Știri bitcoin - Experți sud-coreeni spun că monedele digitale nu sunt active de refugiu sigure - Steve Forbes: „Bitcoin este un strigăt de ajutor high tech” - Banca Centrală a Libanului incendiată de protestatari – 09-07-2020

Conform The Scoop, Prof. Hong Ki-hoon, de la universitatea Hongik a susținut că activele crypto, precum Bitcoin (BTC), nu ar trebui considerate active de refugiu sigure la același nivel cu aurul, dolarii, sau chiar cu obligațiunile de stat.

Știri bitcoin - Experți sud-coreeni spun că monedele digitale nu sunt active de refugiu sigure - Steve Forbes: „Bitcoin este un strigăt de ajutor high tech” - Banca Centrală a Libanului incendiată de protestatari – 09-07-2020

Experți sud-coreeni spun că monedele digitale nu sunt active de refugiu sigure

Conform The Scoop, Prof. Hong Ki-hoon, de la universitatea Hongik a susținut că activele crypto, precum Bitcoin (BTC), nu ar trebui considerate active de refugiu sigure la același nivel cu aurul, dolarii, sau chiar cu obligațiunile de stat. Acesta nu neagă totuși că instabilitatea piețelor financiare determină acumularea banilor pe piața crypto.

„Pentru a fi un refugiu sigur, două condiții trebuie îndeplinite. Prima este aceea că instabilitatea valorii activelor trebuie să fie scăzută, iar a doua, atunci când se așteaptă o creștere în instabilitatea pieței, valoarea activelor trebuie să crească. Prin urmare, criptomonedele nu îndeplinesc aceste condiții.”

Profesorul argumentează că, „motivul creșterii în volum, după ce piețele s-au prăbușit, a fost acela că spiritul de a investi în volatilitate mai mare a funcționat pentru a compensa valoarea amortizată a activelor.”

Articolul a pus și problema „manipulării piețelor”, susținând că mediul crypto nu este suficient reglementat în țară și că popularitatea sa nu înlătură grijile investitorilor, ce ezită să achiziționeze criptomonede. (Sursa EN)

Steve Forbes: „Bitcoin este un strigăt de ajutor high tech”

Magnatul media, Steve Forbes a descris criptomonedele ca pe un „strigăt după ajutor high tech” susținut de „instabilitatea banilor imprimați de guvern din ziua de astăzi.” Acesta a criticat volatilitatea activelor crypto și a luat în vizor hard cap-ul rezervei Bitcoin, susținând că mulți dintre cei din comunitatea virtuală a monedei au „făcut greșeala de a gândi că prin restricționarea ofertei, îi vor ridica valoarea.”

Magnatul media a afirmat că banii marfă eficienți „facilitează comerțul” și nu „controlează economia”, concluzionând că formele monetare care sunt prea limitate „devin un impediment în calea comerțului.”

În timp ce observă că activele crypto au fost adoptate ca depozite valoroase în țări precum Venezuela si Siria, ce întâmpină crize monetare, Forbes subliniază că atracția pentru criptomonede reprezintă un simptom al politicilor economice eșuate și nu calitatea Bitcoin ca bani marfă.  (Sursa EN)

Banca Centrală a Libanului incendiată de protestatari

Mai mulți protestatari din Liban au incendiat Banca Centrală din Tripoli, ca mod de a-și arăta nemulțumirea față de criza economică adâncită și politicile stagnante aplicate. Reuters a relatat că Banca Centrală va începe să injecteze bani în piața sa valutară, în încercarea de a stopa deprecierea rapidă a monedei, ce a dus la tensiuni și revolte.

Raportul indică faptul că unii dealeri de valută au răspuns deja la mișcarea Băncii Centrale, scăzând prețurile la aproximativ 4500 de lire per dolar. Oficialii guvernului și-au luat angajamentul de a introduce măsuri, cu scopul de a reduce valoarea, la aproximativ 3000 de lire per dolar. Cu toate acestea, încercările recente ale politicienilor de a înăbuși adâncirea crizei economice au eșuat, ceea ce a dus la multiple demonstrații ale protestatarilor, care au atacat băncile cu foc și pietre, în ultimele luni.

Pe fondul agitației, un număr tot mai ridicat de cetățeni libanezi își îndreaptă atenția către Bitcoin (BTC) și criptomonede, deși confuzia creată în jurul valorii monedei fiat libaneze a condus la prețuri haotice, listate pe piețele Bitcoin peer-to-peer, ce variază de la 19 milioane LBP la 57 milioane LBP per BTC la cumpărare și între 12.5 – 40 milioane la vânzare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant făra comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.