Top idol japonez devine noua imagine BitFlyer

Cel mai celebru idol al Japoniei a devenit de curând noua imagine a bitFlyer, unul din cele mai mari exchange-uri de criptomonede din țară. Asuka Saito este una dintre cele mai populare membre Nigizaka 46, un grup de idols de top în Japonia, ce este format din 46 de fete.

Idols reprezintă o categorie de artiști, unici în Japonia, ce sunt promovați pentru imaginea și personalitatea lor. Idols sunt de obicei muzicieni, modele sau dansatori.

Asuka Saito a început colaborarea cu bitFlyer în cel mai nou spot publicitar al exchange-ului, ce urmărește să atragă cât mai mulți începători crypto în cadrul platformei.

„Nogizaka 46 este echipa nr.1 în termeni de popularitate. Noi suntem nr.1 în termeni de volum de tranzacții.” (Sursa EN)

Plata cu Bitcoin pentru pașapoarte noi în Venezuela

Serviciul Administrativ pentru Identificare, Migrație și Străini din Venezuela, cunoscut și ca SAIME, intenționează să accepte Bitcoin (BTC) ca nouă metodă de plată, pentru cetățenii ce doresc un pașaport venezuelean. Plăți similare pot fi deja efectuate în țară, folosind pseudo-criptomoneda venezueleană Petro (PTR).

În mod surprinzător, opțiunea pare să nu fie accesibilă celor ce locuiesc în Venezuela. SAIME trebuie să confirme într-un fel sau altul noua opțiune de plată. Nu este cunoscută perioada pentru care a fost activat sistemul, și nici dacă există un profil specific de utilizator, pentru accesarea opțiunii de plată cu Bitcoin.

Pentru emiterea și administrarea adreselor de plată, SAIME a implementat BTCPayServer – un cunoscut procesator de plăți BTC, creat de Nicolás Dorier. Sistemul pare să folosească propria rată de schimb, sub prețul pieței. Deși UI indică faptul că plățile cu cardul vor fi de asemenea activate, nu este clar dacă această metodă va impune taxe adiționale, sau penalizări.

„Acceptă plăți doar cu Bitcoin…Utilizarea cardurilor de credit este blocată.” Toate acestea ar putea reflecta o evoluție în poziția guvernului venezuelean față de Petro. Regimul lui Maduro a anunțat de curând că, aproximativ 15% din toate plățile pentru carburant au fost efectuate utilizând Petro.  (Sursa EN)

Escrocheria canadiană cu Bitcoin se extinde în Columbia Britanică

Poliția Regală Canadiană Călare, sau RCMP, din Burnaby, un district din Vancouver, Columbia Britanică  a raportat o creștere a escrocheriilor cu Bitcoin pe raza orașului. Aceste vești vin pe fondul unor rapoarte similare de-a lungul Canadei.

Autoritățile susțin că escrocii își sună victimele și se dau drept membri ai RCMP, și declară în mod fals că poliția detine un mandat de arestare pentru activitate frauduloasă. Victimele primesc adesea telefoane de la diferite numere, și li se spune că în cazul în care vor alerta o altă persoană din cadrul familiei cu privire la apel, aceasta va fi de asemenea arestată. Escrocii solicită după aceea o plată, cerând ca aceasta să fie efectuată printr-un ATM Bitcoin.

RCMP din Barnaby au declarat că forțele de ordine canadiene nu acceptă Bitcoin ca modalitate de plată și nu vor solicita niciodată depozite într-un ATM Bitcoin. Autoritățile au mai declarat că „această escrocherie a costat un localnic aproximativ 15 000 CAD (11 000$).” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.