitate, iar 45% dintre cei fără identitate se numără printre cei mai săraci 20% de pe planetă. Procesele grele de documente de identificare, cheltuielile, lipsa de acces și simpla lipsă de cunoștințe în jurul identității personale sunt blocaje rutiere primare care țin peste un miliard de persoane în afara sistemelor tradiționale de identificare. Fără să dețină identități fizice, nu se poate înscrie la școală, nu poate solicita locuri de muncă, obține un pașaport sau accesa multe servicii guvernamentale. A avea o identitate este crucială pentru a obține acces la sistemul financiar existent. În schimb, 60% din cei 2,7 miliarde de persoane nebancate dețin deja telefoane mobile, ceea ce deschide calea către soluții de identitate mobilă bazate pe blockchain, care se potrivesc mai bine nevoilor cetățenilor vulnerabili.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.