Știri blockchain & crypto - Bangladesh va avea primul său serviciu de remitențe blockchain - 5 milioane de $ furați dintr-un exchange crypto european - Beijing trece înaintea Shenzhen-ului și devine cel mai bun oraș blockchain – 10-10-2020

Bangladesh va avea primul său sistem de remitențe blockchain, ce va permite expatriaților din Bangladesh în Malaezia, să transfere instantaneu ...

Știri blockchain & crypto -  Bangladesh va avea primul său serviciu de remitențe blockchain - 5 milioane de $ furați dintr-un exchange crypto european - Beijing trece înaintea Shenzhen-ului și devine cel mai bun oraș blockchain – 10-10-2020

Bangladesh va avea primul său serviciu de remitențe blockchain

Bangladesh va avea primul său sistem de remitențe blockchain, ce va permite expatriaților din Bangladesh în Malaezia, să transfere instantaneu remiterile salariale, către țara lor de origine.

Conform unui raport al The Business Standard, compania britanică de servicii bancare naționale, Standard Chartered Bank (SCB) a anunțat serviciul de remitențe transfrontalier, bazat pe blockchain, pentru Bangladesh.

SCB a dezvoltat serviciul de remitențe în colaborare cu platforma de mobile banking din Bangladesh, bKash și cu furnizorul Valyou, din Malaezia. Acesta utilizează tehnologia blockchain a Ant Group, ramura financiară a Alibaba Group.

Ant Group, cunoscută înainte ca Ant Financial, a desemnat SCB drept partener bancar principal în 2018, pentru a lucra la noi sisteme de remitențe blockchain.

În timp ce serviciul de remitențe pentru Bangladesh este încă în etapa finală a testării comerciale, banca intenționează să îl lanseze curând, pentru clienții Valyou și bKash. După lansare, salariații de origine din Bangladesh, care lucrează în Malaezia vor putea să transfere fonduri prin intermediul Valyou, către posesorii de portofele bKash, în Bangladesh. (Sursa EN)

5 milioane de $ furați dintr-un exchange crypto european

Exchange-ul crypto Eterbase a fost recent victima unui atac asupra hot wallets pe care le deține. Conform unei declarații din partea exchange-ului slovac, hackerii au sustras aproximativ 5.4 milioane $ din conturile exchange-ului, pe 8 august. La scurt timp după atac, Eterbase și-a asigurat utilizatorii, că forțele de ordine au fost deja informate în legătură cu incidentul.

Compania a mai declarat de asemenea că a contactat toate marile exchange-uri care ar putea primi aceste monede la un moment dat, cel mai probabil cu speranța de a recupera parte din fondurile pierdute. Exchange-ul nu a făcut public numele firmelor contactate și nici modalitatea prin care s-a produs atacul.

Într-o actualizare furnizată prin intermediul contului de Twitter, Eterbase a declarat că dețin „suficient capital” pentru a-și îndeplini toate obligațiile față de clienți :

„Vrem să ne asigurăm clienții, că luăm toate măsurile necesare pentru ca depozitele lor să nu aibă de suferit, în urma atacului cibernetic.” (Sursa EN)

Beijing trece înaintea Shenzhen-ului și devine cel mai bun oraș blockchain

Beijing a fost ales orașul blockchain de top al Chinei, întrecând hub-ul blockchain al Shenzhen-ului.

Conform Finance China, Beijing-ul a avut un scor de 99.82, în timp ce Shenzen-ul – un oraș cu peste 5 000 de companii blockchain – a avut un scor de 91.2.

Shanghai, al doilea oraș ca mărime din China a avut un scor de doar 88. Beijing Fair a lăudat atât Beijing-ul, cât și Shanghai-ul ca pe două orașe de mare importanță, ce se bazează pe avantajele lor în cercetare și dezvoltare industrială, avantaje care le permit să aducă în prim-plan blockchain-ul.

In luna iulie, administrația locală a Beijing-ului a dezvăluit un plan în 20 de pași, pentru accelerarea dezvoltării și implementării de tehnologii distributed ledger (DLT) și pentru transformarea Beijing-ului într-un hub global pentru tehnologie blockchain. Planul subliniază intențiile orașului de a-și consolida poziția de lider global, atât în domeniul inovării blockchain-urilor private, cât și a implementării DLT, până la sfârșitul anului viitor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.