Știri blockchain & crypto - „Minarea exclusivă” ar putea avea implicații negative pentru industria blockchain - Binance a cumpărat proprietăți virtuale în jocul blockchain The Sandbox –16-10-2020

Dr. Elias Strehle, de la Blockchain Research Lab și Lennar Ante, de la Universitatea din Hamburg au avertizat recent că ...

Știri blockchain & crypto - „Minarea exclusivă” ar putea avea implicații negative pentru industria blockchain - Binance a cumpărat proprietăți virtuale în jocul blockchain The Sandbox –16-10-2020

„Minarea exclusivă” ar putea avea implicații negative pentru industria blockchain

Dr. Elias Strehle, de la Blockchain Research Lab și Lennar Ante, de la Universitatea din Hamburg au avertizat recent că, nodurile blockchain care se implică în minare exclusivă „nu au nici un stimulent pentru a transmite noi tranzacții colegilor lor.”

Aceștia au făcut speculații că cei ce minează crypto ar putea fi în schimb stimulați să mențină tranzacțiile confidențiale, „în speranța că vor fi singurii care primesc comisioanele asociate tranzacțiilor.”

Minarea exclusivă, care este un tip de înțelegere secretă între inițiatorul unei tranzacții și un singur miner sau pool, utilizează mai curând canale private pentru confirmarea tranzacțiilor, decât să le transmită către blockchain-ul public. Abia după ce acestea sunt înregistrate într-un bloc pot fi observate de utilizatorii blockchain-ului public.

Autorii au afirmat că, din moment ce costurile tranzacțiilor reprezintă un venit constant pentru cei ce minează, „costurile crescute în mod semnificativ ale tranzacțiilor ar putea fi utilizate pentru spălare de bani”, prin înțelegeri secrete cu cei ce minează.

Ca rezultat, infractorii ar putea vedea rețelele blockchain mai mici, „ca fiind mijloace mai potrivite pentru spălare de bani, sau evaziune fiscală, prin intermediul minării exclusive.”

Dr. Strehle și Ante au identificat două alte posibile motivații pentru implicarea în minarea exclusivă: reducerea volatilității costurilor tranzacțiilor și ascunderea tranzacțiilor neconfirmate. (Sursa EN)

Binance a cumpărat proprietăți virtuale în jocul blockchain The Sandbox

Gigantul criptomonedelor, Binance a dobândit spațiu virtual în cadrul platformei de gaming blockchain The Sandbox, prin achiziționarea a 4 012 tokeni LAND – fiecare dintre aceștia este un token nefungibil, ce reprezintă o proprietate unică, în metaversul The Sandbox.

Lumea virtuală a The Sandbox permite utilizatorilor săi să dețină, să creeze și să monetizeze experiențele de gaming, prin utilizarea tokenului utilitar SAND, precum și a tokenilor LAND.

Binance plănuiește să utilizeze tokenii săi LAND pentru a organiza evenimente sociale de gaming, precum NFT și concursuri de creare de jocuri, în cadrul platformei The Sandbox, cu premierea celor mai buni creatori, în tokeni LAND.

Programat pentru lansare publică beta, în decembrie 2020, The Sandbox a organizat deja patru pre-vânzări LAND și a vândut tokeni în valoare de aproximativ 1 500 000 $. Cererea pentru platforma de gaming și proprietățile NFT din metaversul său au crescut încă de la prima vânzare de tokeni, când s-au vândut 3 000 de bucăți în patru ore. Următoarele trei pre-vânzări au avut parte de un interes similar, majoritatea tokenilor fiind achiziționați în primele câteva ore.

Cumpărători importanți ai LAND, din timpul pre-vânzărilor au fost companii crypto renumite, precum CryptoKitties, My Crypto Heroes, Old Skull Games și Dapp.com.

Gigantul de gaming Atari este de asemenea partener al The Sandbox și creează versiuni blockchain ale unor jocuri clasice, precum Asteroids, Centipede și Pong.

Desemnat ca unul dintre cele mai așteptate jocuri blockchain, The Sandbox se mândrește deja cu peste 40 de milioane de descărcări și peste 1 milion de utilizatori activi, lunar. The Sandbox a finalizat totodată și o strângere de fonduri, în valoare de 3 milioane $, în Binance Launchpad. Acum, platforma se așteaptă să continue adoptarea jocurilor blockchain și a NFT, prin utilizarea bazei de utilizatori a Binance. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.