Știri blockchain & crypto - Noi legi elvețiene furnizează un teren solid pentru blockchain și crypto - Square lansează alianță de brevete crypto, pentru a lupta împotriva trolilor – 11-10-2020

Parlamentarii elvețieni au adoptat un nou set de modificări legislative, care recunosc industriile blockchain și crypto ...

Știri blockchain & crypto - Noi legi elvețiene furnizează un teren solid pentru blockchain și crypto - Square lansează alianță de brevete crypto, pentru a lupta împotriva trolilor – 11-10-2020

Noi legi elvețiene furnizează un teren solid pentru blockchain și crypto

Parlamentarii elvețieni au adoptat un nou set de modificări legislative, care recunosc industriile blockchain și crypto. Conform unui raport al Swiss Info, guvernul a modificat numeroase legi, de la cele privind falimentul companiilor și până la tranzacționarea de valori mobiliare.

Noul set de legi definește aspectele legale cu privire la schimbul valorilor mobiliare digitale și procesul legal de revendicare a activelor digitale de la companiile care falimentează. Totodată, mai definește și aspecte legate de cerințele legale pentru funcționarea exchange-urilor de criptomonede, astfel încât să minimizeze riscurile spălării de bani, prin utilizarea de criptomonede.

Aceste modificări vin după ce membrii camerei deputaților au adoptat „Actul Blockchain”, fără voturi împotrivă, în vara acestui an.

Este posibil ca noua formă a legilor existente să intre în vigoare începând cu anul viitor. În aceste condiții este de așteptat ca atât industriile blockchain și crypto, cât și finanțele descentralizate să aibă parte de un avânt uriaș în Elveția.

În prezent, Elveția găzduiește peste 900 de companii blockchain și crypto, inclusiv Libra a Facebook, care au aproximativ 4 700 de angajați.

Elveția, cunoscută mai mult pentru frumoasele sale peisaje alpine și pentru obiectele de lux, a fost un jucător important în lumea bancară și a finanțelor. A adoptat repede blockchain-ul și criptomonedele și a susținut atât companiile existente, cât și pe cele noi, în experimentarea tehnologiei blockchain. (Sursa EN)

Square lansează alianță de brevete crypto, pentru a lupta împotriva trolilor

Square, o companie de servicii financiare cu sediul în SUA înființează un consorțiu, care să lupte împotriva trolling-ului brevetelor și care să asigure acces liber la tehnologie, în sectorul crypto.

Cryptocurrency Open Patent Alliance, sau COPA urmărește să democratizeze accesul la tehnologiile inovatoare din sectorul crypto, afirmând că „accesul liber către brevete ce acoperă tehnologiile fundamentale ale criptomonedelor este necesar pentru a permite comunității să crească, să inoveze în mod liber și să creeze produse noi, mai bune.”

Membrii alianței vor trebui să fie de acord să adune brevete crypto și blockchain în biblioteca COPA, asigurând acces liber la tehnologiile dezvoltate de către companiile participante. Website-ul alianței afirmă că:

„Tehnologia criptomonedelor și adoptarea acestora sunt încă în stadiu incipient. Considerăm că succesul criptomonedelor depinde de faptul că, comunitatea se reunește pentru a construi și dezvolta tehnologii existente de inovare, ceea ce nu este posibil atunci când părțile interesate împart tehnologia de bază în brevete și litigii.”

Alianța dorește să „transforme modul în care sunt privite și utilizate brevetele, în lumea crypto”, subliniind oportunitatea brevetelor de a fi implicate în inovarea sectorului, mai curând decât în încetinirea dezvoltării industriei.

Începând cu 17 aprilie, Alibaba Group deține cele mai multe brevete blockchain și anume 2 344, urmate de Tencent, cu 718 brevete în același an. Din mai mult de 5 800 de aplicații pentru brevete blockchain, depuse anul trecut, doar 3 % au fost acordate.

Eforturi similare de a crea „un scut colectiv” împotriva „agresorilor de brevete” au fost întreprinse în industria muzicală, unde programatorii și muzicienii Damien Riehl și Noah Rubin au creat anul acesta un software, care generează orice melodie posibilă, pentru a sfida industria litigiilor muzicale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.