Știri blockchain & crypto - PayPal angajează ingineri din domeniul crypto - Firma de audit KPMG lansează o soluție pentru gestionarea crypto - Oraș din China emite vouchere post-pandemie, în blockchain – 30-07-2020

PayPal angajează ingineri din domeniul crypto

PayPal angajează experți din domeniile crypto și blockchain, pe fondul unor zvonuri cu privire la o viitoare facilitare a achiziționării de criptomonede în cadrul platformei.

Primul titlu din lista de job-uri este acela de „Technical Lead – Inginer Crypto”, iar atribuțiile job-ului presupun că persoana aleasă va fi responsabilă cu „ noi inițiative pentru PayPal la nivel global, cu accentul pe agilitate, timp de lansare pe piață, și inovație. Rolul include proiectarea, dezvoltarea și administrarea produselor / caracteristicilor cheie crypto, orientate către disponibilitatea, performanța și scalabilitatea serviciilor PayPal.”

A doua listare ce merită menționată este pentru postul de inginer în cercetare blockchain, care să lucreze împreună cu grupul de cercetare al companiei: „Un nou grup format în cadrul echipei de dezvoltare strategică a tehnologiei, cu experiență în stabilirea expertizei și în noile tehnologii blockchain, pentru folosirea potențialului acestora în cadrul PayPal.”

Cerințele joburilor se suprapun cu cele pentru dezvoltarea Bitcoin, și anume, experiență în C++, criptografie asimetrică și cryptographic libraries. (Sursa EN)

Firma de audit KPMG lansează o soluție pentru gestionarea crypto

Conform anunțului, soluția celor de la KPMG Chain Fusion este menită să permită companiilor de tehnologie financiară să ofere mai ușor servicii pentru active crypto, la scară instituțională. Anunțul vine la scurt timp după un raport al KPMG, care sugera că serviciile de custodie instituțională sunt cele mai importante.

Activele crypto funcționează foarte diferit prin comparație cu cele tradiționale, atunci când vine vorba de infrastructură tehnologică, de mecanisme operaționale și riscuri inerente. Aceste diferențe se traduc prin provocări în cadrul gestionării datelor, care sunt necesare pentru a răspunde cerințelor de management al conturilor de clienți, de combatere a spălării banilor și pentru securitate.

KPMG Chain Fusion are rolul de a aborda problemele cauzate de modul în care funcționează activele crypto față de echivalentele lor tradiționale. Sam Wyner, directorul companiei a declarat că, „Reglementatorii și auditorii se așteaptă la implementare de comenzi și procese în cadrul afacerilor bazate pe active crypto – fie că sunt active crypto, sau sisteme tradiționale.” (Sursa EN)

Oraș din China emite vouchere post-pandemie, în blockchain

Pentru a reduce impactul pandemiei de COVID-19 asupra afacerilor, guvernul chinez a venit cu diferite politici și soluții menite să ajute economia să supraviețuiască.

Nanjing, capitala provinciei Jiangsu, din E Chinei este unul dintre primele orașe din China ce folosesc tehnologia blockchain și a emis așa-numitele „vouchere de consum” în blockchain, ca un fel de pachet de stimulente bazat pe crypto. Aceste vouchere pot fi oferite la schimb pentru alimente, transport și electronice.

Începând cu mijlocul lunii iunie, Nanjing a emis vouchere bazate pe blockchain în valoare de aproximativ 380 milioane de yuani ( 54 milioane $). Orașul s-a aliat cu sute de branduri, precum Didi Travel, Pizza Hut și Carrefour, pentru crearea „Nanjing Metropolitan Area Consumption Alliance”. Țelul este acela de a emite vouchere de consum în valoare de 1 miliard de yuani (aproximativ 141 milioane $), în vederea redresării puterii de consum.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.