Știri Bitcoin - Donald Trump îi spune Secretarului Trezoreriei să „urmărească Bitcoin” - Aplicație de carpooling lansează portofel Bitcoin pentru plăți - Land Rover recunoaște importanța istorică a rețelei Bitcoin – 16-07-2020

Conform consilierului pe probleme de securitate națională, John Bolton, președintele SUA, Donald Trump vrea să ducă antipatia față de Bitcoin, de la nivel de Twitter, la nivel legislativ.

Știri Bitcoin -  Donald Trump îi spune Secretarului Trezoreriei să „urmărească Bitcoin” - Aplicație de carpooling lansează portofel Bitcoin pentru plăți - Land Rover recunoaște importanța istorică a rețelei Bitcoin – 16-07-2020

Donald Trump îi spune Secretarului Trezoreriei să „urmărească Bitcoin”

Conform consilierului pe probleme de securitate națională, John Bolton, președintele SUA, Donald Trump vrea să ducă antipatia față de Bitcoin, de la nivel de Twitter, la nivel legislativ. Un articol publicat în Forbes despre noua carte a lui Bolton, „The room where it happened” dezvăluie că acesta l-a auzit pe președintele SUA spunându-i Secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin să „urmărească Bitcoin.” Conversația dintre Trump și Mnuchin avea în vedere sancțiunile comerciale și taxele vamale împotriva Chinei, în mai 2018.

Nu este pentru prima data când Trump își exprimă antipatia față de criptomonede, declarând pe Twitter că Bitcoin (BTC) „nu sunt bani” și că „nu au o bază solidă”, ba mai mult decât atât, atacând tokenul Libra al Facebook, spunând că „nu are destulă susținere sau fiabilitate.”

Secretarul Trezoreriei a susținut poziția președintelui Trump în mass-media, declarând că toate activele crypto sunt analizate de către Casa Albă și că BTC și alte criptomonede sunt folosite în scopul spălării de bani mai des decât banii în numerar.  (Sursa EN)

Aplicație de carpooling lansează portofel Bitcoin pentru plăți

Ryde, o aplicație de carpooling din Singapore a anunțat lansarea propriului portofel de criptomonede ce va înlesni plata cu Bitcoin (BTC) pentru serviciile sale. Ryde susține că este singura aplicație de profil care a integrat plata cu Bitcoin în sistemul său.

Portofelul celor de la Ryde, RydePay va permite utilizatorilor săi să convertească Bitcoin în monede Ryde, pentru a-și completa soldurile, în vederea plății călătoriilor. Conversia se face la cursul pieței, fără comisioane, iar monedele Ryde sunt raportate la dolarul singaporez.

Depozitele de Bitcoin din portofelul electronic sunt limitate la un maxim de 999 dolari singaporezi (715 $), iar compania plănuiește ca în viitor să susțină mai multe criptomonede. Terence Zou, CEO-ul și fondatorul companiei a declarat că, „COVID-19 a accelerat tranziția către sistemul de plăți digitale, iar Ryde este hotărâtă să schimbe regulile jocului în ceea ce privește adoptarea criptomonedelor în Singapore. […] Pe măsură ce clienții se obișnuiesc cu plata serviciilor prin Bitcoin, preconizăm că acesta va fi catalizatorul ce impulsionează adoptarea în masă a criptomonedelor aici.”(Sursa EN)

Land Rover recunoaște importanța istorică a rețelei Bitcoin

Într-un spot publicitar recent, divizia Marii Britanii a producătorului de autoturisme, Land Rover a înșiruit un număr de repere istorice semnificative, ce au inclus și Bitcoin.

Într-un spot publicitar construit sub forma unei incursiuni în istorie, video-ul celor de la Land Rover a marcat o serie de evoluții istorice revoluționare. Postat în cadrul unui tweet, de către divizia companiei din Marea Britanie, spotul publicitar a inclus și crearea rețelei Bitcoin, ca un moment marcant în istorie.

Începând cu primul transplant de inimă, în anul 1967, spotul publicitar a trecut prin anii istoriei, menționând evenimente precum olimpicul Mark Spitz și cele șapte medalii de aur ale acestuia în 1972, precum și lansarea MTV în 1981, și înlăturarea Zidului Berlinului în 1989.

Trecând spre anii 2000, spotul spune că: „Rețeaua Bitcoin este creată.”, în dreptul anului 2009. Spotul celor de la Land Rover dovedește încă o dată creșterea conștientizării rolului Bitcoin. (Sursa EN)