Prevenirea spalarii banilor si combaterea terorismului in criptomonede - solutii pentru parteneri Tradesilvania

Prevenirea spalarii banilor si combaterea terorismului in criptomonede - solutii pentru parteneri Tradesilvania

Tradesilvania pune la dispozitia partenerilor solutii premium complete de conformitate AML/CFT/KYC in domeniul criptomonedelor si a proiectelor blockchain pentru stabilirea sursei fondurilor, a sursei averii in scopul prevenirii spalarii banilor si combaterea terorismului in cadrul proiectelor dezvoltate de acestia cat si solutii operationale de conformitate pentru tranzactii in blockchain cu criptomonede sau bunuri digitale.

Platforma Tradesilvania a adoptat proceduri interne multidepartamentale in conformitate cu legea 129/2019 privind cunoasterea clientelei (KYC), prevenirea spalarii banilor (AML), combaterea terorismului (CFT) si aplicarea cerintelor AML europene pentru intreaga activitate desfasurata in platforma.

Odata cu noua directiva AMLD6 care prevede ca operatorii de platforme care tranzactioneaza criptomonede trebuie sa respecte noile solutii KYC si AML, echipa Tradesilvania a implementat activ cerintele legale de verificare a clientilor si tranzactiilor in conformitate cu legea prevenirii spalarii banilor si combaterii terorismului.

Tradesilvania.com urmeaza proceduri stricte de cunoastere a clientului pentru prevenirea spalarii banilor pentru toti utilizatorii inrolati in platforma de tranzactionare de bunuri digitale. Departamentul de conformitate si de administrare al riscului operational  se asigura ca serviciile furnizate sunt in deplina conformitate cu legislatia aplicabila, pentru a furniza servicii premium unei categorii largi de clienti din Spatiul Economic European (SEE). Tradesilvania se angajeaza sa previna activitati ilegale, inclusiv spalarea banilor si finantarea terorismului prin intermediul platformei si procedurilor de AML/CFT/KYC.

Dezvoltarea unei echipe multidepartamentale pentru implementarea procedurilor cerute de legea 129/2019 si construirea unui sistem inovativ de politici, proceduri si norme in domeniul criptomonedelor permite echipei sa ofere un cadrul legal pentru colaborarea cu entitati financiare reglementate - banci, institutii de plata, emitenti de monede electronice, institutii financiare nebancare, brokeri de investitii - din Romania si din Spatiul Economic European (SEE).

Serviciile de analiza de conformitate crypto sunt disponibile in platforma Tradesilvania pentru toate produsele disponibile in platforma Tradesilvania care includ 56 de criptomonede - Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), Elrond (EGLD) etc.

Echipa Tradesilvania a dezvoltat solutii personalizate de prevenirea spalarii banilor in tranzactii cu criptomonede pentru partenerii platformei premium care folosesc infrastructura Tradesilvania:

Solutii conformitate crypto si prevenirea spalarii banilor in tranzactii cu criptomonede pentru banci si institutii financiare

Tranzactiile cu criptomonede au cunoscut o crestere rapida in ultimii ani fapt ce a dus la cresterea presiunii asupra sistemului bancar si a bancilor din prisma activitatilor de cunoastere a clientelei si stabilirea sursei fondurilor pentru tranzactiile de schimb criptomonede > FIAT (in RON sau EUR ) care sunt transferate in conturile bancare din Romania. Solutia Tradesilvania permite stabilirea sursei fondurilor si a activitatilor specifice de conformitate in stadii incipiente ale tranzactiilor de schimb criptomonede in moneda FIAT ceea ce ne permite sa oferim un grad suplimentar de siguranta si validare pentru tranzactiile cu criptomonede in cazul implementarii de incasari FIAT din criptomonede.

Analiza conformitate si prevenirea spalarii banilor in tranzactii cu criptomonede pentru institutii (parteneri institutionali)

Criptomonedele au atras atentia institutiilor, financiare si non-financiare, iar acestea se implica in piata crypto in mod activ, fapt ce necesita activitati de cunoastere a clientelei si stabilirea fondurilor pentru tranzactiile de schimb intre criptomonede si FIAT (RON si EUR) cu o componenta digitala avansata. Solutia Tradesilvania permite stabilirea sursei fondurilor si a activitatilor specifice de conformitate in stadii incipiente ale tranzactiilor de schimb criptomonede/FIAT ceea ce ne permite sa oferim un grad suplimentar de siguranta si validare pentru tranzactiile crypto cat si reducerea costurilor operationale ale institutiilor.

Prevenirea spalarii banilor in tranzactii cu criptomonede pentru Brokeri de Investitii

Activitatea de brokeraj pentru tranzactii cu criptomonede are o serie de cerinte de cunoastere a clientelei si stabilire a sursei fondurilor pentru clienti persoane fizice si clienti persoane juridice in scopul evitarii activitatilor de spalare a banilor. Solutia Tradesilvania permite stabilirea sursei fondurilor cat si a sursei averii prin efectuarea activitatilor specifice de conformitate in stadii incipiente ale tranzactiilor de schimb criptomonede/FIAT. In acest mod brokerii de investitii financiare care ofera servicii de investitii in criptomonede si bunuri digitale pentru clientii lor pot efectua aceste tranzactii intr-un mod facil cu costuri minime si fara a fii nevoie de dezvoltarea unui departament complex de conformitate. Sistemele de decontare si compensare oferite de Tradesilvania permit realizarea rapida a tranzactiilor atat in RON cat si in EUR.

Prevenirea spalarii banilor in tranzactii cu criptomonede pentru notari

Activitatea de notariat (vanzare si cumparare de imobile, transfer de proprietate) bazate pe tranzactii cu criptomonede prezinta o serie de cerinte de cunoastere a clientelei si stabilire a sursei fondurilor, in special in tranzactii noi cum este serviciul de vanzare/cumparare imobiliare cu criptomonede, implementat de Tradesilvania. Platforma noastra permite notarilor si birourilor notariale validarea rapida a sursei fondurilor pentru o tranzactie crypto conform legislatiei si normelor in vigoare pentru realizarea tranzactiei de vanzare fara incidente.

Prevenirea spalarii banilor in tranzactii cu criptomonede pentru avocati

Consultanta legala in tranzactii cu criptomonede, transfer de proprietate, vanzari de active in blockchain, investitii in proiecte blockchain reprezinta o provocare pentru birourile de avocatura si in cele mai multe cauzuri aspectele tehnice sunt greu de evaluat. Departamentul de conformitate Tradesilvania pune la dispozitia birourilor de avocatura solutii de simplificare operationala, confomitate si servicii de KYT/KYB (know your transaction, know your business) pentru a suplimenta consultanta legala oferita de acestia. Solutia Tradesilvania permite stabilirea sursei fondurilor si usureaza munca avocatilor in cazul tranzactiilor cu criptomonede sau in cazul vanzarii de active in proiecte blockchain si crypto.

Prevenirea spalarii banilor in tranzactii cu criptomonede pentru institutii financiare nebancare (IFN)

Tradesilvania ofera solutii pentru prevenirea spalarii banilor si combaterea terorismului pentru orice institutie financiara nebancara din Romania, in cazul tranzactiilor cu criptomonede in special in cazul in care sursa averii este provenita din criptomonede/bunuri digitale. Acest lucru usureaza activitatea institutiei financiare nebancare, in cazul in care completeaza tranzactii cu active digitale si criptomonede.

Prevenirea spalarii banilor in tranzactii cu criptomonede pentru agentii imobiliare

Tradesilvania faciliteaza tranzactiile de imobiliare (vanzare si cumparare imobile), platite in criptomonede cat si decontare si compensare criptomonede in RON si EUR. In aceste situatii, agentiile imobiliare au obligatia impreuna cu cabinetele notariale sa efectueze verificari conform legii pentru prevenirea spalarii banilor si stabilirea sursei fondurilor. Solutia Tradesilvania este adaptata acestei nevoi si verificarile partilor pentru cerintele legale sunt realizate in mod implicit.

Prevenirea spalarii banilor in tranzactii cu criptomonede pentru dezvoltatori imobiliari

In general, pentru a dezvolta un proiect imobiliar este nevoie de o suma semnificativa de bani. Dezvoltatorii de proiecte imobiliare pot efectua vanzari de imobile catre persoane fizice si juridice cu criptomonede prin intermediul Tradesilvania. Platforma noastra permite stabilirea sursei fondurilor pentru o tranzactie crypto in situatiile in care dezvoltatorii imobiliari sunt implicati, pentru a eficientiza tranzactiile cu bunuri digitale in cel mai scurt timp.

Pentru detalii suplimentare sau pentru a discuta cu echipa de dezvoltare de solutii business va rugam sa va creati un cont in platforma Tradesilvania si sa ne transmiteti un email la [email protected] pentru a stabili un canal de comunicare dedicat cu echipa Tradesilvania.