Știri Bitcoin & crypto - Webcomic inspirat de Bitcoin ascunde premiu de 0.1 BTC - Messari: o alocare de 1% din partea instituțiilor ar putea duce BTC la 50 000$ - Comercianții de contracte futures sunt supraîndatorați – 26-07-2020

Un serial webcomic numit Bulltardia ascunde 12 chei ce formează o frază de rezervă (seed) pentru un portofel Bitcoin (BTC) ce conține 0.1 BTC.

Știri Bitcoin & crypto - Webcomic inspirat de Bitcoin ascunde premiu de 0.1 BTC - Messari: o alocare de 1% din partea instituțiilor ar putea duce BTC la 50 000$ - Comercianții de contracte futures sunt supraîndatorați – 26-07-2020

Webcomic inspirat de Bitcoin ascunde premiu de 0.1 BTC

Un serial webcomic numit Bulltardia ascunde 12  chei ce formează o frază de rezervă (seed) pentru un portofel Bitcoin (BTC) ce conține 0.1 BTC. Primele două episoade – „A prayer to the moon” (O ugăciune către lună) și „Honey badger doesn’t care” (Viezurelui nu-i pasă) sunt incluse în volumul al treilea al fanzinei Bitcoin, Citadel 21.

După cum mulți bine au observat doar după titlurile episoadelor, acestea sunt inspirate foarte mult de Bitcoin. Există un colecționar obscur, flancat de urși bodyguarzi, ce îi încarcerează pe cei ce conspiră împotriva opresivei „holy church of fiat” (Sfintei biserici fiat) și care se închină la lună. Și mai există și un viezure irascibil, un erou numit Bit, care nu face favoruri gratuite și care este puțin neastâmpărat. Acesta este trimis într-o misiune de tatăl său, Satoshi, pentru a recupera o piatră lunară (ce poartă un B de la Bitcoin) și a o duce înapoi pe lună.

Zayan promite că cel de-al treilea episod va introduce un răufăcător formidabil, și va face foarte clar motivul pentru care numele webcomic-ului este Bulltardia.

Între timp, vânătorii de comori pot să se delecteze cu primele două episoade, căutând cuvinte din fraza de rezervă a portofelului. Cititorilor le-a fost chiar oferit un indiciu deja. Prima cheie reprezintă unul dintre motivele pentru care viezurelui nu-i pasă. (Sursa EN)

Messari: o alocare de 1% din partea instituțiilor ar putea duce BTC la 50 000$

Messari a făcut calcule și preconizează că, dacă instituțiile ar aloca doar 1% din portofoliile lor către Bitcoin, capitalul de piață al acestuia s-ar putea ridica la peste un trilion $. Cercetarea s-a axat pe calcularea impactului instituțiilor asupra prețului BTC, urmând exemplul lui Paul Tudor Jones, de a investi un procentaj de doar o cifră, în Bitcoin.

Cercetarea mai preconizează că alocarea unui procent foarte mic din partea fundațiilor, afacerilor familiale, fondurilor suverane, fondurilor de pensii și a fondurilor mutuale, către Bitcoin, ar putea duce la un cumul de aproximativ 480 miliarde $ ce intră pe piața Bitcoin.

În vreme ce Messari consideră că „Bitcoin poate avea reuși și fără instituții” declară totodată că, „dacă Bitcoin dorește să devină un mijloc de tezaurizare nesuveran adoptat la nivel global, va trebui să convingă investitorii instituționali să transfere bani în activ.”  (Sursa EN)

Comercianții de contracte futures sunt supraîndatorați

Glassnode, agregatorul de date de piață crypto a raportat că numărul de Bitcoin deținut de exchange-urile centralizate a scăzut. Diminuarea rezervelor valutare vine pe fondul numeroaselor înregistrări recente pentru contracte de tip futures, ceea ce sugerează că mulți dintre comercianți ar putea fi supraîndatorați.

Popularitatea crescândă a protocoalelor pentru finanțe descentralizate poate să fi contribuit la diminuarea numărului de monede deținute de exchange-uri. Valoarea totală a activelor blocate în proiecte DeFi este mai mult decât dublă, de la 700 milioane $ la 1.6 miliarde $, încă de la mijlocul lunii ianuarie, conform DeFi Pulse. Investitorii care utilizează Bitcoin sintetic pentru a accesa aplicațiile DeFi ale Ethereum, ar putea să folosească de asemenea și contracte futures pentru a se proteja de activele lor subiacente, asemenea speculanților ce urmăresc să blocheze valoarea fiat a participațiilor lor, pe fondul instabilității recente în consolidarea piețelor BTC.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.