Știri Bitcoin - Firmă din SUA anunță instalarea a 700 de ASICs - Carantina impusă în contextul noului coronavirus stimulează tranzacțiile cu Bitcoin în Rusia - Data hack recent poate pune în pericol milioane de dolari în Bitcoin- 09-07-2020

Compania americană Marathon Patent Group a anunțat că a instalat 700 de unitați ASIC pentru minarea Bitcoin (BTC), de tip Whatsminer M30S, produse de către MicroBT și a declarat totodată că așteaptă o livrare de 1160 unități AntminerS19 Pro, produse de către BitMain.

Știri Bitcoin - Firmă din SUA anunță instalarea a 700 de ASICs - Carantina impusă în contextul noului coronavirus stimulează tranzacțiile cu Bitcoin în Rusia - Data hack recent poate pune în pericol milioane de dolari în Bitcoin- 09-07-2020

Firmă din SUA anunță instalarea a 700 de ASICs de minare, cu încă altele pe drum

Compania americană Marathon Patent Group a anunțat că a instalat 700 de unitați ASIC pentru minarea Bitcoin (BTC), de tip Whatsminer M30S, produse de către MicroBT și a declarat totodată că așteapta o livrare de 1160 unități AntminerS19 Pro, produse de către BitMain.

Antminer S19 Pro, se mândrește cu un hash rate de 110 TH/s și o eficientă energetică de 29.5±% 5 J/TH . Aceasta înseamnă că Marathon Patent Group așteaptă să adauge 127 600 PH/s la hashrate-ul său, care, adunat la cei 70 000 TH/s ce vin de la cele 700 Whatsminer M30S+ (100 TH/s fiecare), va însemna un hashrate total pentru companie, de 197 600 PH/s.

Anunțul vine la scurt timp după ce CEO-ul Ripple SBI Asia, Adam Traidman a prezis că industria minării crypto va continua sa vadă o migrație a hashrate-ului de la est la vest. (Sursa EN)

Carantina impusă în contextul noului coronavirus stimulează tranzacțiile cu Bitcoin în Rusia

Un studiu condus de un număr de exchange-uri de criptomonede din Rusia, a arătat o creștere semnificativă în tranzacțiile cu Bitcoin (BTC) de pe teritoriul Rusiei, începând cu luna martie. Reprezentanți ai birourilor de exchange rusești, precum Binance, Garantex și EXMO au evidențiat o creștere în numărul utilizatorilor, cu un număr de înregistrări pentru luna aprilie, dublu față de decembrie 2019. Sergey Mendelev, fondatorul Garantex a declarat că această creștere în activitatea schimburilor cu criptomonede „nu este asociată cu acei oameni ce retrag sume de bani din depozite, sau cu cei ce primesc plăți de la buget.”

Analistul United Traders, Fedor Anaschenkov este de părere că auto-izolarea datorată pandemiei de coronavirus a fost unul din factorii principali ce au dus la o creștere în volumul de tranzacții, iar CEO-ul EXMO, Sergey Zhdanov a oferit cifre, ce explică această creștere bruscă și arată că activitatea pe site-ul lor a crescut cu 15-20%, dintre care 12% sunt reprezentați de noi utilizatori ruși.  (Sursa EN)

Data hack recent poate pune în pericol milioane de dolari în Bitcoin

O grupare de hackeri a obținut mai mult de 5000 de adrese de email și numere de telefon, de la exchange-ul de criptomonede canadian, Coinsquare, iar acum speră să poată folosi datele, pentru a desfășura atacuri de tip SIM swapping. Unul dintre hacker a vorbit cu cei de la VICE Motherboard și a explicat că inițial, gruparea intenționa să vândă informațiile, dar că au realizat că ar putea „câștiga mai mulți bani făcând SIM swapping pe conturi.”

Cole Diamond, CEO-ul Coinsquare a declarat că furtul a fost făcut de un terț și nu de la exchange-ul propriu-zis. „ Nu a existat niciodată o breșă în sistemele Coinsquare. După cum am declarat pentru VICE, a fost cazul unui furt de date de la un sistem CRM terț, de către un angajat al acestora. A avut loc acum 18 luni. Așadar „hackerii” nu au furat nimic. Nu există hackeri.”

SIM swapping-ul constă în furtul de către un hacker, al numărului de telefon al unei ținte, ce îi oferă posibilitatea de a cere resetarea parolelor, pentru oricare site unde telefonul victimei este folosit la autentificarea în doi pași. Această manevră este des folosită pentru furtul de criptomonede și reprezintă un pericol pentru Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) și alte criptomonede aflate în grija unor exchange-uri.

Stacey Hoisak, consilier general pentru Coinsquare a relatat că firma a înlocuit serviciile de management intern al vânzărilor, a rescris politicile pentru managementul informațiilor și a actualizat controalele interne, într-un efort de a evita viitoare furturi comise de angajați. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.