Știri blockchain & cripto - Importatorii chinezi de fier favorizează cripto în detrimentul dolarului american - Rusia dezvoltă proiect pentru vot federal în rețeaua blockchain Waves – 21-10-2020

Sectorul minereului de fier din China se îndreaptă către platforme transfrontaliere sprijinite blockchain, pentru a efectua tranzacții în ...

Știri blockchain & cripto - Importatorii chinezi de fier favorizează cripto în detrimentul dolarului american - Rusia dezvoltă proiect pentru vot federal în rețeaua blockchain Waves – 21-10-2020

Importatorii chinezi de fier favorizează cripto în detrimentul dolarului american

Sectorul minereului de fier din China se îndreaptă către platforme transfrontaliere sprijinite blockchain, pentru a efectua tranzacții în moneda națională, yuanul (RMB), mai degrabă decât obișnuitele tranzacții în dolari americani, întrucât importatorii încep să adopte tehnologia blockchain.

Conform China Economic Net, unii dintre cei mai mari mineri au cerut adoptarea platformelor blockchain, pentru a vinde materialele direct către companiile chinezești, fără utilizarea dolarilor.

Raportul sugerează că importatorii doresc de asemenea să adopte viitorul yuan digital, imediat ce acesta va fi lansat oficial, pentru ca tranzacțiile să nu mai depindă atât de mult de moneda americană.

Recent, Ansteel Group International Economic and Trade Co., Ltd. și Rio Tinto Group au finalizat o tranzacție transfrontalieră prin blockchain, pentru 100 milioane yuani (14.44 milioane $).

În cadrul unui interviu pentru International Finance News, un reprezentant al Rio Tinto a comentat pe marginea tranzacției blockchain, că:

„Încă din 2014 am efectuat tranzacții în yuani cu Baosteel. În 2019 am înființat și o afacere portuară. Acum, clienții chinezi pot cumpăra produsele noastre, în cantități reduse, din porturile chinezești și pot plăti pentru ele în yuani. Ca furnizor principal pentru clienții chinezi, credem că vânzările portuare ne pot ajuta să ne deservim clienții mai bine.”  (Sursa EN)

Rusia dezvoltă proiect pentru vot federal în rețeaua blockchain Waves

Rusia urmează să conducă un sistem național de e-voting bazat pe blockchain, în luna septembrie. Noul sistem a fost dezvoltat în parteneriat cu Rostelecom și Waves Enterprise.

Un alt experiment recent al Rusiei cu e-voting-ul blockchain a fost un fiasco, după ce sistemul a întâmpinat numeroase piedici și a suferit numeroase atacuri. Guvernul rus a utilizat atunci un furnizor diferit pentru servicii și soluții digitale blockchain, Bitfury. Artem Kalikhov, CPO al Waves Enterprise a declarat că munca depusă împreună cu Rostelecom a fost independentă de primul proiect pilot.

Echipa securizează platforma utilizând cinci chei de criptare principale:

„Acestea generează chei de criptare, într-o modalitate descentralizată, de către noduri blockchain, care rulează servicii criptografice. Cheile publice sunt publicate în blockchain.”

Mai departe, aceste cinci chei sunt combinate într-o singură cheie, care este utilizată pentru criptarea tuturor tranzacțiilor blockchain. Cât despre cine va deține aceste chei private, Kalikhov a explicat că ar trebui deținute de către observatori independenți. Acesta a recunoscut totuși, că această decizie este în afara controlului Waves.

În trecut, multă lume a criticat alegerile din Rusia, pentru lipsă de corectitudine și lipsă de transparență. Întrebat dacă au primit vreo solicitare din partea partenerului de stat, Rostelecom, de a lăsa o portiță de ieșire, Kalikhov a declarat că, „Nu, noi nu participăm la asemenea demersuri, noi ne prețuim reputația. Noi susținem transparența și descentralizarea.”

Acesta a mai adăugat că:

„De fapt, poate părea surprinzător, dar partenerii noștri din Rostelecom sunt chiar nerăbdători să facă totul transparent și verificabil.”

Conform lui Kalikhov, compania este momentan axată pe scalarea sistemului pentru zeci de milioane de utilizatori; deocamdată gestionează aproximativ 1/10 din acest număr:

„Prima rulare a acestui nou sistem se va produce pentru Duma de Stat, care reprezintă camera deputaților a Adunării Federale a Rusiei, la alegerile din 13 septembrie 2020, din regiunile Kurskaya și Yaroslavskaya. Aproximativ 600 000 de votanți vor putea participa la acest e-voting.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.