DOT (Polkadot) disponibil pe platforma

DOT (Polkadot) disponibil pe platforma

Polkadot este un protocol blockchain de ultimă generație, ce unește o întreagă rețea de blockchains, permițându-le să funcționeze perfect împreună. Reunind cele mai importante caracteristici din multiple blockchains specializate, Polkadot netezește calea către deschiderea de noi piețe descentralizate, oferind căi mai echitabile de acces la servicii, printr-o varietate de aplicații și furnizori.

Deși blockchains s-au dovedit promițătoare în domenii precum Internet of Things, finanțe, guvernanță, descentralizare web, trasabilitatea activelor, etc., limitările din design-ul sistemelor anterioare a împiedicat adoptarea la scară largă.

Design-ul Polkadot oferă o serie de avantaje distincte, precum sharding eterogen, scalabilitate, posibilitate de upgrade și o guvernanță transparentă.

Protocolul este guvernat de către posesorii de DOT, cryptomoneda nativă a Polkadot, care are trei proprietăți:

1.       Guvernanță Polkadot

Posesorii de tokeni DOT dețin control total asupra protocolului. Toate privilegiile, care în cadrul altor platforme aparțin exclusiv celor ce se ocupă cu minarea de criptomonede, vor fi oferite către participanții la Relay Chain și includ printre altele, determinarea comisioanelor în rețea și evenimente excepționale, precum upgrade-uri și remedieri ale platformei Polkadot.

2.       Staking Polkadot

Teoria jocului stimulează posesorii de tokeni să se comporte în moduri oneste. Securitatea rețelei este asigurată de faptul că posesorii cinstiți sunt recompensați prin acest mecanism, pe când cei necinstiți își pierd stake-ul în rețea.

3.       Bonding Polkadot

Noi parachains sunt adăugate prin bonding-ul de tokeni. Parachains-urile depășite sau nefolositoare sunt înlăturate prin eliminarea tokenilor. Aceasta este o forma de proof-of-stake.

Deși DOT a avut inițial o ofertă maximă de 10 milioane de monede, acest lucru a fost schimbat, pentru a permite un oarecare grad de inflație. Rețeaua Polkadot utilizează inflația pentru stimularea participanților la rețea. Rata țintă de participare pentru Polkadot este de 75%, ceea ce corespunde cu o rată a inflației de 10% pe an, inflație care poate fi chiar de 100% pe an, în cazul în care participarea la rețea nu este suficientă.

De cand se poate tranzactiona Polkadot pe Tradesilvania ?

DOT se va putea tranzactiona pe platforma Tradesilvania incepand cu data 05.10.2020 ora 10:00. Pentru a cumpara Polkadot intrati in contul Dumneavoastra pe platforma sau vizitati pagina de preturi criptomonede.

Perechi Polkadot exchange

Pentru inceput se va putea tranzactiona in pereche cu RON si EURO.

Echipa Tradesilvania