Ripple (XRP) - Coin of the Week

Ripple (XRP) - Coin of the Week

Lansat in 2013, XRP este conceput pentru a facilita plati mai rapide si ieftine, fiind considerat un activ digital ecologic si rapid. Ripple se remarca printr-un design care starneste discutii despre modul in care tehnologia blockchain este folosita si cazurile de utilizare abordate.

Cum a aparut criptomoneda Ripple (XRP)?

Atat XRP Ledger, care este o retea descentralizata de servere ce gestioneaza un registru distribuit de tranzactii si solduri in XRP, cat si Ripple, compania fondata pentru promovarea si dezvoltarea ecosistemului XRP, au trecut printr-o serie de schimbari de-a lungul anilor.

Spre deosebire de alte criptomonede, XRP nu are un singur dezvoltator principal sau o figura fondatoare. Cu toate acestea, exista o serie de persoane care au fost implicate in lansarea acestei tehnologii si in entitatile de afaceri auxiliare, printre care: Jed McCaleb (care a fondat Mt. Gox, primul schimb Bitcoin de succes, si compania crypto numita Stellar), antreprenorul fintech Chris Larsen si Stefan Thomas, un important dezvoltator de sisteme open-source.

Tehnologia XRP Ledger a introdus un nou mod de operare a tranzactiilor si a sistemului de inregistrari, fiind potrivita pentru entitatile reglementate care trebuie sa respecte legile stricte privind transmiterea banilor.

Spre deosebire de Bitcoin, care permite oricui sa contribuie cu putere de calcul pentru a valida tranzactiile si a securiza reteaua, XRP Ledger acorda aceasta putere doar participantilor aprobati.

Avand in vedere faptul ca nodurile nu castiga criptomoneda XRP pentru mentinerea unei versiuni corecte a istoriei registrului, toate cele 100 miliarde XRP existente au fost generate si distribuite, la lansare,  persoanelor si companiilor.

Compania Ripple actioneaza ca administrator principal in finantarea si dezvoltarea tehnologiei XRP Ledger si joaca un rol esential in dezvoltarea ecosistemului XRP.

Cum functioneaza criptomoneda Ripple?

XRP Ledger este influentat de o serie de aspecte ale codului Bitcoin. La fel ca

Bitcoin, XRP permite utilizatorilor sa trimita si sa primeasca criptomonede folosind chei publice si private, transferurile necesitand semnaturi digitale.

Spre deosebire de Bitcoin, XRP nu utilizeaza crypto mining si nu necesita hardware specializat pentru a-si securiza registrul si pentru a valida tranzactiile. XRP permite tehnologiei sa trimita tranzactii pentru a fi luate in considerare de catre reteaua sa.

Doar tranzactiile validate de “noduri unice” sau servere autorizate pot dezvolta un consens in retea cu privire la acest tip de tranzactii. Folosind acest design, nodurile XRP pot valida rapid tranzactiile, cu conditia ca cel putin 80% dintre participanti sa le considere valide.

Aplicatii ale monedei XRP

  • Plati internationale intre diferite valute si marfuri
  • Microplati

Pentru mai multe informatii cu privire la XRP mergi pe pagina Pret Ripple (XRP).

Avantajele criptomonedei XRP

  • Tranzactii rapide
  • Costuri reduse
  • Scalabilitate
  • Stabilitate
  • Lichiditate
  • Sustenabilitate

Pentru mai multe informatii cu privire la XRP mergi pe pagina Pret Ripple (XRP).

Criptomoneda Ripple (XRP) in 2023

Ripple se concentreaza pe utilitate. Ecosistemul din jurul criptomonedei XRP se concentreaza pe sporirea criptomonedei in domenii variate precum NFT’s si energie sustenabila. In plus, echipa Ripple este pregatita sa colaboreze in 2023 cu numeroase state pentru a facilita proiecte pilot de dezvoltare CBDCs, sau criptomonede emise de banci centrale.

Indicatori Ripple

Market Cap: 17 miliarde EURO

Pret Ripple azi: 0.3 Euro

Volum de tranzactionare XRP (24 ore): 1 miliard Euro

Comunitate Ripple

https://twitter.com/Ripple

Cele mai noi stiri despre XRP

  • Ripple a intrat in contact cu peste 20 de banci centrale pentru a discuta despre proiecte  pilot de dezvoltare a activelor digitale de tip CBDC.
  • Tranglo, un partener Ripple, a anuntat ca a intrat intr-un parteneriat cu EzyRemit, una dintre cele mai mari companii fintech din Australia. EzyRemit va folosi solutiile de plata internationale ale Tranglo, inclusiv tehnologia de plata bazata pe XRP, ODL (On-Demand Liquidity).

Cum cumpar criptomoneda XRP

Pe platforma Tradesilvania poti sa cumperi si sa vinzi criptomoneda XRP sau alte tipuri de criptomonede, precum Ethereum (ETH) si Solana (SOL). Creeaza-ti cont si cumpara criptomoneda XRP pe platforma premium de investitii crypto din Romania!