Știri blockchain & cripto - Băncile au nevoie de DLT pentru gestionarea mai eficientă a identităților - Oamenii deja creează afaceri folosind funcția de staking a Cardano - Nouă platformă blockchain vrea să ajute țările să emită CBDC mai ușor – 12-10-2020

Băncile au nevoie de DLT pentru gestionarea mai eficientă a identităților

Compania de consultanță blockchain HashCash susține că băncile sunt „arbitrii principali” ai identității oamenilor și au nevoie de tehnologia blockchain pentru a se descurca mai bine.

Conform unui anunț „identificarea precisă a unui individ este esențială pentru activitățile bancare, ceea ce le face arbitrul principal al identității oamenilor.” Cu toate acestea, actualul sistem nu este lipsit de probleme:

„Procesele manuale existente fac ca procesul de identificare să consume timp și să fie susceptibil erorilor. HashCash intenționează să eficientizeze procesul, ajutând băncile partenere să creeze identități digitale pentru clienți, în cadrul unei rețele descentralizate, unde datele clienților vor fi înregistrate într-un ledger imuabil, eliminând astfel riscurile furturilor de identitate și al falsificărilor.”

La momentul anunțului, o bancă din Emiratele Arabe Unite va utiliza sistemul de identitate digitală bazat pe blockchain, oferit de către HashCash. (Sursa EN)

Oamenii deja creează afaceri folosind funcția de staking a Cardano

Într-un interviu recent, Aparna Jue, un director de produs al IOHK, compania de dezvoltare a Cardano (ADA) a fost de părere că, chiar și la stadiul actual de dezvoltare, platforma reprezintă mult mai mult decât un portofel.

Cardano a migrat recent de la era Byron la cea Shelly, deschizând calea către descentralizare prin introducerea de staking pools. Cu toate acestea, platforma nu deține încă smart contracts sau un modul de guvernare descentralizat. În timp ce Charles Hoskinson a promis că smart contracts vor fi implementate înainte de sfârșitul anului 2020, Jue a declarat că și acum, ea consideră Cardano un real succes. Aceasta a mai spus că :

„Aceasta poate fi o metodă de viitor, prin care ați putea fi acasă și ați putea rula un protocol proof-of-stake, pentru care să obțineți chiar și recompense.”

Cu toate acestea, Jue a spus că, în plus față de lucrul la codurile pentru upgrade-ul Goguen, există multe alte activități la îndemână. Una dintre aceste activități este facilitarea unei comunități de programatori, care doresc să creeze aplicații descentralizate, utilizând Plutus – un limbaj pe bază de Haskell, utilizat de smart contracts ale Cardano. (Sursa EN)

Nouă platformă blockchain vrea să ajute țările să emită CBDC mai ușor

Compania blockchain Apollo Fintech a anunțat finalizarea Platformei pentru Plăți Naționale, sau NPP. Această nouă platformă blockchain reprezintă un sistem fără numerar, care permite unei bănci centrale să emită CBDC, pentru adoptare la nivel național.

Sistemul NPP ar permite unei agenții guvernamentale și unei bănci centrale să recruteze bănci comerciale și agenți, după emiterea de CBDC.

Acesta va include funcții precum SMS, coduri QR, carduri și coduri offline într-o aplicație mobilă, ce permit persoanelor fizice și comercianților să tranzacționeze într-un CBDC ipotetic.

CEO-ul Apollo Fintech, Stephen McCullah a spus că „ [NPP] permite participanților economici să salveze mult timp și resurse și facilitează creșterea în eficiență pentru economie.”

Se consideră că NPP va înlătura barierele din calea accesului și utilizării, prin permiterea accesului fizic de la orice agent local. Utilizatorii pot de asemenea finaliza tranzacții CBDC prin mesaje text, ceea ce înseamnă că, în mod teoretic, pot fi efectuate tranzacții și de pe modele de telefoane mai vechi. McCullah a declarat că:

„Prin depășirea provocărilor accesului și utilizării, NPP împreună cu alte inovații ale Apollo Fintech pot ducea la o accelerare a adoptării în masă a plăților digitale și a tranzacțiilor fără numerar.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.