Știri blockchain - Atari va folosi “Atari” token pentru pariuri, gaming și cumpărături - Vanguard testează cu succes titluri de valoare cu blockchain - Bancă chineză emite titluri pe termen scurt în rețea blockchain - 08-07-2020

Gigantul jocurilor, Atari a anunțat că, în urma unui parteneriat cu firma Unikrn, posesorii de Atari tokens vor putea să îi cheltuie pe pariuri, jocuri și cumpărături.

Știri blockchain - Atari va folosi “Atari” token pentru pariuri, gaming și cumpărături - Vanguard testează cu succes titluri de valoare cu blockchain - Bancă chineză emite titluri pe termen scurt în rețea blockchain - 08-07-2020

Atari va folosi “Atari” token pentru pariuri, gaming și cumpărături

Gigantul jocurilor, Atari a anunțat ca, în urma unui parteneriat cu firma Unikrn, posesorii de Atari tokens vor putea să îi cheltuie pe pariuri, jocuri și cumpărături. În urma acestui parteneriat, Unikrn va avea acces la jocurile clasice ale Atari, precum Centipede, Pong, sau Asteroids, în timp ce Atari va avea acces la platforma de pariuri esports a companiei Unikrn, și va avea tokenul său adăugat la ecosistem.

Rahul Sood, cofondator Unikrn a susținut că este de părere că pariurile sunt o parte importantă pentru viitorul esports: „Știm că pariurile vor fi motorul dezvoltării industriei gaming-ului în viitor și suntem nerăbdători să aducem beneficiile acestui parteneriat, comunitătii Unikrn.”

Atari este o companie californiană de gaming, fondată în 1972, ce a oferit clasicele Frogger, Pac-Man, Pong, Asteroids și Space Invaders. După ce a dezvoltat și lansat jocuri în anii ’70 și ’80, compania pariază acum pe aplicarea tehnologiei blockchain și a criptomonedelor în industria gaming-ului. (Sursa EN)

Vanguard testează cu succes titluri de valoare cu blockchain

Vanguard, al doilea cel mai mare manager de fond de indici, din lume a anunțat finalizarea cu succes a primei etape de testare a digitalizării titlurilor garantate cu active (ABS), din cadrul testului pilot blockchain. Proiectul pilot a presupus parteneriatul dintre Vanguard, un mare furnizor de ABS din SUA, Symbiont, un furnizor de tehnologie distributed ledger și instituțiile financiare BNY Mellon și Citi, pentru a modela întreg ciclul de viață al decontării titlurilor, folosind o rețea pe bază de tehnologie distributed ledger.

Vanguard și Symbiont prevăd că etapele următoare ale testului pilot vor integra contractele smart în emiterea și procesul de reglementare ABS, oferind „un flux informațional crescut, o îmbunătățire a determinării prețurilor și lichidităților piețelor secundare”, cât și executarea automată a „operațiunilor corporate cheie”.

Warren Pennington, președintele Vanguard Investment Management FinTech Strategies Group a descris proiectul pilot drept crearea „unui model de afaceri mai eficient pentru generațiile viitoare, în ceea ce privește activitatea pe piețele de capital”.

„Prin simplificarea și digitalizarea procesului de emitere ABS, vom putea crește viteza și transparența tranzacțiilor, în timp ce vom reduce costurile și vom minimiza expunerea la risc.”

Mark Smith, director executiv al Symbiont a descris competitivitatea programului pilot ca pe „un important pas înainte în schimbarea fundamentală a infrastructurii piețelor de capital, prin intermediul tehnologiei blockchain.” (Sursa EN)

Bancă chineză emite titluri pe termen scurt în rețea blockchain

China Zheshang Bank, o bancă națională comercială a folosit tehnologie blockchain pentru a emite titluri pe termen scurt garantate cu active (ABCP). Au fost emise ca parte a proiectului pilot al  National Association of Financial Market Institutional Investors (NAFMII) pentru ABCP. Titlurile pe termen scurt garantate cu active reprezintă o investiție pe termen scurt emisă de instituții financiare, cu scopul de a ajuta companiile să-și îndeplinească obiectivele pe termen scurt. Numit „Lianxin 2020 Lianjie First Phase Asset-backed Commercial Paper”, perioada ABCP a Lianxin este de șase luni.

Întreprinderile mici, medii și macro (SME) întâmpină de regulă dificultăți cu emiterea de obligațiuni, întrucât nu au nicio conexiune cu piețele libere. Lansarea ABCP a Lianxin va garanta suport financiar pentru SME și va integra finanțarea lanțului de aprovizionare pentru acestea, pentru a le susține producția. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.