Știri blockchain & crypto - Proiectul blockchain național al Chinei adaugă suport din partea Polkadot - Un oraș din Polonia devine primul stat care adoptă rețeaua blockchain Ethereum pentru servicii de urgență – 19-01-2021

Inițiativa blockchain sprijinită de guvernul chinez, Blockchain Service Network, sau BSN introduce suportul pentru încă o serie de ...

Știri blockchain & crypto - Proiectul blockchain național al Chinei adaugă suport din partea Polkadot - Un oraș din Polonia devine primul stat care adoptă rețeaua blockchain Ethereum pentru servicii de urgență – 19-01-2021

Proiectul blockchain național al Chinei adaugă suport din partea Polkadot

Inițiativa blockchain sprijinită de guvernul chinez, Blockchain Service Network, sau BSN introduce suportul pentru încă o serie de protocoale blockchain importante. Pe 26 noiembrie a fost anunțată integrarea Polkadot, Oasis și Bityuan, în ecosistemul BSN.

Protocolul blockchain al Polkadot este proiectat pentru a conecta multiple blockchains, specializate într-o singura rețea, unificată. Polkadot permite, de asemenea, procesarea a numeroase tranzacții, în mai multe lanțuri în paralel, ducând capacitatea rețelei sale la un alt nivel. Oasis este specializată în instrumente financiare scalabile, private, iar Bityuan este un furnizor de soluții blockchain, pentru companii.

Yifan He, CEO pentru Red Date Technology și director executiv al Asociației pentru Dezvoltarea BSN, a declarat conform surselor că, Bityuan devine din ce în ce mai popular în China, susținând că:

„Am observat că în China au crescut cazurile de utilizare comercială, construite în cadrul Bityuan. Consider că odată cu această integrare, BSN va determina dezvoltatorii din întreaga lume să fie entuziasmați în legătură cu crearea de dapps, care sunt axate pe companii și pe latura comercială.”  (Sursa EN)

Un oraș din Polonia devine primul care adoptă rețeaua blockchain Ethereum pentru servicii de urgență

Olsztyn, din Polonia este conform surselor, primul oraș din lume care utilizează rețeaua blockchain Ethereum, pentru a ajuta la furnizarea serviciilor de urgență, oferind astfel încă un caz concret de utilizare pentru tehnologia distributed ledger.

Olsztyn a finalizat cu succes testarea SmartKey, o tehnologie ce conectează blockchains cu active materiale, pentru a ajuta serviciile de poliție, pompieri și ambulanță.

SmartKey va permite echipelor de salvare să își efectueze job-ul mai eficient, prin conectarea unui smart contract la echipamentele smart, Teltonika, ce sunt utilizate de către echipele locale de salvare. Această conexiune permite echipelor de salvare să intre în orice clădire din oraș, fără a trebui să localizeze deținătorul unei chei și fără a trebui să aștepte permisiunea.

Gustaw Marek Bezezin, șeful poliției voievodatului Warmińsko-Mazurskie, în care este situat orașul Olsztyn, a făcut următoarea declarație:

„Necesitatea ca echipele noastre de salvare să-și îndeplinească îndatoririle, fără opreliști este una delicată. Utilizarea tehnologiilor blockchain și SmartKey pare a fi soluția perfectă, oferind atât asigurări proprietarilor de clădiri și locatarilor acestora, cât și libertate de mișcare pentru serviciile noastre de urgență.”

SmartKey consideră că tehnologia blockchain poate pune bazele pentru dezvoltarea orașelor inteligente. Deși definițiile variază, un oraș inteligent se referă la orice arie urbană care utilizează tehnologii emergente și senzori, pentru colectarea de date, care pot fi utilizate ulterior pentru administrarea mai eficientă a activelor, a resurselor și a serviciilor.

Internet of Things, sau IoT ar putea aveam implicații majore pentru viitorul orașelor inteligente. Se consideră că, dispozitivele conectate reprezintă una dintre cele mai mari oportunități de dezvoltare pentru următorul deceniu. Forumul Economic Mondial, spre exemplu, a evaluat IoT ca un important pilon de „transformare urbană”, mai ales după pandemia de COVID-19.

Diverse proiecte crypto operează în nișa IoT, cel mai important fiind Iota (MIOTA), cu o capitalizare de piață de 825 milioane $. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.