Știri blockchain & crypto - America Latină face schimburi importante de criptomonede cu Asia - Raport al guvernului australian – toate companiile fintech vor utiliza blockchain în 10 ani – 20-10-2020

Compania de analiză Chainalysis a publicat rezultatele unor noi cercetări, subliniind faptul că au existat peste 200 000 de tranzacții crypto în ultimul an, între ...

Știri blockchain & crypto - America Latină face schimburi importante de criptomonede cu Asia - Raport al guvernului australian – toate companiile fintech vor utiliza blockchain în 10 ani – 20-10-2020

America Latină face schimburi importante de criptomonede cu Asia

Compania de analiză Chainalysis a publicat rezultatele unor noi cercetări, subliniind faptul că au existat peste 200 000 de tranzacții crypto în ultimul an, între America Latină și Asia, în valoare de peste 1 miliard $. Studiul a analizat trendurile crypto din America Latină între iulie 2019 și iunie 2020 și arată că problemele cu accesul bancar și nevoia de remitențe duc la șabloane unice în utilizarea criptomonedelor, în special în ceea ce privește tranzacțiile comerciale transfrontaliere.

În timp ce America de Nord și Europa de Vest reprezintă cele mai mari surse de remitențe fiat către America Latină, tranzacțiile cu Asia de Est conduc detașat în ceea ce privește volumul de tranzacții crypto. Multe dintre aceste plăți reprezintă tranzacții comerciale între exportatori din Asia și companii din America Latină.

Kim Grauer, directorul de cercetare al Chainalysis a declarat că firma nu a putut indica un singur factor decisiv, întrucât există diferențe între țările din America de Sud, „cu sisteme politice și bancare diferite”:

„Ceea ce putem spune: utilizarea schimburilor P2P este un serviciu cheie pentru adoptare în Venezuela, o piață profesională mare conduce la adoptare în Brazilia, iar o piață comercială substanțială conduce la adoptare între Argentina, Paraguay și Brazilia, deoarece acestea fac schimb de bunuri, adesea importate din China.”

Studiul îl citează pe Luis Pomata, co-fondator al exchange-ului Cripex, cu sediul în Paraguay, care a declarat că băncile din Paraguay sunt îngrijorate în privința spălării banilor „și pretențioase în ceea ce privește entitățile cu care lucrează”. De aceea procesul aplicațiilor bancare este „lung și dificil”, deoarece multe companii sunt respinse de bănci.

Chainalysis clarifică faptul că „mulți indivizi” nu pot să-și deschidă conturi bancare în America Latină, ceea ce ajută la accelerarea adoptării crypto în regiune.  (Sursa EN)

Raport al guvernului australian – toate companiile fintech vor utiliza blockchain în 10 ani

Comisia Specială a Senatului Guvernului Australiei, pentru tehnologie financiară și reglementări tehnologice a publicat un proiect de raport, în care citează tehnologia blockchain de peste 50 de ori.

Raportul vine ca răspuns la prima recesiune a Australiei din ultimii 30 de ani, ca urmare a COVID-19. Documentul face nenumărate recomandări pentru modalități prin care țara poate „îmbrățișa tehnologia  și poate deveni competitivă la nivel global.”

Există zeci de referințe către blockchain și tehnologia distributed ledger, iar raportul citează declarațiile conform cărora, potențialul blockchain este „estimat la 175 miliarde $ anual în termen de 5 ani și 3 trilioane $, până în 2030.”

„Majoritatea proiectelor fintech și regtech fie vor fi create predominant cu tehnologia distributed ledger sau blockchain, fie le vor utiliza foarte mult în termen de 10 ani.”

Regimul fiscal al ofertelor inițiale de monedă (ICO) a fost abordat în mod special, cu recomandări pentru crearea unui cadru normativ privitor la acestea, pentru a încuraja dezvoltarea blockchain, în loc să o inhibe.

Co-fondatoarea și președinta executivă a Power Ledger, Dr. Jemma Green a subliniat faptul ca mai mult de 26 de miliarde $ au fost obținuți prin ICO și cu toate acestea, Australia nu a reținut decât mai puțin de un procent din această valoare. Aceasta a explicat că, prin implementarea de noi reglementări fiscale, țara ar putea valorifica oportunitatea de „a reține o parte mai mare din cei 26 miliarde $”, ceea ce ar duce la crearea „de noi locuri de muncă pentru zeci de mii de persoane.” (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.