Știri blockchain & cripto - Majoritatea datelor votanților ruși în sistem blockchain, de vânzare pe dark web - Atac ransomware amenință producție de 300 de ventilatoare pe zi - Europa deține un nou instrument de monitorizare a canabidiol-ului – 12-10-2020

Majoritatea datelor votanților ruși în sistem blockchain, de vânzare pe dark web

Datele pașapoartelor a aproximativ 1.14 milioane de cetățeni ruși sunt acum disponibile pe dark web. Aceste date au fost furate de la cetățenii care au votat la cel mai recent referendum, cu privire la amendamentele aduse constituției, unde s-a utilizat tehnologia blockchain.

Conform Kommersant, care citează informațiile oferite de hackeri, comercianții ilegali au vândut deja peste „30 de mii de linii” ale unui document, ce conține datele divulgate. Liniile sunt listate la prețul de 1.50 $ fiecare, dar prețul ajunge și la 1 $ pentru cei ce achiziționează în cantități mari.

Deși datele din pașapoarte nu pot fi neapărat utilizate în scopuri sensibile, vânzătorii pretind că informațiile vor permite cumpărătorilor să obțină istorice de credit, adrese de locuințe și nume de companii, înregistrate de fiecare victimă.

Autenticitatea datelor a fost confirmată de presa locală, după ce a fost primit un fișier text, ce conținea unele dintre datele furate. (Sursa EN)

Atac ransomware amenință producție de 300 de ventilatoare pe zi

Producătorul de ventilatoare pentru cazuri de coronavirus, aprobat de FDA, Boyce Technologies a fost luat în vizor de un atac ransomware, lansat de către gruparea DoppelPaymer, care amenință să facă publice date ale companiei.

Infractorii cibernetici au amenințat că mai multe informații vor fi dezvăluite, dacă firma nu va plăti o recompensă în cripto.

Bryce Technologies este recunoscută pentru proiectarea și producerea de ventilatoare low-cost, aprobate de către FDA, în momentele în care cererea era uriașă în cadrul spitalelor din New York.

Înaintea atacului, compania fabrica 300 de unități pe zi, cu ajutorul unor roboți construiți de către aceasta.

Brett Callow, expert în atacuri ransomware, la laboratorul malware, Emsisoft, atenționează că asemenea atacuri asupra spitalelor, asupra laboratoarelor de testare medicală și asupra producătorilor de aparatură medicală, nu costă doar bani, ci „pot costa și vieți omenești.” Acesta a adăugat că:

„Din păcate, atacurile de tip ransomware vor continua să fie o problemă, atât timp cât răscumpărările vor fi plătite, iar acesta este un aspect pe care organizațiile trebuie să îl rețină. Dacă aleg să plătească, nu fac decât să încurajeze alte atacuri viitoare asupra altor organizații și se poate întâmpla ca acele organizații să furnizeze servicii esențiale.” (Sursa EN)

Europa deține un nou instrument de monitorizare a canabidiol-ului

Utilizatorii de canabidiol, îngrijorați de calitatea produsului lor în UE, pot de acum urmări traseul plantei, de la momentul plantării și până la momentul vânzării.

Asociația Canabinoidelor din Olanda (CAN) a dezvăluit că va crea un instrument blockchain – CanCheck – gratuit, pentru ca utilizatorii să poată urmări online, în UE, produsele pe bază de canabidiol (CBD). HempFlax, unul din membrii fondatori ai asociației și cel mai mare crescător și procesator independent de cânepă industrială, din Europa va fi unul dintre primii ce vor oferi produse trasabile prin CAN.

CEO-ul Mark Reinders a spus că trasabilitatea totală va ajuta la protejarea consumatorilor, întrucât aceștia pot acum „monitoriza producția produselor pe bază de canabidiol derivat din cânepă, de la raft, înapoi până la semințe.”  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.