Poate fi combătut fenomenul fake-news cu ajutorul tehnologiei Blockchain?

Tehnologia Blockchain este declarată a fi tehnologiile emergente pentru a revoluționa modul de producere și diseminare a informațiilor...

Poate fi combătut fenomenul fake-news cu ajutorul tehnologiei Blockchain?

Tehnologia Blockchain este declarată a fi tehnologiile emergente pentru a revoluționa modul de producere și diseminare a informațiilor.

Datorită caracterului de trasabilitate, transparență și descentralizare a blockchain-ului, problema falselor știri poate fi rezolvată eficient.

Platforma activată blockchain poate oferi cititorilor online o modalitate fiabilă de verificare a conținutului și a sursei sale.

Persoane utilizator implicate în platforma de știri false bazate pe Blockchain:

Agenții de știri - Cine va oferi redactorilor / editorilor / jurnaliștilor pentru publicare.

Jurnaliști - Cine va încărca imaginile sau videoclipurile pe platformă.

Modificatori sau editori - Cine va scrie, modifica și publica noutățile pe platformă.

Să vedem modul în care diferite persoane de utilizator ar putea utiliza aplicația de știri bazată pe blockchain:

Agentii de stiri:

Folosind aplicații conectate la blockchain, agențiile de știri autorizate își pot crea profilurile și încărca documente necesare, cum ar fi:

Nume

Licența agenției de știri

Dovada adresei

Numele domeniului

Permis de muncă

Anii de certificate de lucru

Documentele furnizate de agențiile de știri ar fi salvate în IPFS, cu adresa de depozitare și stocate pe Blockchain.

Odată ce agențiile de știri se înregistrează pe platformă, pot distribui știri printre scriitori, bloggeri și editori și pot salva conținutul pe blockchain.

Când editorii / modificatorii / editorii primesc conținutul de la agenții, pot verifica sursa știrilor și pot decide dacă o publică sau nu.

Modificatorul sau Editorul creează profilul:

Modificatorii sau editorii sau scriitorii se înregistrează pe platforma activată blockchain cu detaliile necesare precum:

Nume

Numar de contact

ID de e-mail

Desemnare

Licență pentru industria de știri

Experiențe de lucru și certificări

Documentele furnizate de modificatori sau de editori să se înregistreze pe platformă vor fi salvate în IPFS cu o adresă de hash stocată pe blockchain.

Când modificatorul / editorul își încarcă documentele KYC, verificarea fundalului lor se face prin API-uri terțe precum Trullio.

Profilele sunt verificate cu diligență pentru a se asigura dacă au lucrat cu industria jurnalisticii și sunt autorizate să publice știrile.

Pe baza detaliilor acumulate din documentele încărcate, contractele inteligente ar declanșa regulile pentru a oferi evaluări modificatorilor sau editorilor.

Evaluarea ar ajuta auditorii mulțimii să decidă dacă știrile scrise de acesta sunt false sau nu.

După înregistrarea la platformă cu succes, modificatorii sau editorii pot publica conținutul. Conținutul și adresa sa de hash vor fi salvate pe blockchain.

Deoarece conținutul de știri este mutat pe un registru imuabil, blockchain poate face imposibilă oricine alterarea informațiilor.

După ce s-au înscris pe platformă, jurnaliștii pot încărca / publica imagini sau video, iar contractele inteligente s-ar declanșa pentru a salva imaginea / video și sursa acesteia în blockchain.

Ori de câte ori jurnalistul editează sau modifică orice imagine sau video, atunci elementul și hash-ul său vor fi salvate în blockchain. Modificările aduse articolului îi ajută să identifice dacă imaginea / video este reală, editată sau reutilizată.

De la început, toată ediția cu imagini sau video ar fi vizibilă pentru toți cei conectați în rețeaua Blockchain.

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.