Știri blockchain & cripto-Vitalik Buterin părerea față de progresul blockchain al Chinei-PC chinez blockchain pentru „descentralizarea” serviciilor sociale-Parteneriat pentru trasabilitate DLT lupta împotriva diamantelor false în China–19-10-2020

Progresul guvernului chinez și al companiilor mari din spațiul blockchain este impresionant. Cu toate acestea ...

Știri blockchain & cripto-Vitalik Buterin părerea față de progresul blockchain al Chinei-PC chinez blockchain pentru „descentralizarea” serviciilor sociale-Parteneriat pentru trasabilitate DLT lupta împotriva diamantelor false în China–19-10-2020

Vitalik Buterin își exprimă părerea față de progresul blockchain al Chinei

Progresul guvernului chinez și al companiilor mari din spațiul blockchain este impresionant. Cu toate acestea, conform co-fondatorului Ethereum, Vitalik Buterin, aceștia ar trebui să facă mai mult decât creare și implementare în consorțiul blockchain privat sau semi-privat, pentru a obține recunoaștere internațională.

În cadrul unui interviu recent, Buterin a explicat că, deși ceea ce entitățile chineze fac, îi ajută să crească utilizarea tehnologiei blockchain în China, cele mai bune cazuri de utilizare ale tehnologiei trebuie implementate la nivel internațional. În acest scop, le va fi dificil să câștige încrederea altor țări, astfel încât acestea să le utilizeze rețelele private. Buterin a declarat că:

„Într-un context internațional, nu poți presupune că există măcar un singur guvern în care toată lumea să aibă încredere, în timp ce blockchain-urile publice sunt mai ușor percepute ca fiind neutre.”

Acesta a mai adăugat că, un pas important pentru China este acela de a începe să lucreze mai mult la blockchains publice, similar cu ceea ce BSN a făcut prin ramura sa internațională, BSN International. (Sursa EN)

Partidul Comunist chinez ia în calcul blockchain pentru „descentralizarea” serviciilor sociale

Partidul Comunist chinez a determinat că blockchain este un instrument cheie pentru inovarea serviciilor sociale, la nivel național.

Pe 25 august, Biroul General al Comitetului Central al Partidului Comunist din China și Biroul General al Consiliului de Stat au emis un document strategic, ce furnizează recomandări departamentelor regionale, în ceea ce privește reformarea și îmbunătățirea sistemului de asistență socială din China.

Aparent, documentul reflectă o „abordare centrată pe oameni”, cu o strategie complexă pentru furnizarea de servicii și protecție socială, ajutoare de urgență și distribuire de resurse.

De mare importanță pentru această viziune este rolul jucat de către tehnologiile moderne și de către digitalizare, pe care Partidul le abordează în cadrul lucrării și pe care le analizează într-o secțiune dedicată reformelor descentralizării.

Partidul plănuiește să se bazeze pe un sistem de schimb și partajare de date, la nivel național și să își îmbunătățească baza de date și managementul informației, pentru asistența socială oferită de către departamentele guvernamentale și alte organizații regionale. Tehnologia blockchain și alte inovații s-au dovedit a fi elemente fundamentale ale politicii de stat în China. (Sursa EN)

Parteneriat pentru trasabilitate DLT în lupta împotriva diamantelor false în China

Compania Everledger a încheiat un parteneriat cu vânzătorii locali de diamante din China, pentru a se asigura că clienții primesc doar pietre autentice.

Everledger, un registru digital global pentru diamante, a declarat că va lucra împreună cu gigantul chinezesc e-commerce, JD.com, precum și cu Institutul American de Gemologie (GIA), la implementarea unui lanț de aprovizionare, bazat pe tehnologii distributed ledger (DLT), capabil de a verifica autenticitatea fiecărei pietre.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, mulți cumpărători s-au îndreptat către achiziționarea de diamante online, situație în care sunt dificil de apreciat calitatea și autenticitatea.

Everledger, acționat de Hyperledger Fabric utilizează rapoarte de clasificare, furnizate de către GIA, pentru a aprecia diamante, prin intermediul JD Chain, un blockchain pentru trasabilitate și împotriva falsificărilor, astfel încât clienții să poată cumpăra un diamant având informații despre originea sa, culoare, claritate, greutate în carate și despre posesorii anteriori. Conform companiei DLT, acest proces va permite JD.com să sesizeze mai eficient cazurile de fraudă, inclusiv utilizarea de duplicate ale rapoartelor GIA. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.