Știri blockchain & cripto - Producătorul Popcom strânge fonduri în valoare de 1.3 milioane $ - Parteneriat între Expedia și serviciul Travala.com, pentru rezervări cu cripto - Blockchain pentru combaterea medicamentelor contrafăcute – 21-10-2020

Startup-ul de automate inteligente Popcom a strâns milioane de dolari pentru producerea a ...

Știri blockchain & cripto - Producătorul Popcom strânge fonduri în valoare de 1.3 milioane $ - Parteneriat între Expedia și serviciul Travala.com, pentru rezervări cu cripto - Blockchain pentru combaterea medicamentelor contrafăcute – 21-10-2020

Producătorul Popcom strânge fonduri în valoare de 1.3 milioane $

Startup-ul de automate inteligente Popcom a strâns milioane de dolari pentru producerea a cât mai multe unități, întrucât a crescut cererea pentru soluții contactless.

Popcom a strâns 1.3 milioane de dolari în cadrul ultimei runde de finanțare, conform Black Enterprise. Până în prezent, compania a strâns 2.3 milioane $, majoritatea investițiilor fiind făcute prin oferte de tokeni reglementați CF. Compania urmărește să își crească numărul operațiunilor, să-și consolideze echipa și să producă mai multe automate. Popcom furnizează automate touchless, ce urmăresc tranzacțiile, în vederea creării rapoartelor și vânzărilor de produse în timp real. Automatele lor sunt distribuite în sectoare de retail reglementate, precum cel farmaceutic, de alcool, tutun și canabis. (Sursa EN)

Parteneriat între Expedia și serviciul Travala.com, pentru rezervări cu cripto

Expedia permite acum ca cele peste 700 000 de locuri de cazare ale sale să poată fi rezervate cu criptomonede, prin platforma de turism cripto, Travala.com.

Conform anunțului, compania a adăugat peste 700 000 locuri de cazare la cele peste 2 milioane de opțiuni valabile în 230 de țări, ale platformei de turism cripto. Prim vice-președintele Expedia Group, Alfonso Paredes a susținut că, țelul companiei este de a extinde afacerea Travala.com, mai repede decât a făcut-o până acum. Mai mult decât atât, acesta a spus că firma recunoaște inovațiile și importanța permiterii utilizatorilor să-și aleagă metoda de plată preferată.

Acesta este rezultatul colaborării cu subsidiara companiei de turism Expedia, numită Expedia Partner Solutions (ESP). (Sursa EN)

Blockchain pentru combaterea medicamentelor contrafăcute

Ministerul sănătății din Afganistan, împreună cu mai multe companii farmaceutice locale vor folosi rețeaua blockchain a celor de la Fantom, pentru combaterea medicamentelor contrafăcute.

Conform Fantom, rețeaua sa blockchain Opera va fi utilizată pentru urmărirea a 80 000 de unități din patru produse farmaceutice diferite, în Afganistan. După testul pilot inițial, sistemul va fi redimensionat, pentru a putea acoperi și mai multe produse, până la sfârșitul acestui an.

50 000 de unități de dezinfectant pentru mâini, 10 000 de creme pentru articulații, 10 000 de tablete Kofol și 10 000 de creme de picioare, Dioacare vor fi urmărite în cadrul testului pilot. Sistemul este menit să abordeze problema contrafacerii medicamentelor în Afganistan.

Fantom a declarat că forțele de poliție locale au capturat în 2017, 100 de tone de produse contrafăcute, expirate sau care nu corespundeau standardelor. Urmărind produsele on-chain, compania speră să creeze o pistă de audit imuabilă, ce va certifica faptul că produsele nu sunt falsificate de-a lungul circulației lor, în lanțul de aprovizionare.

Produsele urmărite vor avea o etichetă ce va fi scanată în cadrul fiecărei etape a procesului de distribuție. De fiecare dată când eticheta este scanată, un hash ce conține numele produsului, numărul lotului, data expirării și alte detalii, va fi înregistrat și salvat în blockchain.

Hash-ul este o funcție matematică ireversibilă, ce generează un șir alfanumeric ce nu conține date, dar permite indivizilor să verifice dacă datele furnizate sunt aceleași cu cele din care este calculat hash-ul.

Proiectul pilot este rezultatul colaborării dintre compania blockchain Fantom și Ministerul Sănătății Publice din Afganistan, și companiile farmaceutice Bliss GVS, Royal Star și Nabros Pharma. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.